Potrebujem uz konecne pomoc (DYSPEPSIA - zaludok)

Príspevok v téme: Potrebujem uz konecne pomoc (DYSPEPSIA - zaludok)
houbar

dobry den,
mam 16 rokov,uz 7 mesiacov trpim dyspepsiou zaludka (navrat stavy z dvanastnika do zaludka) a tak kazde rano trpim bolestami brucha priblizne do druhej hodiny poobede potom je to uz celkom v pohode.. najhorsie je ked som hladny.. venujem sa posilnovaniu a velmi ma to obmedzuje :( na gastre mi predpisali helicid a ganaton (nepomaha).. prosim Vas napiste nejaku radu alebo nieco ked ste sa s tym stretli ..velmi by mi to pomohlo.. lebo uz neviem co dalej..

Dakujem

[zruseny12]

tak si kup
TRAVIACE ENZYMY
PROBIOTIKA/PROBIO FIX,BION3/
PSYLLIUM PLUS/da sa kupit v lekarni,obsahuje probiotika,aj moega3mastne kyseliny.../
je dobre jest banany,cervenu repu surovu,ananas,topinky,zemiaky-najlespie v slupke,pit harmancek.caj,surova kapusta biela,brokolica
vyhybat sa treba sladkemu ,mastnemu a vyprazanym jedlam...bolo by dobre aj pozistovat si ci nemas nejaku alergiu na mlieko a lepok...

tu stravu si musis tak ci tak upravit,lebo ako pise RNG,je to spojene vsetko zo vsetkym,a ked este nemas GASTRITIDU,tak postupne ju mozes mat,ked sa nebude liecit travenie...

tiez mam tento problem,a aj viac toho,tak ti len pisem ako sa liecim ja...
celkom to ide,len clovek musi byt trpezlivy atd.ja sa liecim od septembra asi od r.2008 teraz idem za chvilu na kontrolu tak som zvedava,ako som na tom...
ale urcite sa to o dost zlepsilo,ale este nemozem skakat,este som nic nevyhrala...
prajem ti vela stastia...

houbar

Dakujem za odpovede,
ale ja gastritidu hladat nemusim pretoze nou netrpim.. myslim ze gastritida je zapal zaludka ale ja ziadne bakterie v zaludku a podobne vecicky nemam.. ako som uz pisal- trpim navratom stavy z dvanastnika naspat do zaludka a to mi sposobuje tie tazkosti .. Inac aloe vera som uz bral davnejsie este na zaciatku, myslim ze to trosku pomohlo ale nie moc. pretoze ja netrpim ziadnym zapalom ale poruchou funkcie tej vecicky co je medzi dvanastnikom a zaludkom :( prosim napiste hocake rady budem len rad ..
Diky

[zruseny12]

...ja mam dyspepsiu...ale je to zhrnute pod jednym nazvom,inak mam viac diagn.co sa tyka travenia...
musis zmenit jedalny listok a jest potraviny,ktore neskodia zaludku a hlavne dodat trav.enzym.atd.ako RNG napisal vela krat to tu uz bolo o tom pisane...najdi si napr.tamu GASTRITIDA... tam mas toho vela popisano...

RNG

dyspepsia a ine zazivacie tazkosti su z NEDOSTATKU kyselin a enzymov, niekedy k tomu prispieva aj nedostatok vlaknin v potrave a nakoniec sa to odrazi aj na nespravnom osidleni criev, kde sa dostane privela nestravenych latok a vyzivuje parazitne kultury.
Neutralizovanie kyselin to este zhorsi, hoci na kratky cas-par hodin sa zda, ze to pomohlo potlacit symptom.
Tema uz bezala mnohokrat.

jaja-jaja

Tak ja mám skúsenosti s aloe gelom na pitie, a tiež k tomu s prírodnými produktami ako doplnková výživa,ktoré pomáhajú aj pri takýchto ťažkostiech. Tieto produkty sú odporúčané lekármi s poradenského zboru flp.

houbar

Fakt sa s tym este nikto nestretol.? cital som, ze je to celkom "bezna" choroba po helicobakterovi.. asi to bola klamliva informacia.. tak nic, este by som dal sancu aby niekto poradil, lebo by by som sa chel tych neprijemnych ran zbavit.. :/

Diky