prosim pomozte mi. Mam bratranca, ktory s nami byva v jednom dome. Velmi zvlastne sa stravuje- vybra si len nizkotucne vyrobky, jedlo si vazi, obmedzuje sa, neje sladke, studuje zlozenia vyrobkov atd.
Stale mysli len na to co jedol, co zje jedine o com sa s nim da bavit je jedlo. Ked doma nemame take jedlo co by vyhovovalo jeho striktnym navykom, musi sa ist bezpodmienecne do obchodu. Ked to niekto odmietne, vyberie sa sam, hoci aj do velmi vzdialeneho obchodu. Vsetci vedia ze nie je v poriadku, nie je sice chudy ako anorektik, ale je VELMI chudy. Ked sa s nim niekto zacne bavit na tu temu je podrazdeny a vravi nech sa do neho nestarame, do oci sa mu zenu slzy. Chceli by sme mu vsetci pomoct, ale on nepripusti ze s nim nie je nieco v poriadku. Moze ist o psychicku poruchu?
Chlapec anorektik?
mam pocit ze syn ma problemi s jedlom ... ako sa ho na to opytat aby sa neurazil ???
Je jasné vže ide o psychickú poruchu. Ked sa niekto takto striktne stravuje, hovorí sa tomu ortorexia - a od nej dosť blízko k anorexii alebo bulímii... Ciže s tým trebaq niečo robiť.... Ciže treba s nímn ísť za pszchologom a psychiatrom, pretože ked sa už dostane do štádia - anorexia alebo bulímia, liečba je veľmi zdlhavá a náročná. A treba sa s ním aj poriadne poroyprávať.
Jasne, ze aj chalani maju anorexiu. Sice len jeden z desiatich anorekticiek je chlapec. Ma nejake problemy vo vztahu s rodicmi?
áno, stáva sa vo výnimočných prípadoch, že aj chalani majú tieto problémy...treba to riešiť...najlepšie návštevou lekára
take nieco som este nepocu;la...