Čo ak nahlasim v praci inu diagnozu ako mam?

Príspevok v téme: Čo ak nahlasim v praci inu diagnozu ako mam?
Lilli.

Poradte mi prosím, budem doma na PN asi mesiac, lebo mam ženské problémy ale ja nechcem aby to v práci vedeli. Keď prinesiem PN tak to by mi nevadilo, kebyže marodujem týždeň, dva,lebo kód diagnózy nie je na PN čo sa dava do prace. Ale ak budem takto dlho, tak sa ma vedúca spýta telefonicky,asi po dvoch týždnoch na PN, čo mi je a ja keď poviem niečo ine ako v skutočnosti mam napr. črevna chrípka, myslite, že maju šancu prísť na to prečo som v skutočnosti na PN?

teri78

lilli je uplne jedno ci povies alebo nepovies co ti je,vo firme a v zenskom kolektive ti diagnozu urcia tak ci tak.

farmaceutka1

Takze: Na potvrdeni o PN, ktore ide zamestnavatelovi, NIE JE uvedena skratka diagnozy. Ak sa ta sefka opyta, jednoducho jej odpovedz, ze mas este stal problemy a ze by si nerada o tom hovorila, lebo je to intimna zalezitost. Po takomto vysvetleni by to musela byt poriadna koza, ktora by sa pytala dalej...

právnik

Ty dostávaš od lekára tri PN-papiere. Jeden je žiadosť o náhradu príjmu a dva rovnaké a to žiadosť o príspevok zo soc. poisť. pri PN. Zamestnávateľovi tie dva odovzdáš a kópiu druhého necháš u seba, kým PN neskončí.Zamestnávateľ platí prvých desať dní PN. Tam kód diagnózy nie je. Vtedy má zamestnávateľ právo skontrolovať ťa doma, čo dodržiavaš liečebný poriadok. Z ľudského hľadiska je asi normálne, že ak mu PN lístok odovzdávaš a opýta sa, čo ti je, tak odpovieš, nie? Po desiatich dňoch musí vypísať potrvrdenie o príjme, kde sa za posledný rok vypíše mzda, od kedy si PN, predchádzajúce PN-ky. Toto potvrdenie spolu s druhým lístkom o PN odosiela do soc. poisťovne. No a potom ten tretí lístok, kde bude ukončenie, tiež odovzdáš zamestnávateľovi a ten to posiela do soc. poisť.
-
Myslím si, že ak si šéfka neoveruje nič u lekára, nezistí, že klameš. Ale môže byť, že povieš, že máš napr. chrípku a budeš mesiac doma, že doktorke zavolá a opýta sa, či je dôvod na tak dlhú maródku pri chrípke. A ona povie že: veď ona nemá chrípku! Konkrétne nepovie, že čo ti je, len spochybní tvoje tvrdenie.

Lilli.

jajka001_
No ak by si robila tam kde ja tak by so to zažila :))) A poriadne mi to lezie na nervy, keď tam mam take pribllé zvedave kolegyne a šefka je s niektorými kamarátka.

jeda neboj

a nedava sa len nejaky ten kod diagnozy??to si budu zistovat??pracujes pre malu firmu??lebo ak prevacsiu.ak to ide cez uctovnicky a tie tomu nerozumeju.okrem toho je to doverne, tak nech skusia o tom rozpravat..