O par mesiacov budem mat 17 rokov.Meriam 172 cm a vazim 100 kíl. Je to neuveritelne vela. Matka mi vravi ze mam zo sebou nieco robit. No ja to nedokazem. Bola som uz aj na lieceni na cas to pomohlo no opat som zacala naberat kila. Neviem sa ovladnut. Ked nieco vidim musim to ziest...napcham do seba aj niekolko veci po sebe. Skusala som si povedat dost no nemam pevnu volu. Neviem prestat. Chcem schudnut aspon tych 30kil. Co si o tom myslite? Viete mi poradit?
Som obézna
preco vravis ze to nedokazes? musis si viac verit. musis najst tu spravnu motivaciu, preco schudnut. nie preto, ze ti to mama hovori.
Tusim ma whee_ee predbehla. :-)
otazka je preco tolko jes. ak to nie je porucha v organizme, moze to mat psychologocky dôvod - jedenim riesis problemy, nahradzas si lasku, zabijas nudu....
hm,no najskôr by si asi mala začať pracovať na svojej pevnej vôli,pretože každé chudnutie sa začína v hlave... :) a ak sa nevieš ovládnuť a veľa papáš,tak aspoň jedz ovocie a zeleninu..keď si dáš aj 3 jablká sa ti nič nestane,ako keď si dás nejaké sladkosti a tak..a začni sa hýbať..pre začiatok skús dlhšie prechádzky,postupne zrýchľuj tempo chôdze..a keď začnú kilá miznúť,pridávaj iné telesné aktivity..hlavne nezačni zo dňa na deň len tak,bol by to pre telo šok..postupne,pomaly..ale isto :)) a nezabúdaj na pravidelnú vyváženú stravu a dostatočný prísun tekutín,to je základ..prajem veľa šťastia :)
Vsetko zalezi len na tebe ak dokazes prekonat pokuseniam tak ti odporucam stranku -odkaz odstránený- . Chudnutie by malo byt celozivotna zmena stravovacich navykoch ak to nedokazes potom tvoja snaha bude zbytocna.
-odkaz odstránený-