posúvam...
Čo najlepsie pomoze pri velkej bolesti hrdla?
Ahoj RNG,
mam dost vazny problem s bolestami hdla. Dost casto sa mi opakuju. Naposledy som mal anginu od 15.12., hned nato mi Dr. predpisala penicilin 750, zabral ciastocne, tazke bolesti pri preglgani presli, ale stale citim skrabanie, hlavne rano a k vecer a v noci, hrdlo mam cervene, prekrvene, akoby male pluzgieriky v krku...beriem oreganovy olej 3x200mg, 3 lyzice kokosoveho oleja, a jablcneho octu, 500 mg vit. C, a citricidal 60 kvpaiek na liter...ten mam objednany zo stranky hoogle(zlto cerveny obal), neviem ci je ucinny...tato choroba ma nici uz vyse 2 tyzdnov...krcne mandle si nechcem dat vybrat, ale DR povedala ze to bdue asi jedina moznost...co mam prosim ta este skusit?...beriem aj probiotika vecer...vdaka a ak sa da, kontaktuj ma prosim na mail
jopal
tiež nemám mandle a bolesti hrdla sú u mňa neznesiteľné nezaberajú ani analgetiká a na väčšinu mám alergiu takže smola... kedysi som používala Tantum Verde, ale po tom som dostala alergickú reakciu takže teraz jedine Florsalmin čo je šalviová tinktúra zaberá len na chvíľu ako sa nastrieka do hrdla je to super možno 10 - 15 minúť odporúča sa to striekať do hrdla asi 4x denne či ako to tam píše ja to striekam každú chvíľu... bolesť hrdla mi väčšinou prejde za jeden deň lebo mne sa to hneď posunie na priedušnicu a priedušky, ale keď už kašlem už to je dobre, lebo tá bolesť hrdla je neznesiteľná je to horšie ako tie bolesti čo som mala keď mi vybrali mandle...
a inak aj ten Jox je super, chudi zle ale pomala.
V podstate ma pravdu ivko111. Totiz vsetko co pisete je pekne, vsetky pripravky ucinkuju, ale z mojej skusenosti po urcitom case prestanu. Mandle nemam anginy sa nebolim, ale ked ta bolest je taka neznesitelna. Kazdy pripravok mi pomohol, ale opakovane uz nie. Tak mi nezostava nic ine, len ivko111-va rada: Cakat, az si s tym organizmus poradi. Ked to uz neviem vydrzat, dam tu sol a acylpirin.
No ja som zacala mat bolesti hrdla uz od vcera a dneska ma uz aj zacala boliet hlava a mam aj zapchaty nos...bola som v lekarni a beriem Theraflu a tabletky na cmulanie a k tomu som si pytala aj tabletky od revitalu co je v jednej tabletke vsetky vitaminy-tak dufam ze mi to co najskor pomoze...lebo ja lekarov velmi nemusim lebo nemam rada antibiotika..a okrem toho kloktam vodu so solou co velmi nemusim...dufam ze to piatku sa vyliecim
priznám sa vám, že mne nič tak dobre nezaberá ako niekolko krát do dna horuci čaj s citronom ;-)
najlepsie pomaha neo angin... mne to odporucil jeden kamarat na dovlenke a vzdy mi to zabralo ... tantum verde je slabe oproti tomu :D
+: to simulka: mohla to byt aj alergicka reakcia zdurene mandle, pripadne pri velkej nadche kde sa zduri sliznica toto byva castym znakom, no podcenovat opat nema cenu a strasit ta taktiez