menstruaciu uz mam zopar rokov. doposial som ju mavala vzdy pravidelnu s tym, ze neprisla kazdych 28 dni, ale priblizne 30-32. do viac ako tyzdna prisla a nemala som (bucham na drevo) zatial ziadne problemy. potom som davnejsie troska schudla, vtedy som namiesto obycajneho menzesu mala hnedy vytok, ale v pribehu dalsich mesiacov sa nastastie vsetko upravilo. lenze teraz v decembri sa mi stalo, ze mi dorazila o tyzden skor, co sa mi nestalo. nasledne na to v januari o par dni skor a vo februari tiez o 2 dni skor. cakala som na tuto - marcovu a este stale neprisla. meska 2. den, co je v norme. lenze ja sa citim dost nanic. mavam PMS, kedy ma bolia krize, vajecniky, prsia, ale tak normlane. lenze tento mesiac az prehnane. cele vajecniky ma strasne bolia, krize ani nehovoriac, prsia uplne a aj lytka. vobec si nie som vedoma, ze by som prechladla, fakt neviem. ale dost je to neprijemne, to uz nech radsej dorazi, ako by som sa takto mala citit. kedze menzes mavam tiez velmi bolestivy a myslela som si, ze uz pride, tak som ani do prace nesla, no a pomaly sa citim ako pri nom a to este ked pride, to este bude bolesti. neviete z coho to mam a kedy dorazi menzes? nema s tym niekto skusenost? dost by ste mi pomohli, dakujem.
co mi je? bolest..
Ahoj wiwa, nie neberiem, antibiotiká mi dal druhé a ja ani antinu neberiem. Ja som si ju vysadila a teraz mi ju od dalšej menštruácie nasadil len novú Nowynette a že sa uvidí, že to musíme nechať tak tri mesiace čo to spraví, či sa tie bolesti nebudú opakovať alebo čo. Ja som včera nemohla ani zaspať, stále mám pocit, že mám niečo s mechúrom, niečo mi tam tlačí a bola som u urologa a on povedal, že všetko ok, tak ja už fakt neviem. Nie je to zasa taká bolesť že by som to nevydržala, tabletky si nedávam od bolesti lebo sa nimi nerada napchávam a zakiaľ neumieram, tak vydržím radšej bez nich. dnes si mám volať po 4 o výsledky krvi, tak aj to som strašne zvedavá.
ešte sa ťa chcem spýtať mimka 84 či berieš aj niečo okrem antiky a antibiotík aj na tíšenie bolestí a či to zaberá?
neviem či je to jeho povinnosťou zobrať ti krv alebo nie, ale môj názor je taký, že ak si chce byť sto istý či ide o zápal alebo nie a na určenie správnej diagnózy je to nevyhnutne potrebné a je to jeho lekárska povinnosť liečiť svoje pacientky a v tom prípade prísť aj na správnu diagnózu. To zistenie na čo máme nárok a načo nie , len schvalujem. ja som vlani išla k môjmu gyn. na preventívku ale aj som mala problém a pri riešení problému úplne zabudol na preventívku, tak som mu to pripomenula, veď nebudem tam chodiť na 2x keď to môžeme všetko vyriešiť na 1raz. No tiež mi začal niečo vysvetlovať, že podla nového sa preventívka robí už len raz za tri roky, ale že som to ja tak mi ju spraví. No vedela som že to nieje tak,ale hádaj sa s ním, nechala som ho tak nech si vraví čo chce aj tak to povedal len preto aby som náhodou nebola múdrejšia od neho, tiež už má dobrých pár ročkov v gyn.ambulancii za sebou a aj kôň má 4 nohy a podkne sa alebo môže zabudnúť. mám s lekármi takú skúsenosť , že ak sa nepýtam neviem a niekedy sa treba pýtať veru aj na vyšetrenia.
Ja som bola v utorok na gynde a pýtala som sa ho kedy mám prísť na preventívku a povedal mi, že 10 júna je rok tak po tom 10-tom júni sa mám zastaviť, takže je to tak ako som povedala ja že preventívka raz do roka.
Maťka, jednoznačne máš pravdu a áno, musíme si zistiť, na čo máme nárok. Kamoška vraví, že ho nemám poučovať, že nie je snád jednej pacientky, ktorá by sa sťažovala, na to ako ju liečil, či s výsledkom liečby a že vie, čo robí. Mám mu veriť. Tak skúsim. Nie je to žiadny nováčik v tomto odvetví, tak snád to nedopadne zle. Dakujem ti za čas napísať svoj názor. Páči sa mi, ako sú tieto fora, kde sa môžme posťažovať a poradiť si navzájom, keď človek vie, že nie je sám, je to hned lepšie. ;o) Prejem ti pekný deň
Toto sa mi akosi nezdá, pretože ak má podozrenie na niečo, aspoň sedimentáciu by mohol spraviť.
