Plesen? Mykoza? Ine?

Príspevok v téme: Plesen? Mykoza? Ine?
chudatko

Dobrý deň, na troch prstoch ľavej nohy sa mi vyhodili hrbolčeky, ktoré sa začali zväčšovať. Teraz sú z nich také bublinky (neviem či je to správne pomenovanie, ale pľuzgieriky to nie sú, lebo nepraskajú). Veľmi svrbia, pokožka je akoby mierne opuchnutá a začervenalá. Začínajú sa pomaly rožširovať.
Ďakujem za rady.

bedna

tak ti drzim palce,aby si sa z toho navzdy dostala a mala uz pokoj.zelam ti stastne vesele vianocne sviatky prezite v zdravi.....
jana

chudatko

ahojky, takze som nakoniec bola u jedneho specialistu, primara kozneho oddelenia.
Dal mi taku istu vodicku ako na zaciatku moja prakticka lekarka a mast myfungar. zabralo to a zda sa mi, ze sa to zlepsuje. Ale musim na sebe pracovat. Vsetko sa mi postupne lupe, vyzera to divne, ale ostava mi pekna a cista koza.
Jedinym problemom je, ze sa mi na konci velkeho prsta na pravej nohe urobilo take cervene koliesko. Vyzera to ako modrina, ktora sa vstrebava, ale mam to tam uz 4 dni. Tak neviem, dufam, ze to zmizne.
Bola som sa dohodnut aj s mojou lekarkou, na vysetrenia krvi. Tiez by som chcela nejake lieky na posilnenie imunity, lebo tento rok som bola kazdu chvilu chora.
Dakujem za rady.

bedna

chudako:ano moja dcera to mala aj na druhej nohe a neskor jej zistili na imunologii v krvi herpes,ale to sme tam boli s alergiou a ten herpes sa vysetril v ramci kompletky. alergolog povedal ,ze to jednoducho ma vela ludi v krvi a on len obcas u niekoho prepukne(slaba imunita).no mozem povedat ze herpes uz nemala asi 5 rokov,teda odvtedy.potom uzivala na imunitu aj lieky,od lekarky,nie len tak zakupene bezne v lekarni,drz sa a napis ako si dopadla u lekarky.jana

chudatko

Mas pravdu, dakujem za rady a podporu.
Teraz mi doktorka poradila kupanie v hypermangane, tak som kupala. Vyzera to tak otrasne ze som dnes z toho plakala. Koza sa mi lupe az do masa.
V pondelok idem ku koznej. Poviem jej aj o tom, ci to nemoze byt opar. Najhorsie je ze sa mi to rozbehlo aj na druhej nohe. Mala to tvoja dcera na oboch nohach?
Vyhodil sa mi aj obrovsky opar na nose - zvonku. 2 dni mi z tej chrasty co sa urobila vytekal hnis a nos som mala obrovsky. Daco odporne. A to som musela byt v praci.
Teraz beriem b-komplex forte, vitamin C a extrakt z hlivy ustricovej na posilnenie imunity. Som z toho na nervy.

bedna

ja ti hovorim skus mast ako na herpes + vitamin B,alebo ineho klekara co ti povie inu diegnozu ,mozno ten herpes,nedavaj si vselico,ak by to bola plesen tak vidis lepsie vysledky.....presne aj dcere ta koza potom scervenala a hlavne ked sa okupala,alebo osprchoval a to nehovorim ze v lete chodila do jazera a ake to mala potom....hroza plakala som,koza sa olupala ,svrbilo a kedze bola mala dostalo sa jej to aj v mensom rozsahu na prsty na ruke,tak viem ake to je ...skus to a napis

chudatko

Tak sa mi to vobec nezlepsuje. Opuchnute je to nadherne. Svrbi to 5x viac ako na zaciatku. Este sa mi aj zacali robit vriedky, z ktorych vyteka tekutina. A pomedzi prsty mi uplne scervenala koza.
Viete poradit?

chudatko

Teraz to uz nie je ako herpes. Je to uz ok. Dnes ma to dokonca prestalo svrbiet. Tak som zvedava co bude dalej.
Zatial som bola len u mojej normalnej vseobecnej lekarky. Ku koznej sa u nas objednava mesiac dopredu. Kym by som sa tam dostala, tak by ma museli doniest, lebo by som nevladala chodit.

chudatko

Takze po tej vodicke sa mi to vsetko postupne zosusilo a zlupilo. Nova koza bola pekna, cista, biela. Bola som na kontrole a doktorka mi dala masticku - antibakterialnu (Fucidin mast), vraj na doliecenie.
Pojednom nakremovani mi cela nova koza opuchla, ocervenela a neskutocne svrbi. Takze teraz si nedavam nic a cakam. CO dalej? Poradte.