porozchodove spravanie :)

Príspevok v téme: porozchodove spravanie :)
stanley

Zdravim vsetkych ;)
chcem sa s vami podelit o jeden moj zivotny zazitok a mozno tym aj niekomu pomozem kto je v podobnej situacii.
Mam 25, moja priatelka 20 (vlastne uz ex). Nas vztah zacal pred 2 a pol rokmi a bol podla mna uzasny, nikdy sme nemali ziaden velky problem, bolo nam spolu vzdy uzasne, vo vsetkom sme si rozumeli, mali sme spolocne zaujmy a doplnali sa vo vsetkom. V septembri nastupila na VS, sice to odlucenie zo zaciatku nebolo nic prijemne no volali sme si dost casto (mam v praci volnu linku takze hovory cca 30 min neboli problem), prezvanali cele dni a celkom sa to dalo zvladat a ja som si na to zvykol a prisposobil sa. V januari tohto roka sa ale nieco zmenilo. Od zaciatku to bolo o tom ze jej velmi chybam a ona nechce chodit do skoly a ked tam bola tak uz sa nemohla dockat kedy pride domov. Zrazu pocas skuskoveho obdobia, kedy travila s kamosmi vela casu, sa tam vytvorila taka partia a ona by uz najradsej len ostavala v Kosiciach, prestavala prezvanat a ked bola doma tak uz sa len hrozne tesila do skoly. Zacala sa ku mne spravat dost odmerane, bola chladna, uz velmi nepotrebovala byt so mnou no a ked som sa po dvoch tyzdnoch uz opytal co sa stalo, preco je taka.. zareagovala ze jej mam dat cas, mozno ju to zase zacne so mnou bavit.. tak sme mali 2 tyzdne prestavku. Potom sme sa zase stretli, vysvetlili si co sa stalo a mal som pocit ze je zase vsetko OK. po 2 ci 3 dnoch bola ale zase taka ako predtym.. chladna, ziaden zaujem, vedela byt mila, iba ked som nieco vymyslel, nejaku akciu (plavanie, lyzovanie a pod) inak nic.. a tak sa to s nami tahalo asi este mesiac. Ked bola na intraku zacala po internete (facebook) vypisovat neskutocne perverzne veci, jej slovnik aky zacala pouzivat bol horsi ako v nejakej poslednej krcme (kazde tretie slovo nadavka), zacala s fajcenim (5 cigariet denne), pricom ako sportovkyna bola vzdy proti tomu. Po dalsich jej vycinoch na intraku a celkovo po tom ako ma uz posledne dva tyzdne doslova ignorovala, som to nevydrzal a ukoncil som to. To ze to ukoncim vobec necakala, zaskocilo ju to, lebo si myslela ze ma ma uplne v hrsti a dalej ma bude moct vyuzivat, ale snaha o zachranu ziadna, rovnako ako to bolo od zaciatku roka. Ked som jej povedal ze som nevidel snahu o zachranu, povedala mi ze mozno ani nechcela nic zachranovat a to bol ten povestny posledny klinec. Po tyzdni co sme sa rozisli mi doniesla moje veci a nedokazala sa mi ani pozriet do oci a tvarila sa hrozne previnilo. O dalsi tyzden mi napisala ze ma stale lubi, ze jej chybam a ze je to pre nu hrozne tazke, ze vie ze mi hrozne ublizuje ale ze mam pochopit ze teraz ma iny zivot na intraku a ze vie ze by mi tym dalej ublizovala. ze ma nechce presvedcit ze to rozhodnutie bolo spravne, lebo si to nemysli, ale ze uz teraz nema zmysel nad tym rozmyslat. Nelutuje nic co sa medzi nami stalo za tych 2 a pol roka a ze vzdy jej bolo so mnou super a ze ci nemozem ostat aspon kamosmi. Na co som jej napisal ze to neprichadza do uvahy a ze kamosmi byt nemozme lebo ja ju stale hrozne lubim, na co sa urazila ze som si nieco take dovolil, nebyt s nou kamos. A odvtedy som sa jej neozval, vymazal ju z kontaktov (icq, facebook, a ine) no proste som ju vymazal zo svojho zivota. Vobec sa jej neozyvam a robim vsetko preto aby o mne nic nevedela. Presiel mesiac od rozchodu, prve dva tyzdne boli hrozne tazke az niekedy som nevedel ako dalej, ale teraz je to uz trochu lepsie, sice mi stale chyba, je mi smutno a chcel by som byt s nou, ale nemozem, ona nechce byt so mnou a ja sa jej nebudem vnucovat. Miloval som ju a stale ju hrozne milujem. Vybrala si, ja to respektujem. Cize som s nou uplne prerusil kontakt (co je teda niekedy hrozne tazke), ziadne sms, volania, pisanie cez net, nic.. chodim von, s kamosmi na hokej, zaplavat si, no vymyslam kadeco aby som na nu nemyslel kazdu minutu. Jedna kamoska mi povedala, ze ak ma lubi, ze casom na to pride a mozno zabojuje aby ma ziskala spat a ak nie tak ze by to aj tak za nic nestalo. Takze toto je moj sposob ako sa vyrovnat s rozchodom. Nemam v umysle jej ukazovat ako mi ublizila a ako ma to boli, to by bola este viac na koni. Nech vidi ze nie je jedina na svete a ak si nevazila to co ma, nech si to teraz skusi takto. Boli to stale, niekedy menej, niekedy hrozne, ale vztah je o dvoch a aj ked som bojoval na 200%, ona nebojovala vobec a teda sa to zachranit ani nedalo. Dufam, ze cas to co najrychlejsie vylieci, lebo niekedy naozaj nevladzem a citim sa hrozne :)
Vsetkym co si to precitali prajem pekny den a ak mate chvilku, mozete aj prispiet svojim nazorom. Budem vdacny za kazdy ;)

