Aky mam mat denny energeticky prijem?

Príspevok v téme: Aky mam mat denny energeticky prijem?
lizanka

Mam 17 rokov, 158/51(chodim do posilky a trosku som nabrala, cize cislo je matuce), 3x tyzdenne posilovna(1-1,5hod)-kruhovy trening na cele telo, 3x do tyzdna bicykel á 45 min(bohuzial tempo nie uplne rovnomerne-outdoor)ale pridala som ho len pred tyzdnom, rano 400m rychlej chodze na bus, potom cca 1 km do skoly, poobede takisto. Jem zdravo, najcastejsie mam v jedalnicku ovsene vlocky(kazdy den, mnam), jedla z ovsenej muky, kukuricu, ryzu natural, pufovane chlebiky, cestoviny; ovocie(najviac jablka, banany) zeleninu(mrkva, brokolica, paradajky, uhorky), ryby(tuniak, pstruh), orechy a olejniny(mak, mandle, vlasske orechy), strukoviny(sosovica, fazula),...a sladim len medom a casto pouzivam skoricu. vzhladom na rocne obdobie nemozem prilis preberat. Chcem dat dole brucho-v pase mam cca 70 cm, co je hanba(aj ked mam zdedeny rovny typ postavy-t.j. ziadny viditelny pas, ale zarovno s bokmi a prsiami), ale najviac ma stve "opasok" tuku v oblasti pod pupkom, netusim vsak, aky mam mat denny prijem energie, ked som to skusala parkrat pocitat co som pojedla, vyslo mi vzdy okolo 10 000 kJ(som velmi vysadena na skroboviny, ale snazim sa to drzat na uzde, aj ked vzdy nejako prepisknem), je to vela alebo sa mylim? dakujem za rady :)

slecna.anonymna

Ahoj lizanka,
neviem co je vela a co malo:-)Ja som mavala aj 48kg/170 a citila som sa krasna stihla,potom s vekom kg pribudali..A ak ma 151cm a 42kg,tak to je to iste ako ked ja mam 171/62kg co je u mna idealna vaha(a vyzera lepsie ako tych spominanych 48-vsade citas svaly vazia viac).Miery povedia trosku viac ako vaha.Ale ak chces stale zlepsovat formu a nabrat nejake tie svaliky,tak treba zmenit stravu,nieco pribrat a potom to vyrisovat.Tazke vaha u mna dost kolise..A asi to ma tak nejak aj kamoska,ked pises,ze schudla 2kg.Je pomaly leto a vsetci chcu super formu:-)
Len tvoja vaha mi uz pride akurat,tak aby si to nezacala prehanat az do extremov,tvoja postava aj pri 49kg moze vyrat super.
Majte sa a pekny vikend.

slecna.anonymna

Ahojte,tak je to poslane.

Pre palacinku:

1.90dnova dieta - ja nevidim zmysel v nekombinovani urcitych druhov potravin.Kazda dobra dieta by mala co najviac setrit svaly a svaly potrebuju vyzivu - aj kvalitne bielkoviny aj kvalitne sacharidy.Baby vacsinou na svaly kaslu a to by rozhodne nemali,pretoze z dlhodobeho hladiska pre udrzanie hmotnosti je dobre mat nejaky ten svalovy zaklad ,aby sme si dokazali udrzat stihlu postavu bez toho aby jedli 1 horalku denne.Vies preco funguje?pretoze je dodrzana rovnica prijem je mensi ako vydaj,co musi byt pri kazdej "fungujucej"diete.Ale ak jes cely den iba ovocie,palis svaly a tuk sa drzi zubami nechtami,to iste ak jes iba bielkoviny alebo sacharidy.Proste baby co schudnu aj 15 kg tak stale nemusia byt spokojne so svojou postavou zvlast na kritickych miestach odkial tuk len tak sam od seba nezide.A ak jes cely den iba ovocie,tak ti beha inzulin hore dole,lebo je to rychli cukor a stoji ta vela premahania sa ovladat,preto je v tych diskusiach aj tolko prehreskov popisovanych.Ja to v diete robim tak,ze viem pri kolkych gramoch bielkovyn a sacharidov ide vaha pomaly dolu(1kg za tyzden),takze to zo zaciatku pocitam (dokonca pocitam aj kolko coho ma kazde jednotlive jedlo),samozrejme nejem ziadne sajrajty iba kvalitne zdroje bielkovin a komplexnych sacharidov,absolutne nebyvam hladna,pretoze jem 7x do dna vyvazenu stravu,takze v diete ziadna cokoladka urcite nehrozi.Vacsinou nechudnem viac ako 4kg,takze predosledny tyzden v mesiaci zaradim 1 sacharidovu vlnu,potom este jem tyzden pri znizenych hodnotach a pomaly prechadzam na normalne udrzovacie hodnoty.(este by som chcela dodat,ze ja ci som v diete,alebo chcem nabrat nejaky ten sval mam stravu rovnaku,cize je to vyslovene o hybani s gramazov).A tento sposob sa mi zatial najlepsie osvedcil,hlavne z dlhodobeho hladiska.

