Sacharidove vlny - zena, 60kg

tinusska

napadlo ma, ze napisem vam ako vyzera moj bezny den - rano o 5hod budicek, o 6,30 som v praci, v praci koncim o 15,30.. z prace 3x do tyzdna upratovat - cca od 16,15 do 18,00 - 19,00 hod, doma sprcha, nieco zjest, upratat trosku a spat... ked nejdem upratovat, ako napr. dnes,tak pridem domov, a caka ma cca 3 hodky zehlenia, pobalit sa na zajtra (cestujem domov k rodicom) a som mrtva... ak budem vladat stepper budem stastna...

slecna.anonymna

tinusska
Vyber 1 jedlo,ktore je narocne na pripravu.Rob ako myslis,ja tiez pracujem v kancli a nosim si vsetko v dozickach den dopredu pripravene a nie je problem.To co pises su podla mna vyhovorky :-DA je sranda,ze si mala v plane sacharidove vlny.To mas rovnake naroky na pripravu,akurat mas kazde jedlo bielkovynu a postupne pridavas sacharidy + musis presne vazit,inak to zmysel nema.

tinusska

uprimne, tvoj jedalnicek vyzera fajn, len potrebujem nieco jednoduche... nemam vlci hlad, nestiham ho mat.... chut na sladke mal len cez vikend - ked sa priatel predo mnou obsmieta s nim... ale moc tomu neublizim... ono, ten jedalnicek - to by som musela stale mysliet len na jedlo, kolko je hodin, co teraz jest... ja potrebujem si den pred napr. uvarit vajicka, masko - nieco co ma minimalnu pripravu... pracujem ako asistentka, dost co mam kopec starosti s planovanim, vsunut jedlo by bolo uz o drzku.. preto zijem na niecom rychlom...

slecna.anonymna

tinusska
Jedalnicek sa zda na prvy pohlad pekny,ale je tam vela chyb - prakticky hladujes a preto mas spomaleny metabolizmus.tj chudnutie sa zastavilo.
Najvacsia chyba je,ze mas malo jedal,rozdel stravu tak aby si jedla kazde 3 hodiny.
1.Ranajky: Ovesena kasa je super!ale 7 lyzic je vela.Daj si 3 polievkove s 1dcl mlieka a je to OK
2.Desiata: 1maly krajec zitneho chleba s 30% eidamom alebo sunkou (zapeceny je super) ,alebo jogurt a grahamovy rohlik a hlavne kopu zeleniny.Jablko si daj ak mas na nho chut,ale ako plnohodnotne jedlo ho urcite nerataj
3.Obed: kuracie,morcacie,ryby obcas hovedzie + ryza alebo zemiaky je OK,pozor na omacky!Rozdel ho vsak do dvoch jedal.Cestoviny su skor na pribratie.
4.jedlo - druha polovica obedu
5.jedlo ti uplne chyba,na brigadu si ho zabal so sebou,tu si daj ten cottage(ale nie cely max polovicu)aletrnativa je nejaky kvalitny jogurt a nejake 2 racio chlebiky + kopu zelenej zeleniny.
6.na veceru si daj kludne kuracie maso,alebo tuniaka zase s 2racio chlebicmi +zelenina!
7.ak ides neskor spat tak nejaku bielkovinu,co sa dlho travi - ja jedavam 100g nizkotucneho tvarohu a da sa nato zvyknut.
A skus zaradit nejaku aerobku,chod si zabehat,na spinning alebo skac na svihadle je jedno ci to budes robit 15 minut rano a 15 vecer.Alebo 30 minut naraz.Proste podla chute a kondicky.Ten jedalnicek nieje uplne dokonaly chcelo by to presne zratat hodnoty,ale teraz nemozem a zase neviem,ci mas moznost vsetko vazit.Po tyzdni sa zvaz a premeraj.Ak chces pis sem co si jedla a ked budem mat cas,tak sa ti nato pozriem.Jedla sa zda vela,ale chudnut budes.A este jedna otazka,naozaj sa takto dlhodobo stravujes?nemas vlci hlad,kedy vymeties chladnicku?alebo chute na sladke?

tinusska

R: ovsene vlocky (bud v mlieku, alebo vo vode) - uzasna vec na rannu stolicu :)) - asi 2-3 lyzice (jedávala som aj cca 7 lyzic, schudla som, a teraz, ked to uz nejde, ubrala som aj tam)
D: jablko - naozaj povacsine
O: normalka - nechcem sa cely zivot stravovat na delenej strave, alebo iba na zel. salatoch.. no, malokedy vyprazane, skor troska maska na prirodno - zemiaky, prip. ryza, zeleninovy salat
V: tuniak s rajcinou, cottage, alebo polka celozrnneho rozku s kopou zeleniny

no a kopec tekutin... olovrant nemam, bo z prace idem hned na brigadu (upratujem kancelarie), alebo bezne domace prace, pripadne ked je cas tak fitko..

spavat chodim cca 22-23 hod.. a posledne jedlo mi vychadza do tej 20hod.

slecna.anonymna

miro,
Metabolizmus roztocis aj tym,ze pridas ku kazdemu jedlu kopu zelenej zeleniny a zacnes sa hybat.A je lepsie sa naucit poriadne jest,potom uz iba v diete ubrat sachre a nakoniec par tyzdnov vln (bezne baby vobec,ale vobec nemusia).Najst si hodnoty,pri ktorych chudnes cca 1kg za tyzden je to najdolezitejsie.A ked pride nejaky prehresok,tak sa to telo skor prepaci ako prehresok vo vlnach.A ano myslela som,ze vydrzi 3 tyzdne a zacne normalne jest.To je vysledok,ked vlny drzia baby,co nevedia nic o jedle a treningu a idu podla niekym predpisaneho jedalnicku.

Ja velmi rada poradim babam,ktore to myslia vazne a chcu chudnut poriadne, kvalitne a nie hladovkami - takych je tu vsak minimum.Preto som reagovala aj na tuto temu,myslim,ze je rozumna holka,ked si aspon nieco precitala a nevrhla sa hned na nejaku 90dnovku.
Tinuska:ak sem pridas bezny jedalnicek,s mirom ti ho radi upravime,ak nebudes chudnut cca 2 tyzdne je treba pritvrdit,bud v strave alebo v treningu.

miro.83

slecna.anonymna: Preto hovorim dotycna musi mat vztah k fitness v tychto dietach je to tak clovek posiluje vyuziva bielkoviny na udrzanie svalov, preto sa dava 2g na kilogram svojej vahy a tie bielkoviny pri posilovani urcite vyuzije samozrejme ak ma viacej tuku na sebe moze ubrat na bielkovinach, cykluju sa sacharidy, preto aby sa znova roztocil metabolizmus preto jojo efekt nehrozi. Jojo efekt nastane iba v tedy ak osoba je na dietach dlhsi cas casto pod dennym prijmom 5000kJ nie ak na jeden den das 4800kJ a na druhy uz o nieco viacej a postupne pridavas. Ale ak naznacujes to ze pojde 3 tyzdne sacharidove vlny schudne ale potom sa zacne prejedat sladkeho ci mastneho potom mas pravdu.
tinusska: Skusis nam pre zaciatok napisat co za den zjes casto pocuvam ze jem casto a nakoniec sa s toho vyklube nieco ze nestiha preto dvakrat denne jedava a k tomu este veci ktore by v dietach nemali co robit.