tehotná a cigarety

Adulka

ja nechápem ako ľudia mozu do seba davat taký humus ako cigarety. to vam ľudia nevadí,že si ubližujete. a bábätko sa zaplavi dymom, veď to je hrozne. v živote by som to nemohla.

Dee

samozrejme ze to tomu babatku skodi, jedna moja ucitelka, ktora sa tymto zaobera vravela, ze ak rodicia nechcu aby ich babatko ohrozilo ich fajcenie, tak by mali prestat s fajcenim 3 roky pred pocatim dietatka. Je to sice extrem, ale ked uz si tehotna, tak neohrozuj svoje dieta. Ono sa sice moze narodit zdrave, ale mozno cigarety sposobia, ze niekolko mesiacov sa nevyspis, pretoze bude babo stale plakat, v skolskom veku moze mat problem s hyperaktivitou, agresivitou. Ked ho za to budes v buducnosti hresit, tak sa zamysli nad tym, ze za to mozes tya tvoje cigarety. Tak teraz bez a zahod tie cigarety.

daise

Chcela by som sa opytat...som v 7 tyz. Tiez mam problem s cigaretami. Ale obmedzila som to na 3 denne max.
Myslite, ze to moc skodi???

jaja

no vidis.. a urcite tak ako kazda mama aj ty daj obidvom detom rovnaky odrazovy mostik - len to najlepsie,ak si nefajcila pri prvom tehot.daj taku istu moznost aj druhemu,vies aby si si to neskor nevycitala.drz sa a vydrz!!!

ma13

Ahojte, díki že ste ma tu tak zprdli, pomohlo mi to a snažím sa aspoň obmedzovať. To prvé tehotenstvo som mala kľudné, žiaden stres a bola som totálne sama, manžel pracoval mimo a teraz je doma, tiež je fajčiar. Takže som nemala takú potrebu fajčiť a zapálila som si len tak 1-2 denne. Porodila som zdravého , pekného syna 4,20kg a 53 cm. No teraz z cigami doslova bojujem.

ivette

Len si pekne predstav ako pupocnou snurou ide do tela tvojho dieta cisty smog. Tak to totiz je. Predstav si to. Co, zapalis mu dalsiu cigaretu?
Aj moja spoluziacka bola tvrda fajciarka, no pocas celeho tehotenstva i dojcenia vydrzala bez nej. Dnes opat fajci tych 30 denne. Ale jednoznacne, da sa, ked sa chce. A jej prave ona spominana predstava pomohla.

brunca

pre tvoje telo aj pre tvoje dieta je lepsie postupne znizovat davky cigariet,lepsie nez prestat naraz- to je velky sok pre telo. no je to lepsie ked fajcis polky ako cele ale samozrejme je najlepsie nefajcit vobec. 20 denne je dost vela aj ked len polky si uz v 6 mesiaci tehotenstva,mala si to znizovat postupne od 1mes.a teraz uz nefajcit vobec.to je moj nazor.

slusny_muz

Najhorsie pre tehotne zeny su prve tyzdne, resp mesiace. Vtedy si treba davat pozor, na alkohol, antibiotika, cigarety a ine...
Potom ked uz je dieta plne vyvinute uz to nieje tak zle, ale aj tak fajcit pocas tehotenstva je nerozumne, uz len kvoli dietatu...to chces povedat ze tvoj navyk je silnejsi ako mat zdrave dieta??