Ako mam zistit, ci som na podozrivu potravinu [oriesky v mojom pripade] intolerantna? kedze bezne alergicke testy neznasanlivost neodhalia? a ci ich dofrasa nie je viac tych potravin, ktore ma vedia takto potrapit.. su na to specialne metody? ma niekto skusenost? lepok, mlieko, cokolvek co nemozete.. poradte prosim, ako vam to diagnostikovali.. ja nie velmo rada doktorov, preto sa pytam, ci sa vobec oplati behat hore dole po vysetreniach..
potrav. intolerancia
este som nebola u alergologa, chcela by som sa najprv skusit vyliecit sama.. neviete mi poradit, ako vlastne zistim, ci ide o potravinovu intoleranciu alebo alergiu?
dakujem za vase odpovede, ale ja som nemala ny mysli neznasat niekoho, ale skor akoby sa vyhybat, proste neprijat nieco alebo niekoho napriek tomu, ze to je a aj tak bude v nasom zivote. naschval alebo aj nie, niekedy proste nevieme, ako to zvladnut, tak sa to snazime "nevidiet" co poviete teraz?
mariaj...presne ako pises...aj ja som nad tym rozmyslal,ze skor ty,co neznasaju a odsudzuju inych,alebo nejakym sposobom odmietaju inych- su zdravsi...
WIKUSH,chystas sa na tie testy?Ja som sa zaujimala o toto uz davnejsie/testy z krvi/,avsak zatial som si to rozmyslela.Ja som niekde o to aj telefonovala,chcela som vediet aka je liecba.Liecba je len potraviny vylucit.Avsak ja mam taky problem,ze mne velke problemy sposobuje mnoho potravin,ktore jem opakovane za sebou.Tak ked zjem napriklad dnes nieco mliecne,tak dam pozor aby som to jedla az o niekolko dni.Potom to uz opat mozem.Keby som jedla kazdy den ,je problem.Avsak aj tak mi je dost zle stale.Preto vylucit potraviny mi je velmi tazko.Nemam si tam namiesto nich co vlozit.Velmi vela potravin mi to robi.
Neviem teda,ci by toto vysetrenie malo pre mna vyznam.To by chcelo poradit sa s niekym.
BIBI,a dali by od toho aj riadne orazitkovany papier.Vies to?
Tiez mi zatial z koznych testov nic nevyslo.Avsak potr. intoleranciu ,alebo citlivost alebo alergiu ,neviem,mam na 100%.Zijem s tym denno -denne.
Ja mam tolko znamych,ktori niekoho neznasaju a nemaju ziaden problem s alergiami.Skor naopak.Su zdravi,ako repy.
BIBI,davala si si niekedy robit testy u alergologa?Prepac,neviem,ci si to pisala.
myslite si, ze by sa detoxikovanim tela dalo zbavit intolerancii?
...tak ja mam alergiu na mlieko atd.a zacalo sa to v tehotenstve,a mozem povedat,ze som nikoho neodmietala/v tej dobe/...takze asi to je len nahoda,co pises...
ahojte, chcela by som sa vas spytat jednu vec. totiz, neviem, ci sa zaujimate o alternativnu medicinu, ale citala som, ze alergie a intolerancie si sposobujeme sami tym, ze niekoho alebo nieco vo svojom zivote odmietame respektive snazime sa ignorovat. u mna by to sedelo, a preto by som chcela vediet, ci je to len nahoda alebo na tom naozaj nieco je. dufam, ze ma nebudete povazovat za sibnutu :)
mozete si pozriet info na alcat.sk no,bola som na odbere krvi v jednej sukromnej ambulancii v bratislave, ale myslim, ze odberne miesta su aj inde na slovensku. vysledky mi prisli mailom do troch tyzdnov a co sa tyka ceny, zalezi od toho, kolko potravin sa testuje, najmenej to bolo myslim okolko 10 000sk..potom v tych vysledkoch boli potraviny rozdelene do styroch skupin podla reakcie - ziadna, slaba , stredna a silna reakcia.
mariaj, po lekaroch som chodila este ako mala od alergologicky ku krcnemu stale hore dole, ale nic mi nezistili, este aj odborna ma odpisala, ze som hypochonder, tak som ju vymenila.. ja uz vlastne chodim len ku zubarke a na ultrazvuk koli cyste, co sa mi vytvorila v prsniku koli dlhorocnemu zamoreniu tela..