moj syn pred tyzdnom dostal akutnu laryngitidu,museli sme privolat zachranku-zacal sa dusit.podali mu prvu pomoc,preslo mu to.nechali nas v nemocnici os pondelka do stvrtku.vo stvrtok doobedu zacal zvracat,nechce nic jest.myslela som,ze ma len zlu naladu,ze zvracka z hlienov.lenze pokracovalo to aj na dalsi den,tak som zasla k lekarke,ktora povedala,ze ma anginu a ma trosku podietovat..lenze uz tri dni mu to neprechadza..dala mu antibiotika,hylak,mucosolvan..neviem ci sa obavat,alebo to prejde..maly bude mat o mesiac tri roky..nevie mi niekto nieco k tomu povedat-poradit?
laryngitida
valmajky
skús poprosiť lekárku nech ťa pošle na imuno-alergológiu a vyšetria malej imunitu možno ide o poruchu imunity a preto má tak často laryngitídy keď sa jej nasadia lieky na podporu imunity možno sa to zlepší aj ty jej môžeš kúpiť v lekárni napr. Hlivu ustricovú, Imonuglukán...
Zahlienenie odstrániš tak, že prestaneš dávať dcérke hlienotvornú stravu, hlavne mlieko a ml. výrobky, živočíšne tuky a bielkoviny, stužené rastlinné tuky. Zápaly odstrániš, ak nebudeš dávať sladkosti a ovocie. Postav stravu na obilninách a zelenine, strukovinách, rybách a semienkach. Dieťa sa zo začiatku začne intenzívne čistiť, t.j. vylučovať veĺké množstvo hlienov. Toto obdobie treba prečkať a trpezlivo vysmrkávať. Po prečistení sa jej silne uľaví a choroba zmizne.
Už tu toho bolo vyjadrene dost a aj davno Moja dcera ma laryng.Ma ju od roka teraz bude mat 5r.Nikto si nevsima jej liecenie okrem mna! ani doktorka ta jej da lieky alebo stale dietu a je vyriesena chcela som dceru dat liecit ale neviem po vasich príspevkoch a co sa týka calciového sir.raz pomaha inokedy skodí zahlieni!spusti sa jej kasel a nejde prestat aj 2mesiace jedno je pravda davat pozor na dieta aby sa neudusilo podat čípok nerozpravat ako prisla tak odíde lenze mame ju 3tí mesiac za sebou je to zufale ale nieco existovat musi na jej zmiznutie dufam len ze nieje chronická laryng.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
naozaj severanka napisala presne opak co sa pri laryng.nema robit, horuci vzduch v ziadnom pripade ale presne opacne treba ist na chlad nadychat sa chlad.vzduchu aby sa uvolnilo dychanie, poznam to zazili sme to ked zo dna na den zacalo zo soplenia kaslania dieta chrapcat chrcat a kaslat niekolko minut v kuse,otvorit okno dat ciapku an hlavu zabalit do deky a postat pri okne alebo na balkone ked sa utisi ist na pohotovost.
vela zdravia vsetkym.
Mja dcerka uz tiez mala laryngitidu, pre pripady dusenia nosim vzdy so sebou rectodelt cipok (ale pomaha ten chladnejsi vzduch ako uz bolo pisane), ale teraz sme boli v zahranici a museli sme ist na detsku kliniku a tam dcerka inhalovala studeny vzduch ako prevencia laryng. - tak sme nasledne potom kupili v lekarni ultrazvukovy inhalator(maju aj kompresorovy),velmi sikovna a uzitocna vec, pre niekoho aj kto je nachylny na alergie a podobne, myslim si.
zuzka aj kamaratka bola minuly tyzden s dcerkou v nemocnici, ze mala rotavirus. Doteraz som o tom nepocula, tak som si to vyhladala na internete a fakt je to velmi nebezpecne a nic netreba podcenovat a radsej si este pobudnut par dni v nemocnici, ale s vedomim, ze je tam o moje dieta dobre postarane. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne a ste co najskor doma.
Ivko,nemam naozaj nic proti tvojim prispevkom,som naozaj rada,ze sa najde niekto kto je ochotny poradit.ja si naozaj vazim vsetky rady.viem,ze kazdy lekar by mi mozno povedal nieco ine.maly mal uz laryngitidu,ked bol malicky,nebolo to az take ako teraz,no nasa detska lekarka nespomenula ziadnu imunologiu,az teraz primarka v nemocnici,nakolko je nas v rodine viac alergikov-ekzem,senne nadchy,astma...viem,ze nam nechce zle.a viem aj to,ze sa to moze opakovat a moze to taktiez prejst.len som chcela vediet nieco od ludi,ktori s tym maju viac skusenosti.
a pokial ide o tie jeho traviace problemy,co myslim,ze sposobil rotavirus(co je tiez caste u deti-myslim si preto,ze rotavirus,pretoze bol v nemocnici a vo stvrtok doobedu,ked nas prepustali,tak zacal zvracat,uz nechcel jest,poobede zacal hnackovat..)musime ist opat do nemocnice,nechce uz ani pit.dufam,ze bude v poriadku.
milá zuzka, tu nejde o môj názor. Ja nemám žiadne názory, ja to mám naštudované, nakoľko je to moja robota.Mne je uplne jedno, čo sa týka kalciového sirupu, kto si čo myslí. Je to liek, ktorý nie je indikovaný na liečbu kašla a ani laryngitidy. To, že sa to na Slovensku, nikde inde, použiva, nuž...ale aby sme si rozumeli. To je chyba lekárov a nie pacientov. A čo sa týka, tej laryngitidy, vôbec nechápem načo s tým imunologovi, ten s tým neurobí vôbec nič. Možno sa laryngitida nikdy nezopakuje a možno pri každom respiračnom infekte bude začiatok vždy laryngitida. Na imunologii dostaneš na dlhodobé používanie nejaké antihistaminikum a možno nejaký bakteriálny lyzát. Mimochodom toto Ti môže napísať aj Tvoj lekár. Ale ako som tu už písal, kto nechodí na slovensku na imunologiu nie je uplne v poriadku. Laryngitide sa nedá zabrániť, je to reakcia organizmu na vírus daného organizmu, jediné čo je skoro isté, 99% detí z toho vyrastie. Najčastejšie do 5-6 roku veku, výnimočne dlhšie.Dôležité je uplne niečo iné, ak už nastane, robiť správne to čo sa má.
dakujem za vase nazory a rady...aj napriek tomu,ze sa cosi trosu do toho vyznam,tiez neviem vsetko a rada si necham poradit...cize naozaj dakujem.laryngitidu mu sposobil nejaky virus.uz je objednany na imunologiu..atd.
ivko,dakujem aj tebe,no tiez si myslim,ze kalciovy sirup je dobry,pretoze s nim nemame zle skusenosti..a trosku viem o com hovorim...niekedy je naozaj dobre zbierat nazory a skusenosti,nie len sa upriamit na svoj nazor...