Migrena

ojka

matway, neber to, prosím, tak že by som ťa chcela kritizovať :-) ja len že sa to tak jednoducho píše a tak ťažko realizuje. Vieš, teraz píšem možno za viacerých, že ono je dosť namáhavé aj zistiť, čo človeku tú migrénu spôsobuje a vo veľa prípadoch sa na to ani nepríde. A keď sa na to príde, tak myslím, že každý s tým sedliackým rozumom sa bude vyhýbať tým potravinám, tým situáciam a pod., ktoré migrény vyvolávajú :-) teda pokiaľ to nie je nejaký masochista :-))
Resp. sú to chvíľami neznesiteľné stavy, tak človek to určite rieši s lekárom, určite sa nevyhne odberom, zubárom, ORL, neuro a pod., kým sa vylúči, alebo potvrdí čo sa dá.... popri tom sa vyskúša x diet, liekov, atď.... také je naše zdravotníctvo.... a prostý človek verí, že lekári vedia, čo činia.
Druhá vec je žiť svoj život bez úplných obmedzení, to je už sem tam luxus. Ale tak buďme vďační aj za také zdravie aké máme a aké nám bolo nadelené. Teda pokiaľ si ho sami nezničíme.
Takže určite nenudíš :-) ja si názory a skúsenosti rada vymením s druhými ľuďmi. Lebo niekedy sa ľahko píše, ale ťažko žije. Iné je, keď sa "teória" len vygúgli na nete....

matway

ojka a na čo sa potom budú ženy vyhovárať pred mužmi, ak nebudú mať chuť? Srandujem...
Možno ma aj ukameňujete... ale treba aj vedieť rozlíšiť migrenu od iných bolestí hlavy, myslím podobných. Ja by som sa zameral na infekcie zubov a močových ciest a aj na problémy hrubého čreva, nesmiem zabudnúť ani na strongyloidy,patazity a ich baktérie a vírusy.
Do súvisu by som zaradil aj alergie na mlieko, vajcia, citrusové plodya soľ v každej podobe.
Alergie som nechcel spomínať, no sú dôležité pre existenciu týchto potvoriek.
Príčin môže byť veľa, a preto len zhrniem tie najpravdepodobnejšie. Zuby sú a vlastne patria k dokonalým skrýšam parazitov, hlavne zlatého stafylokoka, klostridií, či aj streptokokov...
Dôležirý je zubár, ktorých je málo, pramálo, aby vedeli odhaliť skrytých votrelcov.
Ďaľšiou skutočnosťou je fakt, že v črevách nám hniezdia 5ltiež baktérie, ktoré sa o chod prechodu starajú, ale ak sa nám premnožia, je zle-nedobre. Človek by sa mal v prípadoch problémov, vyprázdňovať aspoň dva x denne.
Zdrojom baktérií sú aj žlčnikové kamienky, ktorých sa vieme jednoducho zbaviť pečeňovou kúrou. Toxicita výlučkou parazitou je samozrejmá pre bolesti hlavy.

ojka, si samá ,,sem s tým", ale je to len o informovanosti, mliečne veci napr. nejesť, čo neviem prevariť.
Inou altdrnatívou je prnoženie E-coli z hrubého čreva, ktoré by potrebovalo očistu.
Už asi nudím, no ak sa chce niekto zbaviť tej bolesti, začne používať sedliacky rozum, ktorým tu po väčšine akosi chýba...

Už iba zhrniem, likvidácia parazitov, baktérií a aj vírusov zapperom, očista ľadvín, oprava chrupu, očista čriev, prevarovať ml. výrobky, pečeňova kúra...

Dal som to sem, ako si si to predstavovala?

matway

Pre Evu12354, ľudí s migrénou treba obdivovať, ale nebolo by vhodnejšie sa tejto neznesiteľnej bolesti nadobro zbaviť?

Eva12354

Ja mavam take silne migreny ze uz dva krat som si musela privolat pomoc,take su moje stavy: triaska, slabost, napinanie, zvracanine, toci sa mi v hlave tak ze sa nedokazem postavit z postele,dakedy aj cely den bez wc, dehidrovana, slaba, ked sa napijem vody hned vyvraciam, pulzujuca silna bolest, mozem prirovnat ako keby ste dostavali s kladivom po hlave, uz si nedokazem predstavit horsiu bolest, ten kto nezazil nepochopi, s obycajnou bolestou hlavy sa to neda porovnat, Som unavena, podrazdena ,slaba a mam chut na rozne nezdrave jedla...co mi to vyvolava ? menstruacia pravidelne kazdy mesiac,stres,hlad,zmena pocasia,malo spanku,nepravidelny spanok,cesnak,cibula, co mi pomohlo ? Moje prve predpisane lieky na migrenu od neurologicky boli sumatriptan a queralin na zaciatku ucinkovali potom vobec.Teraz uzivam cipky a musim povedat ze zatial ma nesklamali, uz cca 5 mesiace, ucinok do 10 min ..snazim sa ich uzivat ked je velmi zle, alebo ked musim fungovat napr v praci aby si telo prilis nezvyklo a prestanu ucinkovat ..taze tolko z mojej strany,drzim palce

musska

jooj anet1 chod niekam do teplych krajin s tymi aloe debilinami, uz to tu vsetci pozname....sorry ale ma to uz rozculuje,,,
Aj ja mavam migreny, hlavne pred a pocas menstruacie.. mne pomahaju tabletky cephyl, homeopatika a pijem vela vody...