Poradte mi prosím, budem doma na PN asi mesiac, lebo mam ženské problémy ale ja nechcem aby to v práci vedeli. Keď prinesiem PN tak to by mi nevadilo, kebyže marodujem týždeň, dva,lebo kód diagnózy nie je na PN čo sa dava do prace. Ale ak budem takto dlho, tak sa ma vedúca spýta telefonicky,asi po dvoch týždnoch na PN, čo mi je a ja keď poviem niečo ine ako v skutočnosti mam napr. črevna chrípka, myslite, že maju šancu prísť na to prečo som v skutočnosti na PN?
Čo ak nahlasim v praci inu diagnozu ako mam?
anikam nestraš :))
Na PN čo ide do prace kód diagnozy nie je to som si všimla už keď som bola minule chora. Iba na tom čo ma lekarka odoslať je ten kod. Takže to nemaju ako zistiť. Alebo žeby volali z prace do poitovne? To sa môže? Dufam že nie.
farmaceutka prosím o tvoj nazor, určite sa v tom vyznaš, keď asi pracuješ v zdravotníctve :-)
Ja určite nepoviem prečo som na PN, ale na 100% sa ma bude telefonicky pýtať.
na pnkovom listku myslim ze je kod choroby a ten rozlusit, fakt nie je problem. Vezmem z police knihu Vademecum a tam mam vsetky ciselne kody rozpisane.A take panie na financnom, kam sa ten listok zanasa, myslite si, ze si nezistia nazov choroby z ciselneho kodu? zeny su az prilis zvedave, aby si to nezistili
ach jaj, keby moj lekar oznamil zamestnavatelovi moju diagnozu, okamzite ho zalujem! To si kde pocul(a), ze lekar to povie zamestnavatelovi? Ano, moze poslat socialnu poistovnu skontrolovat zamestnanca, ci dodrziava liecebny rezim a ak pracovnik soc.poistovne zisti, ze nie, moze z toho vyvodit dosledky.
Ale NIKDY sa pri tom nedozvie diagnozu, pretoze je to lekarske tajomstvo. Ak mu to predsa len lekar povie, je to postihnutelne.
Lilli, sefke nemusis hovorit ziadnu diagnozu, povedz, ze zdravotny problem pretrvava a hotovo.
U nas nemaju zvyk chodit kontrolovať nas domov, chvalabohu. A lekarke poviem, že nech vola ktokoľvek nemôže to povedať, lebo jej verím...
lilly, na PN lístku je kód diagnózy / číslo/. Ale o čo ide vie len lekár. Nemusíš povedať akú chorobu máš. Ale ja mám šéfa a ten aj kľudne zavolá doktorovi a overí si, že či je potrebné tak dlho maródiť a ten mu kľudne povie aj diagnózu. A keďže prvých 10 dní platí majiteľ firmy, má právo sa informovať, dokonca ťa doma aj skontrolovať.
Ok to mi odlahlo, že to nezistia, veď predsa je to lekarske tajomstvo, no a keby mi po dvoch týždnoch volala, že čo mi je keď tak dlho marodujem tak si niečo vymyslim :))))
a musis je nieco hovorit??ved nie je povinnost ci hej?ked ti zavola povies, ze ano tvoje problemy este trvaju, ale nerada by si to rozmazavala
samozrejme ze to nie je na listku, su to osobne informacie, a ty to nemusis nikomu hovorit a ona to nema odkial zistit. ak jej to doktorka povie, porusi lekarske tajomstvo.
A čo trva tak asi mesiac? Aka choroba? :))
Nejake vyrazky zo slnka?
Vieš, lebo ja musím ísť aj na operáciu a to by bolo hrozne jej o tom hovoriť, nechcem aby to vedela ani nikto z roboty, je to moja vec, ale niektorý ludia su hnusný...
na PN diagnoza napisana nie je, na crevnu chripku sa vyhovorit nemozes, lebo ta netrva 2 tyzdne. ci jej povies o svojom probleme, tak je to na tebe. samozrejme ze nie je tvojou povinnostou sa jej "spovedat"...