Kto sa pridá?
STOP prežieraniu
Babenky, ktore tu pisete,kolko mate rockov a kolko kg ak mozem vediet? ja som tiez skusala zvracat, ale potom som bola stale unavena, tak som to prestala. Ja mam 74kg a 24r, 169-170cm vysku a tiez sa bohuzial prezieram, hlavne v noci. cez den zjem toho malicko a nepravidelne,tak asi preto nechudnem, ale uz sa zacinam snazit, ale co, ked pride noc a ja idem normalne namesacna asi dobehnut vsetko, co osm cez den zameskala..toto tiez nie je normalne ale ja uz neviem, ci mam ist do hypnozy alebo co :))
1. planovat si jedla na par dni dopredu {casto striedat a vymyslat nove jedla}
2. nekupovat potraviny do zasoby {len ingrediencie na naplanovany chod}
3. nekupovat pre vas navykove potraviny, ako napr. oriesky {ved viete preco}
4. setrit, setrit, setrit na jedle {za usetrene prachy si radsej kupit nieco pekne na seba}
5. cez vikendy {ked ste doma} viac pit nez jest {ocisty}
6. mensie porcie {ved je kriza a my setrime}
7. dodrziavat odstupy medzi porciami {povedzme hodinove}, aj medzi jedlom a pitim {nepit po jedle}
8. kupovat najlepsie to, co vam nechuti {z toho sa neprejete, ale po case vam moze zacat chutit aj to!}, napr. brokolica, kel, to je uz na vas
9. odstranit zo skrin vsetky pokusenia {aj lahko pripravitelne jedla, napr. pizza!}
10. mysliet na to, ze zdravsim jedenim sa vam vyriesia nielen zazivacie tazkosti, ale aj zdravotne problemy, ktore s tym zdanlivo nesuvisia...
ked ma este nieco napadne, tak napisem.. a pokial byvate stale s rodicmi - pri podavani jedla si rozdelte porciu na dve davky a druhu polku si odlozte do chladnicky {a zjete ju az povedzme za hodinu}...
a nevyhovarajte sa na nedostatok pevnej vole, tu nejde len o udrzanie postavy, ale nasledky prezierania sa odzrkadlia aj na vasom celkovom zdravotnom stave, aj psychickom
Spiralka, prvé čo musíš urobiť je prestať sa porovnávať so sestrou.Možno ani nevieš, ale ona by možno chcela tiež niektorú tvoju vlastnosť,schopnosť.Navyše štíhlosť može vekom pominúť.Ty zas budeš možno v živote citlivejšia na pocity druhých. Nebuď zatrpknutá kvôli sestre,sama pre seba si to premeň-ona má to, ja budem mať pozitívne niečo iné, doprajte si to. Nie ste predsa konkurentky,ale sestry.Aj vaši vás tak berú.Možno vaši nevedia povedať ako si vás vážia,pochváliť za niečo-asi to ani ich rodičia nerobili-a preto máš pocit, že si ťa nevšímajú.Nadhoď im to medzi rečou,alebo sa porozprávajte-že sa takto cítiš-nepovšimnutá
viete co ma najviac stve preco som musela do toho spadnut preco musim zit taky zivot ja uz nevladzem mam sestru a ta je uplnne chuducka a ona moze jest vsetko mna to uz tak nebavy preco nemozem byt ona naco som sa vobec narodila nikdy som sa nemala narodit vobe nikto si ma aj tak nevsima ved keby ze mam normalnych rodicov uz si davno vsimnu ze so mno daco ja viem ze je to moja chyba a ze pomoct si mozem len sama a to je najhorsie to sa neda:(((
ja som dnes zlyhala som vracala rano som zjedla hrozno pomaranc vianoclu s dzemom asi 6kuskov a este jedn chleba s dzemom a isla som vracat a teraz pred chvilu som zjedla 1cokoladu horku a velky cokoladovy jogurt:(((( zase to chem ist vyvratit:(((
ja sa tiez drzim len v piatok v noci dva baliky chipsov vonku a vcera vecer pukance ale neprezrala som sa nastastie takze uz sa to asi lepsi.. dnes rano:ovsene vlocky, banan, mlieko. Obed:ryba, trocha zemiakov, hrasok, mrkva,uhorka a vecera bude acidko a kalerab... nemam chut na nic
cawte
vcera som sa drzala až na tie halušky s bryndzou čo mi nanutili naši a vyvratila som ich,ale nebola som prejedená,dnes sa držím zatial super,aj ked je víkend
no ja zatial tiez dobre tie vikendy su najhorsie da sa to zvladnut no len ja dnes mam taky dost zly jedalnicek som pojedla kolace ale nejdem to vyvratit.
vcera super,drazala som sa aj ja,zvladneme to :)
ahojte, tak ako ste na tom? ja zatial super - drzim sa.. no blizi sa vikend ach jaj