chcela by som sa opytat ci vie niekto viac o tejto chorobe a ci ma snou niekto skusenosti.mojej polrocnej dcerke diagnostikovali toto ochorenie.uz som si toho dost precitala a hladam stale nieco viac.rada by som si nechala poradit od niekoho kto stym ma nejaku skusenost.DAKUJEM.
Benígna hyperbilirubinémia-gilbertov syndrom
gabriela66 skuste svoju otazku o syndrome a darovani plazmy napisat na stranku nts. ntssr.sk odpovie vam lekar z vybraneho pracoviska
No ved viem ze to je slobodna vola kazdeho, len ci je velkym problemom Gilbertov syndrom pri darovani.
Gabriela,
tvoj priatel moze ist darovat plazmu. Otazka je ci mu ju aj zoberu. Ist darovat plazmu je slobodne pravo kazdeho cloveka.
Dobry den, chcela by som sa opytat ci moze ist moj priatel darovat plazmu ked ma Gilbertov syndrom. Dakujem
Mne zistili Gilbertov syndróm cca v 17tich rokoch z genetických testov. Zvláštne je, že ako dieťa som zvýšený bilirubín nemala pravidelne, ukázalo sa to až okolo tých 16-17.
Nejakú špeciálnu únavu necítim, občas ma pobolieva okolie pečene (hlavne ak dlho nejem, namáham sa alebo vypijem viac alkoholu než bežne, hlavne tvrdého), mám trochu žlté očné bielka, ale inak nič podstatné.
Pri predpisovaní antikoncepcie som o tomto vravela gynekológovi, ale bez problémov mi ju predpísal, beriem ju takmer dva roky a pečeňové testy sa mi nijak nezhoršili za ten čas.
Fú, pardon, ja som to napísala do zlej témy asi (pretože tu sa jedná o deti), ale tak môže to byť snáď aj všeobecne.
ani som si to nevšimla, prepáčte.
Ahojte, ja by som sa len chcela spýtať takú hlúpu otázku.
Čo hyperbilirubinémia a konzumácia alkoholu? (Antikoncepciu mi doktori nedovolili).
ja mam bilirubin okolo 60-70umol/l a nijako zasadne nepocitujem ziadne tazkosti ani unavu ani nic podobne jedine mam zlte bielka nic viac
PS: s tymito priznakmi zijem uz odmalicka a mam 21 rokov