ahojte mam zubny kamen ktory by som si chcela dat odstranit a zaroven zuby osetrit ale bojim sa je tato procedura u zubara bolestiva alebo da sa nejako lokalne umrtvit? ja som trochu vetsi bojko u zubara a preto mam velku obavu s tohto zakroku dakujem za rady
zubny kamen- je odstranenie bolestive?
Mne to robi hygienicka kazdych sest mesiacov v ramci preventivnej prehliadky u zubarky. Hygienicka najprv urobi rontgen, potom zuby vycisti a potom sa na mna pozrie zubarka. Po vycisteni mam zuby vzdy belsie o dva odtiene, pritom ich mam biele, je to dobra vec, lebo zubny kamen sa tvori aj ked si clovek riadne umyva zuby a cisti ich dentalnou nitou.
Peto, to su dobre somariny, co tu pises, mali by ta mazat.
Odkedy asi pol roka užívam cca 2000-4000mg vitamínu C denne, zubný kameň sa mi už netvorí, a ten, čo som mal, postupne zmizol. Podľa niektorých lekárov je zubný kameň znakom chybného metabolizmu v dôsledku nedostatku vitamínu C!
Treba viac piť a užívať rozdelené do aspoň 3 dávok počas dňa, najlepšie s jedlom.
Takéto dávky vitamínu C môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek a metabolizmu železa a medi.
Je umrtvenie zuba,bolestive?mam hrozný strach z injekcie:(
a nevies nahodou ci si mozem vypitat tu injekciu alebo sprej? a tabletku Dormicum?
tak ta cena je celkom ja som si aj tak vravela ze keby takych 33eur(tisicka)