posúvam...
Čo najlepsie pomoze pri velkej bolesti hrdla?
ja za to nemôžem, že je to z medicínskeho hľadiska tak. To neriešim. Ak niekto potrebuje na čokoľvek niečo, nech si kúpi.Čas je v medicíne známa veličina, či sa to niekomu páči a či nie. 99% bolestí v krku pri nádche jednoducho prejde za tri dni či si dáš alebo nedáš. Pokiaľ nevieš, ale organizmum má niečo ako imunitný systém a ten je veľmi dôležitý a rozhodujúci.
Okrem toho je neskutočne ľahko rozdeliť 1OO pacientov so škrabním v krku na dve skupiny, polovici dávať a polovici nedávať nič. Typni si rozdiel. Ja viem a preto píšem čo píšem. Ale fakt mi je to uplne sedem, ak potrebuješ na nejaké smiešne respiračné vírusy niečo dávať a kupovať. Kľudne.Aby sme si rozumeli, ja napíšem čo viem a čo si kto robí...
Mimi, aj BIOPAROX sú predsa antibiotiká!Len pôsobia miestne a nie systémovo, čo je výhoda("nezamoruje" sa celé telo ATB, to pôsobí len na miestne sliznice).Obsahová látka je fusafungin, čo je antibiotikum s protizápalovým účinkom.Výhodná je forma lieku aerosol, ktorý pri správnom použití preniká všade do dých. ciest.
Indikačné spektrum je široké:zápaly a inf.hltana, hrtanu,angína, zápal dých.ciest, priedušiek a priedušnice.Strieka sa do hrdla, či nosa.Za to, sa ti môže zdať, že ho lekárka predpisuje každému.Tá lekárka sa chce vyhnúť celkovým ATB a to je dobre.Ak však nezaberie, môže sa Bioparox kombinovať aj s celkovými, klasic.ATB.
Lolka, neviem či bioparox zaberá, ale bolo mi to smiešne, keď som prišla so synovcom k lekárke, že ho bolí hrdlo, dala mu bioparox, o mesiac som išla s neterou, bolel ju nos a hrdlo - zase bioparox, sesternicine deti odišli od lekárky tiež s bioparoxom. Takže lekárky to majú super, máš vysokú horúčku - antibiotika, boli ťa nos alebo hrdlo - bioparox a deti sú "vyliečené".
treba rozlišovať dva základné stavy. Ak je bolesť hrdla pri nádche, tak je uplne jedno čo dáte, prechádza to väčšinou za tri dni samé-ak si niečo dáte tak si myslíte, že pomôže to, ale nie je to tak. Okrem toho treba rozlišovať bolesť, štípanie, skriabenie, pocit niečoho v krku a pod. to je najčastejšie pri vírusových infektoch v dýchacích cestách-teda aj tá nádcha a to je tá situácia kedy to prejde samé. A ak neprechádza, zhoršuje sa v horizonte troch , štyroch dní potom je vhodný doktor.
Druhá situácia je klasická, silná bolesť v krku, často s horúčkami a vtedy to zaváňa angínou a tú treba liečiť, ale nie všetkým tu spomínaným.
Ale zasa sa môže počkať, angínu síce treba liečiť, ale nemusí sa hned.Dokonca ak sa počká pár dní je to lepšie-pracuje imunita.
Skrátka na hrdlo netreba často nič, vydržať, ešte tak tá slaná voda-ibaže treba často aj každé dve hodiny kloktať a nie veľmi slaná. Ostatné je zbytočnosť. Ale dobrý biznis, tak kupujte, hoci ja by som nekúpil.Ale nemám lekáreň, ak by som vlastnil, určite píšem iné.
kloktat slanu vodu velmi pomaha, take tie pastilky na cmulanie to je nic, kloktala som stopangin tiez mi to pomohlo ale nie dost.
ja som radsej pre bylinkove pripravky vzdy mi pomoze skorocelový sirupcek a este aj velmi dobre chuti :-))
Neoangin. Ak nezaberie, tak dolo-angin. Obsahuje benzokain. Tu mas popis, co je to zac:
secure.ilekaren.sk
rena - hovoris z vlastnych skusenosti, mne pomohli...