stanley

schelby:
po rozchode som aj ja dostal take rady od kamosov, ze teraz chod po diskotekach, balit baby, uzivat si, aby som sa rozptylil. A aj som zopar krat zasiel, ale len tak prijemne pokecat so znamymi a v podstate som zistil ze to nie je pre mna, cize radsej zajdem na hokej, zaplavat si (to ma chytilo), proste sportujem a je to lepsie.. aspon mne to tak vyhovuje.
hmm.. to ze sa musite vidat, je pre teba asi ozaj tazke, ak sa da, skusasa mu vyhybat.. lebo ta to len bude zranovat. Ja som aj preto zatrhol jej navrh na kamaratstvo. Dokonca som sa o tom bavil aj s jej rodicmi (s ktorymi hrozne dobre vychadzam a rovnako aj so surodencami) a jej mamka hrozne chcela aby sme ostali aspon kamaratmi, no vysvetlil som jej ze mi hrozne ublizila a neviem si predstavit po takom dlhom case co sme boli spolu, aby som bol pri nej a nedrzal ju za ruku ci sa k nej nepritulil.. brrr.. to by bolo cudne. Stale si poviem.. nechce ta, nechce byt s tebou, uprednostni radsej uzivanie si, tak sa jej nevnucuj.
VS zivot.. takto sa rozhodla, ja to respektujem, no neviem si velmi predstavit, keby sa vratila, ako by ospravedlnila vsetko to co robila. Moja dovera v nu je na bode mrazu. Keby bola takato vtedy ked sme sa stretli ani by som o nu neoprel bicykel ;) (moje cisielko na icq 344342547, budem sa tesit) :) Pekny dnik prajem

stanley

hmmmmmmm:
ak si myslis ze to nema zmysel uz dalej udrziavat, asi bude najlepsie to nadobro ukoncit. Ten tvoj to zacne vyuzivat, ved ked nieco urobi, tak sa akoze rozidete a po case sa zase date dokopy, tak sa z toho nikdy nepouci. Hmmm.. ale v tomto sa dost tazko radi, lebo neviem v com mate problemy. No drzim palce aby to vyslo pre teba co najlepsie, hlavne vela sil :)

stanley

hmmmmmmm:
ako som to dokazal? je to hrozne, hrozne tazke :) Prve dni som aj ja cakal sms ci na icq a ona aj napisala, ibaze som si uvedomil, ze ona sa len takto chce sama pred sebou ospravedlnit, ze neche aby sa to urovnalo a ze ked uz nechce byt so mnou, nema zmysel sa jej ozyvat a udrziavat s nou kontakt. Ale je to naozaj neskutocne tazke, vymazat z hlavy sa neda, stale na nu myslim, ale ako som uz pisal, vzdy si spomeniem ako sa ku mne spravala posledne tyzdne, ako mi ublizila a dal som jej uplne vsetko, co len chcela a ani to jej nestacilo, tak potom nema zmysel nieco dalej robit. No proste som pre nu nebol dost dobry :)

