darovanie krvi

lilianna

Môj Otec - dobrovolný darca. Má bronzovú
a striebornú Jánského plaketu. Teší sa dobrému zdraviu. Vždy mu pripomeniem :Vieš koľko životov si zachránil? Keˇsom šla na operáciu a videla som pri operačnom stole infuzku s krvou prešla mi hlavou taká pozitívna Myšlienka Tá je od tatu.
Kéď ide malý synovec k detskej lekárke, na odber krvi, vôbec nemá strach a vraj mu to beru preto, aby mal medaile,ako dedko:)Mnhhí ľudia, ktorí idú na plánovanú operáciu, môžu si dať spraviť autotransfúziu.

masti

Mila Veruska, obdivujem kazdeho cloveka co daruje krv a vzdy si ufam, ze ju snad nikdy od ineho cloveka nebudem potrebovat. Moj manzel chodi darovat krv a ja ho za to velmi obdivujem, ja proste nedokazem. V kutiku duse by som isla, aby som sa pozrela na seba s inymi ocami, mozno by som si seba este viacej cenila, ale proste nemozem. Nemozem sa pozret na krv, odpadla by som a nie to aby mi z nej zobrali 400 ml. Tazke obdivujem kazdeho kto len raz daroval krv, je pre mna urcitym hrdinom. Nenut preto svojho muza k tomu, mozno ani netusis ake dovody ho k tomu vedu, ze nejde darovat krv.

emma

Aj ja som bola v lete darovať krv prvýktrát,deň po mi bolo zle, točilo sa mi v hlave, no napriek tomu som si povedala, že budem chodiť pravidelne darovať, lebo mám vzácnu krvnú skupinu 0 Rh- a chcem týmto niekomu pomôcť.Škoda, zatiaľ mi moje predsavzatie nevychádza, lebo som často chorá a ak niesom, tak mám problém s voľnom v práci.Podľa nejakého nového zákona vraj darcovia už nemajú nárok na deň voľna, môžu ísť darovať na úkor svojej dovolenky./mám to z časopisu/ Nevie niekto, či je to pravda?

kuki

Este doplnok a vynatok
"neprekonal iné vážne infekčné choroby (potrebné informácie podá lekár transfúziologického oddelenia), v prípade infekčnej žltačky typu A (napr. v detskom veku) môže byť darcom krvi po určitom časovom odstupe, "

nikola0407

Zabudla som povedať, že na transfúznej stanici sú celkom radi, že som viac neprišla, lebo mali so mnou dosť veľké starosti. Trvalo hodnú chvíľu, kým mi našli žilu na skontrolovanie krvi a to museli nájsť ďalšiu vhodnú na už konkrétne darovanie. Vystriedalo sa pri mne mnoho ľudí, kým mi ihlu správne nasadili.
S týmto má problém aj sestrička pri pravidelnom odbere na pečeňové testy.

kaa

ahoj,ja som bola pred nedavnom po prvy krat darovat krv aj s priatelom a bolo to suppa,ja som sa citila v pohode lebo mne take veci nic zle nerobia.a urcite budme chodit aj nadalej ak sa bude dat...a co sa tyka tvojho manzela hmm urcite ho do toho nenut,ale mozem ho niekedy len thak vziat ze nech sa tam porozhliadne mozno ho to presvedci..papa