Trpnutie lavej casti tela

Príspevok v téme: Trpnutie lavej casti tela
Deeee

Ahojte, dnes sa mi stala cudna vec. Zrazu som zacala zle vidiet s lavym okom, akoby sm sa pozerala cez nejaku clonu, ale nepripisovala som tomu nejaku dolezitost, myslela som si, ze je to z osvetlenia miestnosti a po par minutach to ustupilo. Po pol hodine mi zacala trpnut lava ruka, najprv len konceky prstov a postupne to preslo na cele zapastie. Trpla a akoby sa nejako stahovala. Tiez mi strpla lava polovica pier a potom aj lava polovica tvare a vtedy sa vratilo zasa to zle videnie. Trvalo to asi pol hodinu a potom ma strasne rozbolela hlava. Neviete co to moze byt? Mam ist k obvodnej nech ma posle k neurologovi? Alebo si to nemam vsimat. Poradte

eluskaDus23

V prvom rade bež k lekárovi. Môže to byť mozgová príhoda. Tam ide o čas.
Ak nie mozgová príhoda, tak varovanie po ktorom prichádza.
Nehovorím, že to tak je, ale môže byť.

ahjaj

momo2, nečakaj s tým, choď k lekárovi. Obvoďák, výmenný list, akútne vyšetrenie, okamžite neurológ.
Nie je to prirodzené, ani nič také, na čo by si sa mal vykašľať. Môže to byť znakom ochorenia, ktoré čím skôr sa diagnostikuje a začne liečiť, tým skôr možno kvalitne žiť a byť bez príznakov. Tie príznaky sa v priebehu rokov môžu stupňovať. Nečakaj s tým, rieš to teraz!

momo2

Dobry den , chcela by som sa tiez spytat ci niekto neviete poradit.Od 14 rokov mam problem s trpnutim lavej strany.Presne ako u vadsini s Vas aj u mna to zacina zlym videnim , ale par minut nato zacnem citit trpnutie v ruke a na nose, lyci , perach.Dokonca nedokazem vtedy fakt odpovedat na niektore otazky na ktore sa musim zamysliet nap:pin do 5min to prejde , ale trvz to 26rokov.niekedy je to castejsie a niekedy 2krat do roka.

Gima

Mne na tie iste príznaky pomohol žihlavovy čaj, piť celý týždeň, cvičenie s rukami aj s činkami, stravu som obohatila o červenu papriku a rajčinu, ktore maju pozitívny vplyv na trávenie. Pre lepšie obnovenie sily som cvičievala aj vo fitnescentre, ale silovým strojom som sa vyhýbala.

Naty77

Ahojte mam 16, a pred 3 týždňami mi začala tepnuť pravá polka tela ... opakovalo sa to už častejšie a stále s väčším časovím intervalom ... mam zajst ku neurológovi ?

Vladka1

Ahojte
Mne sa presne to dialo keď som mala 8 rokov . Vždy to začínalo zlým videním na ľavé oko ( myslela som si že je to silným osvetlením v priestore ) , potom ľavou rukou , ale až tak že som si ju vôbec necítila , bola ťažká a necítila som žiadnu bolesť ani keby ste má pichli vidličkou a postupne to prechádzalo na ľavu stranu úst , ktoré mi stŕpli veľmi . Zvyčajne konečná fáza bola taká že sa mi zahmlelo pred očami a odpadla som. Bola som mesiac v nemocnici na všetky možné vyšetrenia , magnetická , neurológia a nič . Všetko v poriadku .
Teraz mám 26 rokov od môjho detstva sa mi nič take nedialo . Až do dnes . Situácia ako cez kopirak

siska333

Martin145 Ja mam tiez problem s trpnutim lavej casti hlavne co sa tvare tyka ale niekedy mi trpne aj prava cast tvare. Neurologicka ma poslala na magneticku rezonanciu lebo by to mohla byt skleroza multiplex. Asi dva tyzdne predtym ako som k nej sla som uz trpnutie ani necitila ale odkedy mi toto povedala som stale nervozna a opät sa to vratilo.

menzel

Ja to mám už 27 rokov, zo začiatku to bolo ročne raz ale posledných 15 rokov tak 6x ročne a pravidelne kedy to očakávam je koncom marca alebo začiatkom apríla (v tedy je to isté), chodím pravidelne raz za 1/2 roka k nervovému, poslal ma na vštky možné vyšetrenia a nič sa nezistilo. dal mi na výber buď lieky čo potláčajú nadmernú činnosť mozgových aktivýt alebo potom liek (sumatriptan) ktorý vraj ak sui zoberiem ešte včas tak by mal zabrať. Vybral som si druhú možnosť, nepotrebujem byť počas celého roka prispatý a či to pomáha? Väčšinou si ten liek dám už keď začína prvá fáza a stáva sa že to prejde celé alebo niektorá fáza sa vynechá, ale či je to z liekov to neviem. najlepšie čo mi zaberie keď to začne je okamžitý min. 1 hod. spánok.

Martin145

Ja mám rokov a stalo sa mi to asi už 4 až 5x vždy nejak po pol roku. Stalo sa mi to dnes večer a začalo to zhoršeným videním akoby som prestal vnímať periférne. Nakoľko som už vedel čo sa deje tak som len čakal kým mi stŕpne ľavá ruka a tiež pery... len u mňa to funguje tak že vždy ma strašne rozbolí hlava a vždy mi je trošku lepšie keď sa vyvraciam, teraz som bol až 3x a ešte v noci som sa zobudil a stŕpnutie aj hlava nepoľavovali tak som sa snažil zaspať a ráno už zas v pohode. Rád by som vedel čo to je ale keď mnohí píšete že vám porobili všetky vyšetrenia a nič tak neviem či to rišiť ďalej