Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes
Virus HPV - neistota,hrozny pocit
ahojte baby,tak ja som tiez jednou z \"tych\" ,skoro ma porazilo,ked som si \"tam dole\" objavila malu bradavicku-condylomu (nastastie uz zmizla),sla som k svojmu gyndosovi a on ma hned nastrasil ,ze je to pohlavna choroba,skoro som sa prepadla pod zem od hanby,ale predychala som to.nasledne na to mi urobil test,bol pozit.este vacsi sok,ale po case som zmenila gyn.a ten ma ukludnil,ze sa to neda liecit,ale po case sa to moze aj vstrebat,tak som si nasadila homeopaticku liecbu a teraz budem cakat,ja mam len 21 a tiez mam staleho partnera,len sa bojim,ze ci budem moct mat deti ked budem starsia,ale fakt treba pozit. mysliet a vsetko bude fajn,tak vam prajem vsetko dobre...pa :-)
tak.ak by sa tu este objavila nejaka prestrasena dusicka a snazila by sa zistit nieco o svojej "hroznej" chorobe tak odkazujem: vobec nic sa nedeje, vsetko je v poriadku. Okolo nas aj v nas je kopa virusov,staci trocha stresu, znizena imunita a bum!prejavi sa to.zlakla som sa ked som citala ze je to "nevyliecitelna choroba" ale ziaden virus neodstranite,tak isto ako ked sa vyliecite z chripky ono to tam ostava ale telo nad tym zvitazilo :) a citila som sa ponizena a spinava pretoze skoro vsade sa pise ze je to pohlavne prenosna choroba.vacsinou ano ale nie je to pravidlo, pisali aj baby ktore este nemali pomer.a inac to ma asi80% populacie... okrem toho existuje vyse 70 typov hpv a len 2 z nich suvisia s rakovinou krcka maternice(a nie su to tie ktore sposobuju kondylomy :) ),a tie sa vysetruju v ramci beznej prehliadky,ja som ani nevedela ze som na to bola vysetrena.takze neskacze z okna,hlavu hore,mysliet pozitivne a tesit sa zo zivota!(a privela nestudovat-lekar povedal ze mi vypne internet :))
ahojte, ja som to tiez schytala.. :( uz som dokonca aj po zakroku, nic hrozne len to pradne otravuje zivot kym sa to zahoji.ale zhrozila som sa ked som zistila ze je to pohlavna choroba,brala som to tak ze som nejak nachylna na bradavice, ako decko som par uz mala. alebo som myslela ci som to nechytila na termalom kupalisku.nepatrim medzi ziadne pipky ktore.... ale ako pozeram to ziadna.. a hlavne som v soku- ze sa to uz neda celkom vyliecit? moj lekar sa tvaril akoby sa nechumelilo,treba odstranit a hotovo..idem pozajtra na kontrolu tak ho pritlacim k stene!
Ahojte baby, tak na toto som narazila nahodou ked som dnes studovala veci o HPV. Zosatala som ako obarena, ked som sa docitala nejake veci... Vraj virusu HPV sa uz neda zbavit, je to len o tom udrziavat ho v normalnom stadiu, ako ste pisali pred tym. Ja som to zistila tiez len dnes, ze tu pliagu mam, a taktiez mam staleho partnera, ktoremu doverujem... V hlave mi viri niekolko myslienok... Prva je sex s tymi parazitmi a druha tehotenstvo. Neviete niekto ci to nemoze mat za nasledok neplodnosť? Tesim sa na vase pismenka, ked budem mat nieco nove, zase sa ozvem.
Ahojte. jedna z vas... L
Ahojte, minuly tyzden som absolvovala konizaciu, kvoli HPV IIIb, nebolelo, no horsie je momentalne cakanie na vysledky histologie, mam 24 rokov, 6 rokov staleho partnera, ktoremu verim a neupodozrievam ho, viem, ze virus v tele moze driemat aj 10 rokov, no netusim, ci je spravne nepreliecit nejakzm sposobom aj jeho...
Ja mávam cytologické výsledky stále II-III. HPV testy mi robili už tretí krát za posledné 4 mesiace.Prvé 2 výsledky zneli :pozitívne=vysoké riziko" a teraz čakám na tretie výsledky.Ak budú aj tirti pozitívne-KONIZÁCIA.A to mám len 26 rokov
ahoj,
zatial sa bat nemusis, ja s tym bojujem uz treti rok a to som tiez na to prisla nahodou. Bola som s manzelom a nikoho som pomimo nemala a preto som bola prekvapena a dost zahanbena ked mi lekar povedal, ze to je pohlavne prenosna choroba. Najprv som to mala odstupnovane a vzdy som mala jednotku, ale ked som stravila par tyzdnov pri mori velmi mi to pomohlo. Teraz chodim na kontroly raz za rok a pevne verim ze sa s tym telo vysporiada. Chcem ostat tehotna ale nejako to nejde, musim este pockat a uvidim o par mesiacov. Tak hlavu hore a nezabudaj ze vela veci si privodime psichykou, musis mysliet optimisticky.
Pekny den.
mne to lekár povedal včera, takže si o tom študujem všetky možné aj nemožné info. dočítala som sa, že ten vírus pretrváva v mužskom i ženskom tele aj 10 rokov a nemusí sa prejaviť. mohlo sa stať, že tvoj priatel alebo ty ste s niekým spali aj pred 5rokmi a prejavilo sa to až teraz. na tvojom mieste by som ho neupodozrievala ani neobvinovala.