invalidný dôchodok

miškovamama

Pre macka29
Prosím Vás, ak môžete, ozvite sa mi mailom. Môj syn vo veku 14 rokov má tiež zistenú polyneuropatiu /DM 1 cca 1 rok/ , pričom lieky vraj existujú až pre starších ako 18 rokov, nakoľko táto choroba u mladších na slovensku neexistuje!!! My sme asi výnimka. Už som čo to prečítala, ale názor osoby, ktorá túto chorobu má, je pre mňa najdôležitejší. Prosím Vás, ozvite sa mi.
Tiež som sa dočítala, že polyneuropatiu spôsobuje očkovanie proti tetanu /môj syn ho absolvoval/.
Jana Klimková, Miškova mamma

a adriana

Určite zájdi do sociálnej poisťovne, oni ti dajú tlačivo pre tvojho všeobecného lekára, ktorý si od tvojho diabetológa vypýta správu, podľa ktorej vypíše to tlačivo, ale ty k tomu dodaj všetky lekárske správy, ktoré máš, a potom to záleží na posudkovom lekárovi poisťovne, na koľko percent ti uzná invaliditu. Väčšinou to uznávajú na 50%.Ja som z Košíc a celé to vybavovanie mi trvalo 4 mesiace.Mojej kamarátke povedali, že už len to, že si pichá inzulín má nárok na invalidný. skús to.

macka29

chcem sa opytat mam cukrovku 4 krat denne si picham inzulin. a mam strene tazku polyneuropatiu beriem 8 druhov liekov a idu ma nastavit na inzulinovu pumpu .chcem sa opytat ci mam narok na ID

kvetka77

Ahojte...som 27rocna zena,a mam cukrovku od roku 2006,plus mam aj polyneuropatiu,,,uznali mi inv.d.na 50%.So mnou zatial neboli na posudok taky drsny,namisleny,a bezcitny.No,neviem este co bude.Zatial pracujem na TPP,dufam ze aj nadalej mozem pracovat a ze im to nebude vadit.je pravda,ze kazdy den mam tri krat hypoglikemie :S som strasne unavena,ale nemozem len tak doma sediet,ved peniaze potrebujem.

xxxxs

miroslava46, na ten dochodok nemas narok automaticky, musi ti to schvalit posudkovy lekar zo socialnej poistovne. Po 1 roku mas narok podat ziadost o invalidny, ak si bola poistena.

miroslava46

Od 20.2.2008 som práce neschopná a od decembra 2008 nepoberám žiadne finančné príspevky.podala som si i žiadosť o invalidný dôchodok,ale na komisii mi pani mudr.Mojžišová povedala iba toľko " koleno sa Vám uzdraví , so psychikou niečo robte a hľadajte si nové miesto.Lenže medzi tým sa pridružili ďalšie choroby.Operovaná som bola na pravé koleno , hrozí operácia ľavého kolena.Mám problémy a nie malé s krčnou chrbticou, kde mám posunuté a zablokované dva stavce, vysunutú platničku a ešte k tomu všetkému aj problémy so štítnou žlazou.Dozvedela som sa , že pacient ktorý je práceneschopný viac ako rok má nárok na invalidný dôchodok a to od samého lekára.(nie môjho ).Na úrade mi bolo povedané , že nie som v hmotnej núdzi.nakoľko mám tv, chladničku, práčku atď. Z čoho mám žiť ak som sama.nemám nikoho čo by sa o mňa postaral.Žijem iba z toho čo dostanem.Kadeaký bezdomovec sa má lepšie ako ja.To mám chodiť i ja po kontajneroch aby som vyžila ?Prosím o vysvetlenie ,kedy mám ozaj nárok na invalidný dôchodok.Som doma nie z vlastnej viny.Nebyť Mudr.Belicovej už toto všetko som mohla mať za sebou.keby si konala svoju prácu za ktorú je platená a jej praktiky sú nie pomôcť pacientovi ale ako ho psychicky a fyzicky zničiť.s prianim pekného dňa miroslava46

mms

Neviem ako je to vo vašom kraji, ale v okrese Rožňava by si sa čudovala kto cez to sito prejde! Máš právo sa odvolať dať to na súd, ale psychicky sa zrútiš kym sa tam dostaneš a keď ti ten invalid súd konečne po 2rokoch vrátil tak po pól roku ti ten ivalid znova môžu zobrať!!! A keď máš to šťastie že si sa dožil môžeš znova začať odznova.