To som pocula, vraj to niekde vraveli a chcela by som vediet ci je to pravda a preco.
Je pravda, ze rakovina je aj zo zemiakových lupienkov?
zemiakove chipsy su nezdrave, pretoze su vysmazane, vsetky vysmazane jedla su nezdrave, pri prepalenom oleji vznikaju rakovinotvorne latky
dobre, ja koncim tuto debatu...kazdy nech si z tohoto zoberie co chce, ja si stojim za svojim.. a kazdy nech si zije ako chce a ako sa mu paci... kludne sa za mna hanbi... ked som uz spomenula tu hak, ja sa hanbim za lekarov - gynekologov,kt. predpisuju hak pre peniaze - biznis, ale sami by ich do ust nikdy nedali... v tejto teme koncim...
chodte sa hadat niekam inam, niekto tu pisal lebo sa zaujmal o nejaku radu, a nie o vase hadky, klen, ked si myslis, ze mas pravdu, a ze ostatni su hlupi, tak to tu neries, bud najmudrejsi aj nadalej...ak im to prezradis, uz nebudes..
Rakovina vznika nekontrolovatelnym delenim buniek na zaklade negativnych externych alebo internych vplyvov. Ext.- karconogeny, virusy... Int.- geneticka predispozicia. Kazdy nas organ pozostava z buniek.
Dufam ze si trosku mudrejsia, lebvo sa za teba normalne hanbim.. Ale ako sa hovori: Nevedomost je cnost.
HA HA HA
ta tvoja prezyvka "klen" mi pripomina nazov ulice "klenova " - onkologicky ustav v bratislave... aj im ste doteraz hovorili, ze rakovina sa im zjavila :)) to iba ako "vtip" pisem
Co? comu vy hovorite "zarodok rakoviny", su onkogeny- co nie je zarodok rakoviny, ani nahodou. Kebyze kazdy clovek ma v sebe zarodok rakoviny, umierali by sme na toto ochorenie rad radom.. Ale nema zmysel sa o tom tu bavit, aj tak by ste nerozumeli.... Adios!
tak ako tinusska hovorí.Rakovinové bunky máme v sebe každý.To nekontrolovateľné bujnenie niečo vyvoláva a to môže byť tak strava,ako aj slnečné žiarenie,či nadmerné slnenie v solárku atď,atď
kazdy ma v sebe zarodky rakoviny... a budem si za tym stat... ved rakovina sa neda chytit len tak, ze napr. krvou (ako HIV a pod... nie je to virus.. tak, ako sa da jedine chytit? musis mat nieco v sebe, co ju rozvinie.. priklad (ale od tejto temy) mas materske znamienko... nic ti nie je, potom to parkrat prezenies na slnku a je to... ked si taky uvedomeli, este zacni kecat, ze hak je najlepsia vec na svete....
ja sa drzim hesla, vsetko s mierou a vsetkeho vela skodi...
To co za sprostost si napisala ze rakovina je vsade a ze kazdy clovek ma v sebe zarodky rakoviny? Tebe asi nic nehovori nekontrolovatelne delenie buniek alebo naruseny Krebsov cyklus?? A ze od zachranara:-DD Pochybujem ze ti to povedal takto. Ty si asi chybala na biologii ked sa preberala tato latka.