Hladam ludi co trpia migrenou! ozvite sa
Migrena
ja som tiez zalozila tému migrenu, aj tam mozte pozriet..ze vraj treba pit vela cistej vody písal RNG...moze to byt pravda ked som este nebola u neurologicky pila som vtedy cierny caj a mozno mi aj to pomahalo trosku
ked mavam migrenu aj vraciam. predpísala mi Torecan a tabletky ktoré mam rozpustit v ústach: MAXALT RPD perorálny lyofilizát...zatial mi dala len 2tabletky..
no mne sa to niekedy stávala tie bolesti hlavy, a bola som u neurologicky asi pred mesiacom prvýkrát...takze este ma odvtedy migrena nechytila tak nemam odskusané ci mi zaberu tie lieky, ale tiez mi radila ze cím skor si dám liek a cipky ako budem cítit ze prichadza na mna migrena, ja myslím u mna je to skor zamorený zaludok nieco so stravovaním to myslím suvisí..
mám migrenu 8 rokov, sprvu mi zaberali bežné lieky, teraz mám maxalt, zaberie asi na 12 hodín, potom to začne znovu tak si dám ďalší a mám pokoj. Zaberie asi do 1 hodiny
Ahoj, čo robíš štatistiku?
Ja mám migrénu , myslím tak vyše 10 rokov. Spočiatku som sa tiež trápila sama, ale nie je to dobré. Dnes už existujú účinné lieky, načo sa trápiť. Okrem toho, lekárka mi vysvetlila, že pri migréne ide o stiahnutie a roztiahnutie ciev v mozgu, takže aby sa predišlo následkom, treba vziať lieky na začiatku záchvatu. Mne už totiž v mozgu zostala stiahnutá cieva, takže nechcem riskovať. Zaberá mi imigram alebo relpax. Migrénu mávam aj 4-5x do mesiaca, v horšom prípade aj 3x do týždňa a v lepšom raz za 2 mesiace. pozdravujem spolutrpiteľky :).
mne veľmi dobre zaberá Coxtral,ale tiež ho musím užiť už hneď ako vidím malinkú čiernu bodku/aura?/.Vtedy bolesti ešte nemám.a pomohlo mi aj vysadenie antiky.
zdravím, ja trpím migrénou od nar. syna 15rokov, tri dni viac krát v mesiaci š dni so zvracaním skúsala som liečitela, homeopatiu, apukunktúru jedine čo zaberie tak že nemusím rušiť výlet ples varenie prácu je u mna liek špec. na migrenu u mňa zomig. Predtým celá rodina videla že ma boli hlava teraz ak zoberiem tabletku zavčasu ani si nevšimnú, fakt odporúčam
aj ja sa pridavam...aj uzivate nejake liekdy, chodite k neurologicke s tym? ja som bola, ale dala mi akysi zomig a nepomohol mi a uz su tomu 4 roky, co sa s migrenou vysporiadavam sama...
aj ja som tu
ja tiež.ale mam dojem,že to suvisi aj s krčnou chrbticou