Surne: hlada sa krvna skupina AB pozitiv

jk

Zo srdca dakujem vsetkym ktori nam pomohli a darovali Davidkovi krv- dnes (10/2012) sa ma Davidko dobre. Bez pomoci vsetkych darcov by to tak nebolo...Este raz vdaka.Jana Kaprinay

simona

NIKTO MA NEVIDI TO BUDE NEJAKA SRANDICKA LEBO SOM NA TU MAILOVU ADRESU NAPISALA ZE JA MAM KS AB+ A JA NAOZAJ MAM A ZIADNA ODPOVED MI ANI NEDOSLA KEBY TO BOLO TAKE SURNE TAK ASPON ODPISU NIE?

ajaja

Vo filme je všetko možné,neviem na aké výsledky mohli čakat 3 mesiace.Ked sa odobere krv od darcu ide hned na dalšie spracovanie a vyšetrenie sa musí urobit rýchlo,pretože krvná konzerva má svoju životnost a určite sa nemože podat po 3 mesiacoch.Dnes je životnost krvnej konzervy,podla použitého protizrážavého roztoku, 35-42 dní.Po tomto dni,čiže po expirácii, sa v žiadnom prípade už nemože podat na transfúziu, čo by bola aká pekná.Možno v tom filme išlo o to, že ak sa človek nakazí vírusom HIV tak najskor sa to zistí po tých 3 mesiacoch.

hujo

aha to je super..........ale preco potom,........sice to bolo vo filme..tak tam cakali nejake 3 mesiace na vysledky?

ajaja

V minulosti sa robili súrne odbery,tzn. že prišiel darca, odobrala sa krv a po vyšetrení zlučitelnosti sa podala pacientovi.V súčastnosti niečo takéto neexistuje.Krv sa nemože vydat, ak nebola kompletne vyšetrená na HIV, žltačku typu B a C a syfilis.Až po takomto vyšetrení a jedine ak sú všetky vyšetrenia negatívne sa može krv podat pacientovi.Ak transfuzka nemá krv potrebnej skupiny tak si medzi sebou vypomáhajú a síce,že obtelefonujú nejaké transfuzky, no a ktorá má takú krv a momentálne ju tak nepotrebuje tak vypomože.

medicka

kazdy potencialny darca musi pred odberom absolvovat krvne testy, ktore su zamerane okrem ineho aj na stanovenie protilatok proti virusu ludskej imunodeficiencie typu HIV 1 a HIV 2 a taktiez vysetrenie protilatok proti povodcovi syfilisu. ale kedze vyskum neustale napreduje, pouziva sa tzv. PCR test-Polymerase Chain Reaction, ktory je schopny rozpoznat nielen antigeny, ale aj samotny virus-jeho geneticku informaciu...samozrejme kazdy darca by mal PRAVDIVO vyplnit dotaznik s otazkami "na telo" ktore bude nasledne konzultovat s lekarom..aj to je dost rozhodujucim faktorom..