O par mesiacov budem mat 17 rokov.Meriam 172 cm a vazim 100 kíl. Je to neuveritelne vela. Matka mi vravi ze mam zo sebou nieco robit. No ja to nedokazem. Bola som uz aj na lieceni na cas to pomohlo no opat som zacala naberat kila. Neviem sa ovladnut. Ked nieco vidim musim to ziest...napcham do seba aj niekolko veci po sebe. Skusala som si povedat dost no nemam pevnu volu. Neviem prestat. Chcem schudnut aspon tych 30kil. Co si o tom myslite? Viete mi poradit?
Som obézna
Mna motivovalo to, že sa mi páčil jeden chalan, a myslela som si, že ked schudnem 30kg tak sa mu budem páčiť, ale zistila som, že je to omyl, ale motiváciu som aspon mala no nie? Teraz som aspon zistila, že pravidelná strava a pohyb je najlepšia na chudnutie a bez toho nemôžem žiť :) naučila som sa jesť, nie žrať a som tomu veľmi rada, už sa neprežieram, jem cca.každé tri hodiny a zdravú stravu len :)
mirusska, som na tom uplne rovnako ako ty! mam 19, 173 cm, 101 kil...
tiez som dlho hovorila ze neda sa, nemozem a podobne... pred tromi tyzdnami som sa pustila do zmeny stravovania a za tie tri tyzdne som dala dole 4,5 kila (zacinala som na 105,5). chodim 3-4 krat do tyzdna cvicit tak po hodinke-dvoch. a ta zmena je vidiet. co sa jedla tyka, nemenila som zatial nic drasticky, aby to nebol sok, raz za tyzden si dam aj z maminho kolaca... no naucila som sa jest spravne potraviny v spravnych casoch... to robi svoje... no nemam cas ani schopnosti na to aby som si vsetko vazila a merala ako na stranke chudnutie-ako.sk vsetko jem len tak od oka... a aj tak to funguje... jedine s cim mam problem je vela pit... vobec nebyvam smadna, tak sa musim doslova nutit. no dufam ze si zvyknem.
drzim palce mirruska, ak chces daj mail alebo nieco, mozme sa navzajom podporovat... ver tomu ze schudnut dokazes...
tak ako napisala mp4 - to potrebuje motivaciu. nic ine ta z toho nevytiahne. mozes si ty davat sluby aj si prisahat.. pokial nemas skutocnu motivaciu, nedokazes nic. Vytycit si ciel, nieco za cim pojdes a na co budes hrda... no a stanovit si pomaly ale spolahlivy proces ako sa k tomu dopracovat. velke veci sa dosahuju po malilinkych krocikoch. rozplanovat. a dodrziavat. to jedine je nevyhnutne. ziadne lieky ani predsavzatia typu "zajtra zacnem". to su bludy. samu seba klames. uz len tym ze s tym zacnes zajtra. ak zacat, tak HNED! Inak je to dalsi neuspech. Prajem vela stastia.
Ahoj, ja som schudla 25 kg a tiež som chcel schudnúť, ale nemala som na to pevnú vôľu. Mňa vyhecovali jedny nohavice, ktoré som si kúpila. Kupovala som si ich s tým, že mi budú voľné, lenže boli mi obtiahnuté. To bol taký môj moment, kedy som si povedala a dosť! Moja rada znie: žiadne sladkosti, jedla som každé tri hodiny, medzitým nič. Spočiatku som s tým mala veľké problémy, ale keď som začala viditeľne chudnúť, tak to ma motivovalo ešte viac.
A ani nemám potrebu vrátiť sa k mojim predchádzajúcim stravovacím návykom, ani mi už tak nechutia mastné jedlá. Treba sa len nakopnúť. TAK VEĽA ŠŤASTIA!
mirusska,
aj ja som mala taky problem, uz od detstva som bola obezna. a konecne v 30.tke sa mi podarilo schudnut. sice neskoro, ale predsa...., tiez som jedla vsetko, co som videla, aj co bolo skryte. no raz ma vyhecovala jedna moja známa, ktora bola tiez velmi obezna a nevidela som ju asi 1rok. ked som ju zbadala, bola z nej jedna nadherna stihla zena. jej recept(a uz aj moj): ziadne sladkosti, tažké jedla a po 17.tej hodine vobec nejedla. ona schudla 48kg, ja 36kg. tiez je zo mna krasna stihla zena. nikdy so mnou nic tak nepohlo, ako ta moja znama.., mam pocit, ze som jej v tu chvilu zacala zavidiet, tak som schudla aj ja. skus to a zarucene schudnes. ja sa tak drzim uz 8 rokov.
mirusska: prave preto treba upravit stravu strasne vela ludi si mysli a vsak hybem sa dostatocne to znamena, ze budem chudnut ale to je prave ta chyba. Napriklad jedna cokolada vychadza na pol hodiny behania.
tak v tomm prípade je tvoj energetický príjem vyšší ako výdaj aj napriek tomu,že sa hýbeš..
pohyb ti nepomoze ked mas zle stravovacie navyky a nespravnu stravu
hehe, miro, sme očividne na rovnakej vlne:D