Čo najlepsie pomoze pri velkej bolesti hrdla?

ivko111

zaujímavé, ideš k doktorke niečo dostaneš a si nespokojná, ak niekto poradí počkaj, zasa nespokojná. Ale zasa na druhej strane ľudí čo nevedia čo chcú je dosť.

ivko111

ja za to nemôžem, že je to z medicínskeho hľadiska tak. To neriešim. Ak niekto potrebuje na čokoľvek niečo, nech si kúpi.Čas je v medicíne známa veličina, či sa to niekomu páči a či nie. 99% bolestí v krku pri nádche jednoducho prejde za tri dni či si dáš alebo nedáš. Pokiaľ nevieš, ale organizmum má niečo ako imunitný systém a ten je veľmi dôležitý a rozhodujúci.
Okrem toho je neskutočne ľahko rozdeliť 1OO pacientov so škrabním v krku na dve skupiny, polovici dávať a polovici nedávať nič. Typni si rozdiel. Ja viem a preto píšem čo píšem. Ale fakt mi je to uplne sedem, ak potrebuješ na nejaké smiešne respiračné vírusy niečo dávať a kupovať. Kľudne.Aby sme si rozumeli, ja napíšem čo viem a čo si kto robí...

vsevedka

Mimi, aj BIOPAROX sú predsa antibiotiká!Len pôsobia miestne a nie systémovo, čo je výhoda("nezamoruje" sa celé telo ATB, to pôsobí len na miestne sliznice).Obsahová látka je fusafungin, čo je antibiotikum s protizápalovým účinkom.Výhodná je forma lieku aerosol, ktorý pri správnom použití preniká všade do dých. ciest.
Indikačné spektrum je široké:zápaly a inf.hltana, hrtanu,angína, zápal dých.ciest, priedušiek a priedušnice.Strieka sa do hrdla, či nosa.Za to, sa ti môže zdať, že ho lekárka predpisuje každému.Tá lekárka sa chce vyhnúť celkovým ATB a to je dobre.Ak však nezaberie, môže sa Bioparox kombinovať aj s celkovými, klasic.ATB.

Mimi323

Lolka, neviem či bioparox zaberá, ale bolo mi to smiešne, keď som prišla so synovcom k lekárke, že ho bolí hrdlo, dala mu bioparox, o mesiac som išla s neterou, bolel ju nos a hrdlo - zase bioparox, sesternicine deti odišli od lekárky tiež s bioparoxom. Takže lekárky to majú super, máš vysokú horúčku - antibiotika, boli ťa nos alebo hrdlo - bioparox a deti sú "vyliečené".

ivko111

treba rozlišovať dva základné stavy. Ak je bolesť hrdla pri nádche, tak je uplne jedno čo dáte, prechádza to väčšinou za tri dni samé-ak si niečo dáte tak si myslíte, že pomôže to, ale nie je to tak. Okrem toho treba rozlišovať bolesť, štípanie, skriabenie, pocit niečoho v krku a pod. to je najčastejšie pri vírusových infektoch v dýchacích cestách-teda aj tá nádcha a to je tá situácia kedy to prejde samé. A ak neprechádza, zhoršuje sa v horizonte troch , štyroch dní potom je vhodný doktor.
Druhá situácia je klasická, silná bolesť v krku, často s horúčkami a vtedy to zaváňa angínou a tú treba liečiť, ale nie všetkým tu spomínaným.
Ale zasa sa môže počkať, angínu síce treba liečiť, ale nemusí sa hned.Dokonca ak sa počká pár dní je to lepšie-pracuje imunita.
Skrátka na hrdlo netreba často nič, vydržať, ešte tak tá slaná voda-ibaže treba často aj každé dve hodiny kloktať a nie veľmi slaná. Ostatné je zbytočnosť. Ale dobrý biznis, tak kupujte, hoci ja by som nekúpil.Ale nemám lekáreň, ak by som vlastnil, určite píšem iné.

jajka001_

kloktat slanu vodu velmi pomaha, take tie pastilky na cmulanie to je nic, kloktala som stopangin tiez mi to pomohlo ale nie dost.