nespavosť

Príspevok v téme: nespavosť
sova

Vedel by mi niekto povedať ako sa zbaviť nespavosti? Každý večer musím užiť prášok na spanie, inak do rána nezaspím. Už som skúšala viackrát neužiť tabletku, bolo, že aj tri noci po sebe som nespala, alebo len veľmi plytkým spánkom a desivými snami. Okrem toho som zistila, že sa mi zhoršuje pamäť. Vedel by niekto poradiť aspoň nejakú náhradu miesto tabletiek, napr. čaj alebo niečo iné. Budem vďačná za každú radu.

zeta

ja som počula med pred spaním,alebo zisti,či to nie je pre studené nohy! Kamarátka mala ten problém,kým mala nohy studené tak nezaspala. Každý večer ich močila chvilu v horucej vode a potom zaspala hned.

damaxy

skus este magnezium a hlavne sa nestresuj.ja som mala tiez obdobie,ked som nemohla spat isla som do postele o 10,30a o 1,30som nespala potom som na to sla inaksie ked som po hodine nezaspala,vstala som uvarila si caj,precitala nieco a sla na druhý pokus .Ked ani ten nevysiel opat som vstala sadla si ku telke a opat nazad do postele,boloaj 2hodiny aj pol tretej.najhorsie je asi prehadzovanie sa v posteli a nutenie sa do spania.este niekedy pred spanim som sa slaprejst ale aj tak sa mi nepodarilo do polnoci zaspat.niekedy som aj zehlila,alebo strikovala.volako to preslo ale potrapila som sa

alternativa

Aj odo mna malicky podporny prostriedok na spanie : lahnut si na chrbat, napr. pri problemoch s krizovou castou chrbtice pokrcit nohy a prehlbit dychanie smerom do bruska. Nemysliet na nic, dychat, dychat,...az zaspite, dufam. Urcite sa to naucite. Taketo dychanie je uvolnujuce, pri problemoch s chrbticou ulavove.

syma

janik - ja nie som proti akupunkture, kolega mi to vysvetlil a skusim aj ja
a o vcelach by si mohol, strasne lubim medik ;))))

evik

kuki:
1. pivo nesmiem
2. cvicit nesmiem (tak, aby som sa unavila fyzicky)
3. nefunguje
4. vobec nepijem kavu
5. neznasam cokoladu a pijem mineralky
6. uz menej sa neda
7. to som uz skusala-ja som citatel, mna kazda kniha zaujme
:o)))-a teraz bud mudry!!!
ale inak diky, kuki :)

lancerka

tuto nespavost ti vobec nezavidim..ja napsriklad nezaspim skor ako o druhej v noci... mozno len potrebujes viac kludu, alebo sa hovori ze izba sa ma pred spanim vyvetrat a nesmie mat vyssiu teplotu ako 28 stupnov... a take veci tabletky nepouzivaj, lebo to neposobi dobrena pecen ako iste vies... skus si unavit oci, a hlavne nemysli na to cosi cez den pokazila alebo nieco podobne :)