Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes
Virus HPV - neistota,hrozny pocit
to lindusa
chybal tam otaznik.Len som chcela vediet,ci je rec o nej(konizacii).Mne ju robili,ked som mala 20 rokov,potom som este mala 1 dieta a odvtedy som v bludnom kruhu blbych vysledkov cytologie.
Ahojte,ja sa liečim už 4 roky, už som i po konizácii,vtedy sa vysledky upravili a teraz sa vírus opäť objavil,čakám na 2.výsledky,ak budú opäť zlé,čaká ma sledovanie opäť na onkológii, a to mám 22r.
Ahoj Katarina,
konizacia je len zakrok , sice s narkozou ale jeden den rano prides na lacno a ked budes O.K. tak na druhy den domov. Ja som bola doma tyzden, ale mne kvoli polypom na maternici robili aj kyretaz. Neboj, hoji sa to rychlo. Nemala som styk tusim cca 4-6 tyzdnov- lekar Ti to podla stavu doporuci. Potom som bola na testoch a boli negativ. Ale bacha! Treba byt este cca 3 mesiace alebo dokonca az 6 - nepamatam si presne sexualne pasivna a znovu na test. Ak aj potom budes negativna vyhrala si. Ja som ten druhy termin nedodrzala. Som v tom zas.
Ta absencia stoji za to. Ver mi.
Ahojte !! dala sa uz niektora z vas zaockovat vakcinou proti HPV virusu ? potrebovala by som sa spytat aka bola reakcia..ja som sa dala pred par dnami, v mieste vpichu mi to mierne opuchlo a ocervenalo..asi taky trojcentimetrovy cerveny flak..vyzera to ako taky riadny stipanec..je to normalne?
dá sa aj ináč ak ste z okolia BB kontaktujte gynekologicko onkologickú ambulanciu Dr.Jendrušáka v BB
xyz
Kebyze mi nepovies no neviem, neviem co si si chcel/a tym dokazat... kebyze napisem ze sa jedna o konizaciu nemusela by to pochopit, ze co myslim ale to tebe asi nedoslo, ale nevadi...
to zrezavanie sa vola konizácia
Ahoj...
co ti povedali konretne ze ti idu robyt?v jakej nemocnici? Mne zrezavali krcok maternice, mas to na mysli?
Ahojte, vcera mi moj lekat povedal, ze musim ist na zakrok kvoli neustale pozitivnym vysledkom na HPV virus. Prosim, poviete mi nikto, ako ten zakrok prebieha? co sa tam deje? a je to na lezianie v nemocnici, alebo sa to urobi sa 1 den? Ako dlho potom trva rekonvalescencia? dakujem za info a drzim vsetkym vam palce!
Dakujem za opytanie.. mam sa dobre a momentalne som moc stastna, podarilo sa mi otehotniet a spolu s manzelom sa moc tesime na babetko!
ALE vratim sa k tvojim otazkam.
Po operacii som chodila kazde 3mesiace na citologiu a osetrenie krcku ku gynekol.onkologovy,po tom som nesmela mat pohl.stik ani sa kupat 2tyzdne.. takto to trvalo 2roky, potom mi lekarka povedala ze moj stav sa zlepsil a uznala za vhodne ze uz k nej nemusim chodit a mozem sa vratit spet k svojej gynekologicke! a ak sa jej nebude nieco zdat v poridku ma ma hned poslat spet... asi po roku sa ti mi nieco nezdalo v poriadku, moja lekarka to vobec nespomynala a ked som sa opytala tak ona nic ze vsetko je v poriadku, ale ja som mala stale zly pocit.. zobrala som si od nej kartu a nasla si inu lekarku, ta mi spravyla vysetrenia a po mesiaci dvoch mi prisiel domov papier ze sa mam urichlene dostavyt pre zle vysledky.. ja som to proste vedela ale to neviem vysvetlit... tak opet spet na onko.gyn. tam mi povedali ze ako je mozne ze to mam opet v takom zlom stave, to sa neuroby za jeden den jakto ze mi to lekar nezistil.. a to uz bolo horsie, povedala ze operovat ma znovu nemozu, ze ten krcok by potom nezvladol tehotenstvo,ze liecit ma nemaju jak.. tak som zacala bojovat sama kedze moja imunita je slaba, upravyla som si stravu, prestala fajcit a atd..uzivala som bylinne vecicky a snazila sa otehotniet.. a teraz uz moj manzel bol s tym oboznameny hned na zaciatku nasho vstahu, a bradavice som chvala bohu nemala.. momentalne mam vysledky v poriadku, po porode ma budu riesit,bolo mi povedane