2.tep max 130,nemusis zosadat staci nemakat ako na pretekoch.A k tomu,ze tuk sa pali po 35 - 45 minutach,je to u kazdeho individualne,aktivny sportovec zacina tuky palit uz po 15 minutach,to sa da zmerat,ale je to zbytocne a drahe.Takze si to zratajme: 20min kardio + 1hodina cvicenia (stale pri tepovke 120) + 20minut kardio je 1h40m pohybu vo frekvenci,pri ktorej telo najlepsie spaluje tuky!!!Myslim,ze behat 1h40 nevydrzis.Inak som citala aj clanok,kde sa pisalo,ze je jedno ci behas 10 min rano ,10 na obed a 10 vecer,zevraj je to dokonca setrnejsie pre svaly.Takze teorii je vela:-)

Dufam,ze to nieje moc drsne napisane a ze ma zastankyne 90dnovej diety nepridu ukamenovat.

lizanka

mam tak 49,5 az 50kg, predtym som mala 51-52, takze ja len priblizne odhadujem kolko slo dolu, pretoze vahu mame zatial len taku staru mechanicku(neznicitelna socialisticka) a nevazi vzdy presne. inac moja normalna vaha vzdy byvala 46-47kg v lete a 48-49kg v zime, cize myslim, ze sa prakticky len vraciam k normalu s tym, ze vaha pneumatiky na bruchu je vykompenzovana tou trochou svalstva. napr. kamoska z posilky ma 151cm a teraz tiez schudla 2kg. cize vazi uz len 42kg, je to podla teba malo? a pritom papa ako chlap :)))

palacinka

takze treba sa snazit stale udrziavat tep okolo tych 120? ked uz ide viac hore, mam sa ist skludnit na masiny?
a tak to nejak vystriedat?
no a ja som si myslela, ze treba robit kardio dlhsie v kuse, ze cukry sa zacinaju spalovat po 20 minutach cvicenia a tuky az po 35- 40 minutach ? < take daco som niekde citala >

palacinka

lizanka: no ved prave, myslela, som, ze ked zacnem cvicit o dusu, sa to nejak "vsetko spali" zo mna, ale ani po dvojmesacnom divoceni v gyme neslo dole ani deko, tak preto som sa dala na tu 90-dnovku, aby som obmedzila prijem, tam je to dost vyhranene, aby sa clovek neprezieral a nenapchaval sladkostami a zobkanim pomedzi jedlo, ja potrebujem nejaky plan, pevnu ruku nado mnou :-)lebo potom mi vzdy sama ruka ide k ustam automaticky s hocicim, co mam po ruke a toto sa mi zatial celkom dari dodrziavat a tie baby z fora, co som ich citala a drzia ju uz dlhsie, zda sa, ze maju aj vysledky
slecna. anonymna a preco si myslis, ze to nie je dobra dieta? Ja som myslela, ze hej,ze sa tam vystriedaju vsetky ziviny v tyzdni, ibaze sa nemiesaju v jeden den krizom krazom, ci nie?
Pri kardiu mam tep aj 160, som cervena v tvari, akoby ma chytala porazka, uz len cakam, kedy ma kto zacne zachranovat:-)) Cvicim na "epileptickej " - to ja tak volam:-)
elliptical masine, na beziaci pas nechodim, kvoli bolestiam klbov, no a potom prebehnem po masinach, ale tiez nie vsetky, len ako si myslim, ze co by bolo dobre na ruky, co na nohy, tak podla mojho " odborneho" uvazenia,
platit si tu trenera je velmi drahe
< zijem v zahranici>
budem ti vdacna, ked mi s tym pomozes, diky

slecna.anonymna

Ahoj lizanka,
tak tak mas pravdu bod cislo 1. je strava a az bod c. 2 je pohyb:-)
Inak uz mas dolu 1,5kg to mas teraz 49kg?Prosim ta hlavne sa nepoblazni a davaj pozor kolko chudnes.Ja mam pri 171 vahu okolo 63kg teraz 64kg(mam pred dietou) a vobec to nevyzera zle..

slecna.anonymna

Ahojte,
poslem vam to,ked sa vratim z prace.

Palacinka - najlepsie sa pali tuk pri tepovej frekvencii cca 120.Takze cele cvicenie by malo byt pri tejto frekvencii.Zarad kardio na zaciatok,potom nejaky ten strecing,prejdi na stroje obcas sadni na rotoped aj pocas cvicenia aby si ten tep vyhnala trochu hore a nakoniec kludne zase kardio a strecing..Nemusis hned na zaciatku 45minut robit kardio,je to jedno ci ho rozdelis alebo nie a mne vychadza,ze je lepsie sediet na tom bicykli 20 minut a po cviceni dalsich 20.
Pozri si potom ten rozpis a aj opakovania,co su dolu napisane,mne to na zaciatok uplne vyhovovalo,precvicis cele telo a spevnis zakladne svaly,co je dolezite aj ked sa rozhodnes v cviceni pokracovat.
No a v 90dnovej ta nepodporim:-)))

lizanka

palacinka: pokial si neustrazis energeticky prijem, faldiky dole nepojdu, maximalne nejaky ten tuk vymenis za svaly-to viem z vlastnej skusenosti, 2 mesiace som drela v posilovni a vysledky boli, ze sa mi zacali formovat svaly a mala som lepsiu kondicku, ale tuk nesiel dole takmer vobec. pridala som asi 2 tyzdne dozadu bicykel 3xza tyzden(45min) a prijem siel z cca 10 000-11 000kJ na 7000-7500kJ. dnes som sa postavila na vahu uprostred dna(podotykam najdena) a mam 1.5 kila dole a viditelne sa mi brusko sfuklo :)