zubny kamen- je odstranenie bolestive?

mercyyy

Mne to robi hygienicka kazdych sest mesiacov v ramci preventivnej prehliadky u zubarky. Hygienicka najprv urobi rontgen, potom zuby vycisti a potom sa na mna pozrie zubarka. Po vycisteni mam zuby vzdy belsie o dva odtiene, pritom ich mam biele, je to dobra vec, lebo zubny kamen sa tvori aj ked si clovek riadne umyva zuby a cisti ich dentalnou nitou.
Peto, to su dobre somariny, co tu pises, mali by ta mazat.

Peto T

Odkedy asi pol roka užívam cca 2000-4000mg vitamínu C denne, zubný kameň sa mi už netvorí, a ten, čo som mal, postupne zmizol. Podľa niektorých lekárov je zubný kameň znakom chybného metabolizmu v dôsledku nedostatku vitamínu C!

Treba viac piť a užívať rozdelené do aspoň 3 dávok počas dňa, najlepšie s jedlom.

Takéto dávky vitamínu C môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek a metabolizmu železa a medi.

aknitka

je to také ako keď ti napr. berú krv. o nič viac to nebolí. záleží však od toho či ti injekciu pichne "dobre". môjmu mužovi pichol dve a všetko cítil. ja som dostala jednu a necítila som nič.

dd

ono ked sa na to pozries, je to take, ze tych vyse 30eur(skoro ta tisicka), ze je to dost velky peniaz, ale zasa myslim, ze to stalo zato a ozaj to nie je napr.mesacny vydavok a raz za toho pol roka, rok, sa to celkom da...

dd

tusim nejakych 22eur + este som si u nej kupovala ten aminofluoridovy gel a ustnu vodu..dokopy to bolo tusim do 31.5eur.. ale aj kamarat zacal pouzivat tu ustnu vodu, co som si u nej kupovala a chvali si..