RNG

hovorit o vaznom vstahu pri mladych a dusevne neustalenych ludoch je dost tazko. Naviac mate velku nevyhodu, ze zacnete skor sexualne zit a prave v mladych rokoch je sexualny pud velmi silny a velmi tazko proti nemu bojovat rozumom.
Preto si myslim, ze sucasne moralne zasady su pre mladych nevyhodne z hladiska stability.
Na jednej strane by chceli vsetko vyskusat, na druhej si robia naroky na vernost druheho, ktory ani este nevie, co vlastne chce.
Som rad, ze som sa narodil v dobe, ked taketo problemy boli dost zriedkave a partnerov si ludia vyberali az po dvadciatke alebo aj neskor.
Totiz ked sa raz Pandorina krabica(tu v zmysle "sex") otvori, nie je ju mozne uz zavriet.

schelby

tstanley, ja mam za sebou 3,5 rocny vztah, ale s tym, ze sme mali pauzu, v podstate je asi Ať mesiacov,ale uz je koniec aj tak. Ale stretavali sme sa aj potom. Dobre si urobil, ze si s nou neni v kontakte, ja toho mojho vidim nutene kazdy den par hodin a je to dost tazke. najmä ak vidim, ako sa smeje a je spokojny, bezstarostny. Komunikujeme spolu stale, v pohode, podpichujeme sa, nedavam na sebe poznat ze som utrapena a obcas uz nemam sil, stale sa smejem, obcas aj nejaku hlasku poviem. Ale to je na dlho... Len som ti chcela naoisat, ze to, ze s nou nie si v kontakte je najlepsie, keby som to mohla urobit ja, urobim to. Ale toto mam asi skusku od zivota, mat ho na ociach. Ak chces nechaj mi tu cislo na icq a mozeme popisat:-) Inak ja chodim na VS a sice nie som na intraku,ale skor vediet taky papuckovy zivot, pri ex som si na to zvykla. Hoci on teraz zacal behat po disco, co mne vzdy zakazoval,ale ked ho to naplna, tak nech beha, je mi to takmer jedno. Ale tiez si myslim, ze VS zivot nas ovplyvni len do tej miery, do akej sa dame ovplyvnit. JA buduci rok koncim,ale zatial som ani na poriadnej VS zurke ani nebola a uprimne ani ma to nelaka velmi. Na intraku je to asi trochu ine, ale asi je estevelmi mlada a chce zapadnut, tak preto stvara hluposti.Ale myslim, ze raz ju to prestane bavit, minimalne cez leto ked bude skuskove a este pride za tebou. Otazkou je, ci uz nebude neskoro...

hmmmmmmm

nemam teraz cas citat, este sa k tomu urcite vratim. ale ja mam dva a pol rocny vztah, ktory chcem ukoncit tiez. ale uz som ho ukoncovala viac krat a teraz on ma uz neberie vazne. rozidem sa s nim, on ma znovu nejako obalamuti a ide sa dalej, potom zase pridu zle casy a dokola. :( ako si to dokazal, zmazat ju a zabudat na nu? ja som si ho uz odvsadial zmazala tiez,ale stale som cakala na sms, hovor alebo spravu na icq od neho :(

stanley

katarinka0988:
dolezite je si uvedomit co k nemu citis ty. Ak ta miloval a podla toho co napisal asi stale aj po takom dlhom case k tebe nieco city, je jasne ze sa toho chyti, lebo je asi dost zrejme ze sa od tebe este neodtrhol a ani to asi sam nechce, stale ma nadej. Ale dolezite je hlavne to, co na to ty. Ak je to len o tom ze mu zavidis ze ma vztah, lebo je to mozne, tak nerob nic, lebo mu len ublizis. Ale ak citis, ze k nemu nieco citis, nieco viac ako len dobra kamoska, tak si myslim ze by ste s tym mali nieco urobit :) Ak je to ta skutocne laska, tak sa oplati o nu bojovat. Len prosim, ak si si nie ista svojimi citmi k nemu,tak nic nerob, lebo zase mozes dojst po case k nazoru ze ste si naozaj nie ste sudeny a ked ho potom opustis, to ho zlozi.. urcite. Radsej ho nechaj tak, ako by si mu mala este viac ublizit v buducnosti. Ale mozno ten moj nazor nie je az tak velmi objektivny, kedze som teraz prezil rozchod a stale sa z neho dostavam. Tak tolko moja rada. pekny vecer a drzim palce :)

stanley

lleilla:
ano, vyska dokaze cloveka zmenit, ale iba do takej miery do akej sam chce. Ja som bol tiez v partiach a nikdy som nemal pocit ze ked nerobim to co vacsina, ze mi nieco chyba. Moja byvala chce proste zazit vsetko co zivot ponuka.. cize na intraku to je alkohol, cigarety a dalsie si ani nechcem predstavit co tam robi. keby nechcela, nedala by sa takto zmanipulovat, ale chcela.. je to jej volba. Inak, uplne suhlasim so vsetkym co si napisala :)