Cvok medik

ilana

Mala som jedneho kolegu a ten rozpraval o susedovej dcere,ktora studovala medicinu v Blave.Ze vraj bola to o.k. holka,symposka,vtipna a mudra od prirody.Chodievala pravidelne domov (do Presova)ku rodicom.Dva roky ubehli v pohode az na treti rok..Bolo leto,kolega isiel autom domov a v meste uvidel pri ceste stat Lenku v plnej lyziarskej vyzbroji,aj s okuliarmi..Stala tam taka v pohode,stopovala auta a ponukala im na na predaj vzacne obrazy ( rodinne dedicstvo).Nasadnut ku kolegovi do auta odmietla,tak ten urychlene zalarmoval jej rodinu a ta sa o nu postarala.Smutny pribeh..Ponaucenie: skola-hrou! Nic netreba prehanat,treba vediet sa aj odreagovat.Ved studentske roky- to su najkrajsie roky v zivote,netreba ich premarnit iba byflovanim,treba aj zit :-)) !!!

AlexFizz

Caf Sisa, ak sa zblaznil medik pocas studia, urcite tam cosi pracovalo uz v podhubi. Cize nezblaznil sa z ucenia ako takeho, ale zataz mohla nieco spustit, co tam bolo tak ci onak. Myslim si.

delphia

cudovali by ste sa velmi, keby ste vedeli kto kazdy vo vasom okoli ma psychicky problem, ba dokonca sa lieci na psych. ochorenie. medikamentami a psychoterapiou sa tieto stavy a choroby daju udrzat na "uzde" a dotycni dokazu fungovat v sukromnom a pracovnom zivote bez toho, aby to bolo na nich vidiet.

brieta

ano nas detsky lekar uz je teraz 50 rocny ale ked studoval medicinu tak musel prerusit studium a pol roka bol na psychiatrii chudacisko lebo mu siblo z ucenia.Vraj to s nim bolo take zle ze dokonca vykrikoval ze vsade vidi pavuciky ako lozia po skriptach.Ale inak je ok,dokonca mal aj mna ked som bola mala a teraz este moje deti.Ako odbornik je vynikajuci,nemenila by som.

muc

na to, aby cloveku "rablo" nietreba ani studovat medicinu. zial, vobec to nie je ziadna zlozita zalezitost, aby clovek mal psych. problemy.

lleilla

ano,je to mozne ,ani ja nemam ako medicka daleko od toho :D...ale nie,vazne-poznam aj takych a ine VS neviem porovnavat,ale medicina je fakt "o drzku",hlavne ak chces byt fakt dobra a zodpovedna.Treba sa naucit nepripustat si vsetko,lebo potom to moze naozaj zle skoncit,sama mozem priznat,ze viem,co su to depresie,lebo aspon poriadne zle nalady a skola mi k nim vyznamne pomaha obcas,ked je vela ucenia,stresov a malo spanku...a ja sa tiez stale ucim nepripustat si vsetko,a to som uz zopar rockov na skole...no poznam aj takych,co maju z toho lazo plazo a preliezaju aj tak,hmm,ale aki budu odbornici...mne osobne pomaha,ked uz mam fakt pocit,ze nemam daleko od zrutenia,zavriet knihy a na hodinku ist vypnut-uplne-pre mna je to beh a to mi pomaha,kazdy si musi naist to svoje,ako sa odreagovat a oddychnut si a to pri nkazdom stresovom povolani,ci studiu :o)

ajja111

tiez poznam taky pripad.chodila na medicinu a nejak je z tolkeho stresu preplo a spachala samovrazdu :-(( Preto mi doma casto hovoria ze to nestoji za to,radsej nech idem na opravne skusky ale nech som v poriadku.

cajik

ja tiez poznam niekoho komu "preplo",nie sice tak ze by sa zblaznil,ale viedlo to k velkej zmene,prilis vela stresu ten clovek nezvladol.a studuje medicinu.nic ine nerobi,len sa uci-cele dni a noci,uz roky.

CMu_Q

my mame jedneho vysokoskolskeho profesora, ktoremu tak trochu preskocilo,.... cele mesto ho pozna, sprava sa ako nejaky zobrak (ale v zmysle, ze chodi sam po meste, vykrikuje, nestara sa o seba, pije alkohol a tak), ale na druhej strane chodi stale v obleku a ked sa ho na nieco spytat povie ti vsetko, z matiky, bioly, latinske nazvy vsetko vie....