Ahoj, viem, bolo tu už veľa podobných tém, som však veľký odporca Hak...Prečo? "Našťastie" sa to stalo iba mojej kamaratke, nie mne... Ja som iba vďačná, že som pravdu o hak stihla zistiť pre mňa včas.. Takže k veci...
Bola pekná baba zo štíhlou postavou, mala v pohode zadok, prsia pekné dvojky, čistú pleť a vcelku dobré vlasy, nebývala často chorá. Hak začala brať v 17, preto ze jej ich odporucila kožná, na velke vyrazky na tvari, ktore sa jej v posledných mesiacoch vracali. Prvy, druhy, treti mesiac bolo vsetko fajn, dokonca sa jej nerozhadzal ani cyklus, stvrty mesiac vsak nedostala menstruaciu vobec, piaty takisto...Gynekolog jej povedal ze je to v poriadku, nech este pocka, ze ona ta menstruacia pride... siesty mesiac vsak namiesto menstruacie prisli vyrazky, no nie len na tvari, ale aj na chrbte a bolo ich viac ako predtym a boli aj bolestive. Mala ich mesiac, nic na ne nepomohlo, menstruacia dalsi mesiac o5 neprisla. Tak isla znovu ku gynekologovi, ktory sa na nu skoro nastval, ze to nema z tabletiek, tak nech ho nepodcenuje a pod...Tak isla k inemu doktorovi, ktory jej hak zmenil. Plet uz mala cistejsiu, a po 2 mesiacoch prisla aj vytuzena mestruacia...Bola vsak velmi silna, bolestiva, nikdy predtym jej zle pri nej nebyvalo, teraz vsak prve styri dni stale vracala, krce jej nedovolili ist do skoly. Menstruacia trvala 11 dni. Na druh mesiac to uz bolo o cosi lepsie, ale stale nic moc, navyse sa jej objavila celulitida, a prsia jej zacali rast az do "nepeknej" velkosti... Neskor sa toto vsetko vsak ustalilo, tak bola pokojna, brala hak dalej, cyklus mala pravidelny, a dalej nepriberala (bola uz pribrata dost, preplakala pre to vela noci, nikto jej nevedel pomoct). Po 14 mesiacoch chcela tabletky konecne vysadit. Aj tak urobila. Zase zacala mavat bolestive menstruacie, popripade jej vynechavali, zacala priberat. Najvacsia rana vsak prisla o par mesiacov, ked uz si myslela, ze je tehotna (chceli s priatelom dieta). Isla ku gynekologovi, ktory jej povedal, ze plod v jej tele je mrtvy. Stalo sa to aj druhy krat. Nikto to nechapal, v jej rodine boli pomerne zdravy... Neskor sa jej uz vobec nedarilo otehotniet, a tak isli s priatelom na vysetrenie, ona bola neplodna, urcite z hak, vsetky zeny z rodiny boli plodne a nemali ziadne problemy....
PRECO BY SOM NIKDY NEVZALA HAK
leerka kebyze mas s toho vazne zdravotne dovody (co sa dufam nestane )
tiez by si sa chcela podelit o skusenosti a povedat to babam ktore to jedia ako cukriky
ano, bohuzial niektori lekari su troku divni,ale netreba ich hadzat do jedneho vreca....ved ona mala mat tolko rozumu, ze ked mala tazkosti, tak ich uzivat nemala a hotovo.....ja keby som mala neake azvazne problemy, tiez ju vysadim a nebudem to s nim konzultovat...
a presne tak, neviem naco su tu stale tie ise temz, sak to je na nervy uz....
toto je fakt smutne
tu je vidiet jeden zavazny problem a to nase zdravotnictvo proste lekar povedal to nemoze byt z hak ...
dalsia vec ze to mala prestat brat ked zacala mat take vazne problemi a nie zmenit znacku
alebo este lepsie nemala to brat a uz vobec nie na to aby mala krajsiu tvar
strasne ma irituju taketo temy,je ich tu tritisic, a stale su o tom istom, je to volba kazdej zenskej,ci si da hak,alebo nie,a je to na nej aby konzultovala svoje problemy s lekarom a sledovala seba a svoje zdravie..comu toto pomoze,ze sem vkuse vypisujete ake to je skodlive neviem..ja tiez berem hak uz treti rok,pribrala som dve kila,ale to je asi tak vsetko za tie tri roky...je to individualne a neda sa to aplikovat na vsetky zeny
inak kazdeho osobna vec, ci hak berie alebo nie.....aj tak sa tato tema zvrhne a nakoniec sa zrusi, lebo sa tu budu ludia hadat.....
a bla bla bla jasne vsekto zle je len z hak.....nozaujimave....mozyno bola neplodna stale a teray to zvalili na hak, velmi jednoduche...... ja hak beriem styri roky a som spokojna, takisto ju budem aj dalej odporucat..a nikto ma nepresvedci o opaku