Cvok medik

Kýčera

Medinka,až má trhlo,keď som zbadala pohyb v tejto téme.Už som si myslela,že si to Ty,kto prosil o preklad a bude chcieť preložiť celú báseň Jacquesa Préverta-Som aká som.Berieš to správne,držím Ti palce,bude z teba dobrá lekárka.

medinka

ja som medicka a ide ma porazit, kolko slz som preplakala, kolko noci kvoli skuskam a uceniu nespala....uz ani neratam :) neprehanam, je to realita. ale ta radost, ked to clovek zvladne je pekna. Myslim skusky. Statnice az o dva roky :D

cajik

A ja teda v tejto teme poprosim vsetkych sucasnych aj buducich medikov,aby si neplatili za skusky,lebo to zle dopadne :P...... By ste sa cudovali,keby ste vedeli,kolko medikov ma zaplatene skusky. A ono je to akoze "sranda",lenze potom si clovek uvedomi,ze ti ludia ma za par rokov mozno budu vysetrovat,nedajboze operovat.. A medicina nie je ekonomia..

lleilla

zuzic,ani ja som neverila,ze sa da "normalnou" cestou dostat na medicinu,ale fakt je to o uceni,da sa-som zivy priklad :o). A k tomu,ze si obas neveris-mne vzdy vsetko vychadzalo v zmysle skola,vzdy naucena,same dobre znamky,uspesne prijmacky-no a potom prva skuska na medicine a ja som ju neurobila,aj ked som sa poctivo ucila-to bol fakt sok pre mna a som chcela "pobalit kufre"-ze na to nemam, a to nebol jediny moment,ked som to chcela pocas studia zabalit,ale potom som si vzdy predstavila,ako budem uzitocna a pomahat druhym,ak vydrzim a dostudujem,cim viac kopancov som dostala,tak tym som mala menej sebavedomia,dokonca to doslo az tam,ze som isla na skusku s tym,ze aj tak to nedam-a nedala som len koli tomu,ze som sa sama psychicky zdeptala dopredu-toto nerob,treba si zdravo verit a ak ti aj skuska niekedy nevyda,tak si povec,ze o to to budes vediet lepsie,ked sa to budes ucit viac krat a v buducnosti pri svojich pacientoch tie vedomosti urcite zuzitkujes :o),tak vela stastia na prijmackach (aj to treba :O) a napis pripadne potom,ako si dopadla,budem mysliet na teba a drzat palce,nech si splnis sen

zuzic

dakujem lleilla to som potrebovala lebo nie som si ista ci na to vobec mam a nie vzdy si verim ale ja si ine krajsie povolanie ani neviem predstavit.a dufam ze ak ma tam vezmu tak to prebudenie bude co najmenej brutalne

lleilla

...a ja zas prajem,nech buducim medikom a medickam co najdhsie vydrzi to ich nadsenie a prebudenie na skole do reality,nech nie je velmi "bolestive" a hlavne nech nezoberie chut ist za svojim snom-zuzic,ked nieco chces,tak si za tym chod,to plati aj vo vybere skoly a teda buduceho celozivotneho povolania...

zuzic

no fakt uzasne co tu citam:D a ja mam taky sen ze ist na medinu...heh je to dobry napad? lebo jak to tu citam tak sa bojim ze aj mne potom casom prepne:(