Ja som si zisťovala na stránke zdravotnej poisťovne na čo mám nárok. Pri potvrdenej diagnóze endometrióa, teda cysty by som mala byť dva roky kontrolovaná u gynekológa každé tri mesiace ako dispenzárny pacient. Sú tam aj vyšetrenia napísané na aké mám nárok. Podľa mňa mu poisťovňa preplatí vyšetrenie ak je to aj mimo preventívky, stačí to zdôvodniť, čo podľa mňa pri predpísaní antibiotík nie je problém.
Niektorí lekári sa nám snažia nahovoriť hocičo len aby sa o nás nemuseli poriadne starať. Samy musíme vedieť na čo máme nárok, aby sme to dostali.
Tak baby, som tu. Pacientiek tam veľa nebolo, vzal ma aj dovnútra, tak som sa ho pýtala. Vravel, že od 1.1.2008 nie je povinnosťou lekára nám brať krv, ževraj to majú robiť u obvodného lekára pri preventívnej prehliadke raz za dva roky ;o( ale vzal mi ju na nejaké dvojo testov, lebo videl, že sa držím vbok, že ma to bolí. Ale povedal, že podľa neho je to chronické, a že to sa nemusí objaviť ako zápal v tele. Dal mi druhé antibiotiká, a stojí si za svojím, že prvý deň menzesu mám začať brať tú novú antinu - Novynette, že skúsime trojmesačnú kúru, čo to urobí. Vravel, že to môže byť aj endo, ale že to on na sono nezistí. Že endo sa budeme zaoberať, keď nepomôže nová antina. No dnes idem zistiť, či mám jeden z ďalších príznakov baby... (nechcem byť blbá, ale s priateľom som odkedy som mala menzes nebola a teda tie problémy ako začali, ani ma to dokonca nenapadlo pre tie bolesti), takže dnes idem skúsiť. ;o) Je pravdou, že som bola dva týždne chorá na chrípku ale s hrozným priebehom a potom po týždni som sa nechala nahovoriť na kúpanie v aquaparku a bola mi tam hrozná zima. Teraz špekulujem, či to nemôže byť len nejaký zápal v panve, alebo čo ... No neviem, nie som lekár, aby som robila nejaké závery. Nechám to na ňom. Len ma zaujímalo, či si neuškodím, ked som brala HAK 7 rokov, teraz som na mesiac prestala a zasa začínam len s inou HAK. Nenabúra mi to cyklus?
maťka má pravdu, málo alebo vela pacientiek , je to jedno krv by ti mal i zobrať aj tak, veď to nieje len tak pre tvoj rozmar, tu ide o tvoje zdravie a brať antibiotiká a doknca druhé, len tak, si myslí že máš zápal a nieje to ničím podložené.... no neviem
antibiotiká sice môžu z jednej strany pomôcť ale z druhej strany uškodiť.
Maťka máš pravdu antibiotiká znižujú účinnosť HAK a to či máš zápal ti vezme krv sestrička na sedimnetáciu a to sa robí priamo v ambulancii a trvá to približne asi tak hodinu kým zistia či tam zápal je alebo nie. Mne sa ešte skoro ani u jedného gynekológa nestalo aby mi nezobral krv pred tým ako som začala užívať HAK alebo pred tým ako mi nasadil antibiotiká a to už mi spravil aj ster na kultiváciu, aby ak by sa náhodou stalo, že by sa netrafil a predpísal mi niečo na čo je ten konkrétny bacil ak tam nejaký je bol na to jeho triafanie rezistentný čiže odolný voči tým liekom čo mi predpísal, aby vedel čo mi predpísať ďalšie a už na isto a nielen tak naslepo triafať.
Ja som mala len jedného lekára takého čo pri zápaloch triafal len na slepo a nezobral mi ani krv a ni ster na kultiváciu a tiež sa zdal byť dobrý lekár a pekne moje zdravie dokatoval, keby som chodila k tomu čo teraz tak by som si nezažila to čo som si zažila keď bol on môj gynekológ.
Jaj baby ešte vám sem dám link na stránku a môžete študovať rozdiely medzi laparoskopiou a hysteroskopiou.
www.snop.sk
No super písala som novú správu a neviem prečo sa tu znovu objavila táto stará
mimka84, No v prvej rade si myslím, že ten tvoj gynekológ asi až tak dobrý nieje ak ti ani krvné testy nerobil, veď z krvi vie krásne zistiť zápal a potom pred nasadením HAK by ti jednoznačne mal brať krv aspoň na pečeňové testy. Na tvojom mieste by som jednoznačne zmenila gynekológa.