ja by som potrebovala poradiť, čo ž genitálnymi bradavicami, okrem použitia dusíku, je nato niejaký dostupný krém?? alebo niečo také??PLEASE
Genitálne bradavice po holení
:-)
:-)
Som rada že sú ešte ludia, ktorý sú ochotný pomocť, lebo veľa príspevkov čo som si zbežne prečítala nie sú o radách ale o niečom inom. Aj ked niektoré otázky sú fakt divné. Napadla ma ešte otázka k tým kondylomom. Tvojmu priateľovi po ako čase zmizli od kedy začal používať Tea tree olejček? ako dlho mu trvalo kým mu zmizli? Zatial čo som si natrela kondylomy tak ešte necítim aby mi ich ten olejček zosušoval, viem natrela som si ich 3x tak nemôžem očakávať zázraky. Ale oni úplne zoschnú a odpadnú sami, alebo si ich budem musieť sama odtrhnúť?
Nemusis dakovat..ved ked viem, tak rada poradim:))...tak v tych 13-14rokoch sa mi stavalo, ze mi meskavala, ale potom sa mi dala na taky 30-dnovy cyklus...ale pamatam si, ze raz mi v 17rokoch meskala 2tyzdne a to som mala fakt nervy, lebo som mala sex pred tym a to som este nebrala tabletky...
Inak ja som sa dala pocas kondylom aj zaockovat tym Silgardom-ten je proti styrom typom HPV virusu (dva z toho sposobuju kondylomy a dva rakovinu krcka maternice)...nebola to lacna zalezitost (mamku to stalo dakych 13000sk) ale vraj by som teda mala byt chranena voci tym virusom. I ked doktorka mi to vysvetlila tak (az som ju dobre pochopila), ze tieto stare kondylomy sa mi mozu hocikedy vratit, lebo ten virus mozem mat v sebe niekolko rokov az navzdy, avsak voci novym kondylomam by som uz mala byt odolna.
A ludska psychika robi neskutocne divy...myslim, ze zdravotny stav sa odvija prave od nej...
A pred tým ako si začala brať antikoncepciu tak si ju tiež nemala pravidelne? Umňa je to tiež asi všetko založené na psychyke... Ked si pomyslím na tie kondylomy a to všetko čo som onich čítala, že sú jedným z vírusov HPV ktoré môžu viesť ku rakovine krčka maternice tak mam naozaj dosť...
Ale asi veľa záleží aj na tom akú má človek psychyku a ako berie veci. NAOZAJ SOM TI VDACNA ZA TVOJE RADY :-DDD
Ja som si ich tiez natierala len dvakrat denne-rano a vecer pred spanim.A ked som uz mala nejake vysusene, tak som ich odtrhla. No, ale oni by sa trhat nemali, ale hovorim-ja som robila uz zufale ciny..kvet aloe vera kupis normalne v kvetinarstve. Tak sa mi zda, ze ked kusok listu odrezies, tak on dorastie naspät. Ale spytaj sa radsej v kvetinarstve, lebo nie, ze ti hned vyhynie :-D
A s tou menstruaciou, tak to ti naozaj neviem poradit...asi mi predsalen chyba ten titul MUDr. :-P
Tak ale menzes strasne ovplyvnuje psychika. teda aspon u mna to tak bolo, kym som nezacala brat antikoncepciu (odkedy ju beriem, tak mi menzes chodi presne ako hodinky)...mozno je to u teba stresom...
A koľko krát denne si si natierala kondolomy? V tom návode je napísane 2X denne, no zdá sa mi to málo. skúsim si kúpiť aj ten aloe vera list, čo mal tvoj priateľ a vyskúšam obrezavať tie listy a tú šťavu si nanášať na nich. a tú rastlinku kúpim v lekárni alebo kde? nikdy som sa s tým nestretla. a ešte k tomu olejčeku, treba ich len natierať? netreba ich zoškrabávať, alebo zlupovať?
A mám na teba ešte jednu otázku. Poslednú dobu mi často mešká menštruácia. Naposledy som ju dostala 40 den od začiatku poslednej menštruácie. Nevieš čím to môže byť spôsobené? ( dávam ti otázky ako gyn, ale čo už) :)
Ano, sama gynekologicka ma poslala ku koznej. Pozri, ale ona ti ich vobec nemusi vypalovat. Mozno zvoli tu metodu natierania vodickou a to absolutne nestipe. A keby aj zvolila dusikove vypalovanie, tak si myslim, ze by to aj bolo lepsie. Viem, ze zrejme by to bolelo, ale lepsie je si chvilu tu bolest odtrpiet, nez sa niekolko mesiacov trapit samoliecbou. Lebo myslim si, ze vypalovanie dusikom moze byt ucinnejsie, nez natieranie vodickou...Ako (mozno blby) priklad ti uvediem moj vztah k zubarke: mam z nej panicky strach a kazdy rok mi najde kaz, cize sa musim objednat na vrtanie. Vzdy, ked to spravim, tak prekonam samu seba. No a ked k nej idem, tak som od strachu cela spotena. V tom kresle si to odtrpim a niet nad ten pocit, ked je uz konecne po tom, ked to mam za sebou. lebo viem, ze keby som tu zubarku odkladala, tak ten kaz sa mi sam nevylieci a bude to len horsie a horsie.
Co sa tyka toho olejceka, tak ano on ich bude vysusovat, ale snaz sa ho nanasat iba na tie kondylomy, lebo ja som ho nezriedeny nanasala aj ona okolie kondylom a zacal mi sakramentsky vysusovat kozu...No a ako som uz spominala, tak priatel sa vyliecil vdaka nemu. On si na to nic ine nedaval..i ked je pravda, ze ich mal len par kuskov. ja som ich mala neskutocne vela a temer vsade-v okoli posvoveho vchodu ich bolo najviac, mala som ich na pyskoch a boli aj v konecniku (preto si aj ten radsej prezri).
a stou oslabenou imunitou tak to ju asi mám slabú, chýbajú mi určite niejaké vitamíny. a ten olejček TEA TREE ten mi ich bude vysušovať? je tam ta možnosť že mi ten olejček pomôže úplne ich odstrániť?
síce na 100 percent si niesom istá, či sú to kondylomy, ale podľa toho čo som si zisťovala na internete tak asi ano. ale pri predstave že mám ísť ku kožnej a to dusikové vypaľovanie... stretla som sa stým ale na rukách a už vtedy to štipalo... ale ked to bude robiť tam dole... chela by som vyskúšať viac vecí a tá možnosť nech bude tá posledná. a gyn ma sama odporúči ku kožnej ked by som išla na prehliatku? Som ti veľmi vdačná za rady