menstruaciu uz mam zopar rokov. doposial som ju mavala vzdy pravidelnu s tym, ze neprisla kazdych 28 dni, ale priblizne 30-32. do viac ako tyzdna prisla a nemala som (bucham na drevo) zatial ziadne problemy. potom som davnejsie troska schudla, vtedy som namiesto obycajneho menzesu mala hnedy vytok, ale v pribehu dalsich mesiacov sa nastastie vsetko upravilo. lenze teraz v decembri sa mi stalo, ze mi dorazila o tyzden skor, co sa mi nestalo. nasledne na to v januari o par dni skor a vo februari tiez o 2 dni skor. cakala som na tuto - marcovu a este stale neprisla. meska 2. den, co je v norme. lenze ja sa citim dost nanic. mavam PMS, kedy ma bolia krize, vajecniky, prsia, ale tak normlane. lenze tento mesiac az prehnane. cele vajecniky ma strasne bolia, krize ani nehovoriac, prsia uplne a aj lytka. vobec si nie som vedoma, ze by som prechladla, fakt neviem. ale dost je to neprijemne, to uz nech radsej dorazi, ako by som sa takto mala citit. kedze menzes mavam tiez velmi bolestivy a myslela som si, ze uz pride, tak som ani do prace nesla, no a pomaly sa citim ako pri nom a to este ked pride, to este bude bolesti. neviete z coho to mam a kedy dorazi menzes? nema s tym niekto skusenost? dost by ste mi pomohli, dakujem.
co mi je? bolest..
Ja už neviem čo so sebou, to je katastrofa. Dva týždne mám krvavý výtok, už sa chystám k lekárovi. Ak by mi praskla endom. cysta, zrejme by som už nechodila.... Ale okrem tohto a bolestí mám strašné nálady, takmer každý deň revem a ykrikujem priateľovi, že sa s ním rozídem, pretože so mnou asi nebude mať deti. Som hrozná :((
Práve som našla stránku, kde sa dá pýtať radu od gynekológa
www.tvojaporadna.sk
ahojte baby, ja keby som chodila naľahko oblečená a večne s holými krýžami tak neviem ako by som bola už chorá, alebo možno už ani nie medzi živými. Mne strašne vadí, keď mám holé kríže, nevedela by som tak chodiť oblečená, stačí ak mám také tričko, že sa mi vyťahuje z nohavíc a už ma to znervózňuje a stále si ho naprávam, a to som nikdy nemala problémy s ľadvinami a zápal močových ciest som prekonala len raz v živote a môžem povedať , že nikomu to neprajem ani tomu najväčšiemu nepriateľovi.
Vyšetrením prišiel na to, že sa mu zdá stuhnutá, či stiahnutá tá maternica, či čo. Keď ma vyšetroval doktor rukou, tak som normálne cítila, akoby som tam mala nejakú guličku a pri dotyku a stlačení zvonku súčasne aj vnútri to bolo dosť bolestivé. Ževraj keď sú nejaké problémy chronické, nie je zápal prejavený v krvi. Ja už fakt neviem. ;o(
Mimka84 ... mám taký pocit, že doplácame na tie "nepodarené" ženz a dievčatá, čo toto nedodržujú, pretože ak si všimneš, ony nemajú problém potom aj otehotnieť. Ja neviem čím to je.
Ak si mala krv v poriadku, ako prišiel na to, že je to zápal maternice? zápal sa prejavuje zlými výsledkami krvi, nie dobrými.....
A ešte k tomu obliekaniu ... Nikdy som nenosila krátke tričká s holými krížami. Chodím dobre oblečená, tak ma mama naučila, takže si dávam odjakživa pozor. A aj napriek tomu sa mi podarilo už mať zápal moč.mechúra a teraz toto a aj chorá bývam tak 2-3krát do roka a pritom sa snažím o seba dbať, vitamíny, dobre sa obliekam, športujem, snažím sa zdravo stravovať. Tak potom v čom to je?
Ahojte po víkende. Ďakujem wiwa za informácie. Momentálny stav - bolesti neustúpili a to som už vybrala 10 tabliet antibiotík. Iba si takto zjavne zničím imunitu. Kúpila som si síce lactobacily, ale nie som zvyknutá brať lieky, ani od bolesti si ich nedávam, keď sa to dá vydržať, okrem HAK. Doktor tvrdí, že mám zápal maternice. Lenže odkedy beriem antibiotiká, stav mám nezmenený. Neviem, čo už mám robiť. Hanbím sa mu stále volať a sťažovať sa. Aj keď povedal, že ak bolesti neustúpia, mám prísť. Tak asi budem zasa musieť ísť, ale čo to má za zmysel. Čo môže urobiť? Dať mi dalšie antibiotiká? To nechcem. Sono čisté, krv taktiež v poriadku, ja už fakt neviem. Po sex.stránke neviem. Neskúšala som a pravdu povediac sa bojím. Ženský čaj pijem 2x denne, aj alchemilku som si cez víkend dávala. Je vôbec možné, aby antibotiká na takéto niečo nazaberali? By ma zaujímalo, čo potom, keď už nie toto? Nepoznáte niektorá niekoho, alebo sami ste nemali takúto skúsenosť s touto diagnozou? dakujem
maťa toho som si vedomá z tvojich príspevkov.
Je velmi dôležité mať lekára ktorý sa stará o tvoje zdravie a komunikuje s tebou. Ja mám už 5-teho lekára, ale aj 4 bol dobrý lekár, len už odišiel do dôchodku, tak som si musela nájsť ďalšieho schopného čo sa postará o moje zdravie. :-)
ja slepo doktorom neverím, po prvej skúsenosti si hľadám všetky informácie najskôr sama a potom počkám, čo povie doktor. Gynekológa som menila už tretí krát a myslím, že teraz som už v správnych rukách, hoci viem, že doktori nedokážu zázraky, ale niektorí sa aspoň snažia.
steffany a čo máš vlastne s obličkami? nebudem sa ťa pýtať kolko máš rokov to sa nepatrí, ale opýtam sa ťa ktorý si ročník ak smiem.