Ahoj, viem, bolo tu už veľa podobných tém, som však veľký odporca Hak...Prečo? "Našťastie" sa to stalo iba mojej kamaratke, nie mne... Ja som iba vďačná, že som pravdu o hak stihla zistiť pre mňa včas.. Takže k veci...
Bola pekná baba zo štíhlou postavou, mala v pohode zadok, prsia pekné dvojky, čistú pleť a vcelku dobré vlasy, nebývala často chorá. Hak začala brať v 17, preto ze jej ich odporucila kožná, na velke vyrazky na tvari, ktore sa jej v posledných mesiacoch vracali. Prvy, druhy, treti mesiac bolo vsetko fajn, dokonca sa jej nerozhadzal ani cyklus, stvrty mesiac vsak nedostala menstruaciu vobec, piaty takisto...Gynekolog jej povedal ze je to v poriadku, nech este pocka, ze ona ta menstruacia pride... siesty mesiac vsak namiesto menstruacie prisli vyrazky, no nie len na tvari, ale aj na chrbte a bolo ich viac ako predtym a boli aj bolestive. Mala ich mesiac, nic na ne nepomohlo, menstruacia dalsi mesiac o5 neprisla. Tak isla znovu ku gynekologovi, ktory sa na nu skoro nastval, ze to nema z tabletiek, tak nech ho nepodcenuje a pod...Tak isla k inemu doktorovi, ktory jej hak zmenil. Plet uz mala cistejsiu, a po 2 mesiacoch prisla aj vytuzena mestruacia...Bola vsak velmi silna, bolestiva, nikdy predtym jej zle pri nej nebyvalo, teraz vsak prve styri dni stale vracala, krce jej nedovolili ist do skoly. Menstruacia trvala 11 dni. Na druh mesiac to uz bolo o cosi lepsie, ale stale nic moc, navyse sa jej objavila celulitida, a prsia jej zacali rast az do "nepeknej" velkosti... Neskor sa toto vsetko vsak ustalilo, tak bola pokojna, brala hak dalej, cyklus mala pravidelny, a dalej nepriberala (bola uz pribrata dost, preplakala pre to vela noci, nikto jej nevedel pomoct). Po 14 mesiacoch chcela tabletky konecne vysadit. Aj tak urobila. Zase zacala mavat bolestive menstruacie, popripade jej vynechavali, zacala priberat. Najvacsia rana vsak prisla o par mesiacov, ked uz si myslela, ze je tehotna (chceli s priatelom dieta). Isla ku gynekologovi, ktory jej povedal, ze plod v jej tele je mrtvy. Stalo sa to aj druhy krat. Nikto to nechapal, v jej rodine boli pomerne zdravy... Neskor sa jej uz vobec nedarilo otehotniet, a tak isli s priatelom na vysetrenie, ona bola neplodna, urcite z hak, vsetky zeny z rodiny boli plodne a nemali ziadne problemy....
PRECO BY SOM NIKDY NEVZALA HAK
dobre tak si nicte svoje zdravie, ked je hak naj uplne, raz bude naj nieco ine to dufam zistite vcas...a ty leerka neviem kolko mas rokov,ale asi dost malo ked sa takto do kazdeho len rypes od zaciatku temy (teraz mi prosim uz neodpisuj nejake tvoje domnienky nie som na to zvedava a hlad si svojho!)
baby vas fakt bavi sa hadat ze ? :oP
leerka: že sa na nich nevykašleš... nech si každý berie a neberie čo chce... zaujímavé že o iných liekoch tú nie sú také búrlivé diskusie... len o antikoncepcii... pre všetkých odporcov: zatiaľ nič spoľahlivejšie a účinnejšie proti neželanému tehotenstvu nevymysleli... Pharmatex? ok... ale nie je ani zďaleka také spolahlivé (niekto, len mi tu nepridaj žiadne tabuľky o spolahlivoti, ok?) jednoducho, HAK je zatiaľ to najlepšie čo vymysleli... a tak ako KAŽDÝ INÝ LIEK má svoje NEŽIADUCE UČINKY ! a tak ako každý iný liek, nie je vhodný pre každú babu... vyse*te sa prosím už na takéto dr*nuté témy, veď to nemá zmysel.. NIEKTO nech používam pharmatex, LEERKA nech užíva antikoncepciu, Cmu_Q nech si lieči svoje ťažkosti ktoré jej, ako hovorí, z HAK vznikli, a nehádajte sa o idiotinách...
citujem :"ach to je take smiesne baby ze sa spravate ako male..." a este :"berte si co chcete ked ste hlupe,"...toto si napisala ty sama, tak sa tu teraz neobhajuj, dobre....
tak sa najskor ako sa budes starat o moje hormony nauc citat pisem "berte si co chcete" aa zda sa ze som udrela co ..radsej by sa vam pacilo "oo ake ste mudre" fajn ste uplne mudre ze berete tie skvele tabletky..(ironia pre nechapavych)jasne je to vasa vec, ja nikoho nesudim, ale snazim sa o nieco co by niekomu mudrejsiemu mohlo otvorit oci, vidim ze sa to zvrhlo na opatovne hadanie co uz za pravdu sa kazdy bije, dalej necakam ze prides plakat takze ticho
airana, bud taka zlata a odpusti si poznamky ako ste smiesne baby, a ake ste hlupe..hovor si tak o sebe, dobre, nas tu nesud...je to nasa vec, co brieme alebo neberieme, tak sa do toho nestaraj....a urcite sa ti neorideme vyplakat na plece, ak by nam z toh nieco bolo....tak sklidni hormon
asitak zabranuje uvolneniu vajicka
zahustuje hlien aby to mali spermie tazsie
a ano ak to nevide tak sa oplodnene vajicko neuhniezdi
preto je taka ucinna...
airiana je to smutne ale je to tak
zistia to az bude neskoro :(
airiana - pekne si to napisala, je to tak, ako to vravis....
lebo...zabudam brat tabletky :D ja niesom tabletkova a minule davali o haku v televiznych novinach...a ono to vraj funguje tak... ono nezabrani oplodneniu ale potom zabije ten plod... neviem co je na tym pravdy nikdy som si nezistovala nic o HAKu ale isto je to zasah do organizmu a dopovat sa tak roky rokuce no neviem...
no vidno ze kto hak pouziva, ten je proti tejto teme,lebo si NECHCE PRIZNAT ze to co berie je humus,svinstvo a pod. ach to je take smiesne baby ze sa spravate ako male...proste to tu budete vychvalovat,lebo je to strasne jednoduche, pohodlne riesenie, ze...nechcete sa toho vzdat lebo by vam to asi skomplikovalo zivot, berte si co chcete ked ste hlupe,zatvarajte si oci pred pravdou,ale ja viem o Hak svoje a neviem to len preto ze mi to niekto neznamy povedal,ale sama doktorka mi to povedala, len aby ste potom neplakali a btw necakajte ze sa priznaky prejavia hned pockajte si par rokov,3,5,10 a potom uvidite