To som pocula, vraj to niekde vraveli a chcela by som vediet ci je to pravda a preco.
Je pravda, ze rakovina je aj zo zemiakových lupienkov?
a tie karcinogenne látky su len v pripalenom oleji alebo vseobecne vsetko co je prihorené? napríklad popcorn prihorený, prihorené salko..hm?
co je dobre na zemiakovych lupienkoch??? mne to akosi nechuti....., vlastne nic vyprazane, je mi z toho velmi tazko na zaludku
pri procese smazenia vznikaju karcinogeny
V spalenych latkach sa vytvaraju dechty, ktore su karcinogenne.
Preto sa vseobecne vyprazanie neodporuca.
Poskodene bunky sa v tele neustale vytvaraju v malych mnozstvach a zdrava obrana tela ich likviduje bez problemov. Tj rakovinne bunky nie su len u chorych ludi, ale aj perfektne zdravych.
Rozdiely su len kolko sa ich vytvori a kolko ich je telo schopne znicit.
Nezamorene telo ich vytvara relativne malo a vie znicit aj ovela viac. Poskodene-zamorene telo ich vytvara ovela viac a obranu ma oslabenu.
Az do dospie do situacie, ze neznicene poskodene bunky sa zacnu rozmnozovat, niektore velmi rapidne a to sa nazyva rakovina, ked vytvoria cele utvary v tele(nadory, karcinomy)
lola ty vsade len tohoboha ospevujes ty fakt niesi normalna...
tak rezne su samozrejme, ze je to nezdrave.... nezdrave su aj fritezy, bo ten olej tam niektori nemenia tak casto.. preto ja radsej smazim na panvici a olej hned vyhodim... teda vylejem :))
jajka píses nie pripes to bol preklep
jajka príses pri pripalenom oleji, tak potom by to platilo nielen pri chipsoch, aj pri reznoch napr. ak sa pripáli, ale Boh stvoril aby sme vsetko uzívali v rozumnej miere, takze v rozumnej miere si myslím clovek nemusí dostat tu rakovinu...
tinusska..klan to napisal tak ako to je, tak sa tu nehadajte..