Plánujeme svadbu, no nevieme sa rozhodnúť, či malú alebo veľkú, na jednej strane chceme malú, aby sme ušetrili, na druhej strane nechceme uraziť rodinu...koľko vás stála malá a koľko veľká svadba? napíšte mi prosím svoje skúsenosti a spokojnosť
Malá či veľká svadba?
jajka, mala svadba je o nicom? Ach, tie tvoje vyroky. Ja som mala malu svadbu a stala nas tolko, kolko svadba so 100 hostami, ale vsetko sme investovali do seba a o dva tyzdne sme si kupili dom. Mala som najlepsieho vizazistu, fotografa, saty a zavoj robene na zakazku a podobne. Radsej takto ako velka svadba na splatky (kto na to nema, ale chce tam mat vela ludi a potom sa lacne margarinove zakusky nedaju jest, svadobne saty len pozicane po predoslych desiatich nevestach).
no my sme s manzelom mali dokopy aj s nami a fotografom a kameramanom 50 ludi a to bolo tak akurat... mali sme taku mensiu svadbu doma na zahrade ale kedze to bola moja svadba snov aj ta nas vysla velmi draho, pretoze som to chcela podla mojich predstav ako z rozpravky a tak sme to take mali :)) a som naozaj spokojna a stastna ze sme viac ludi nevolali - len najblizsiu rodinu a priatelov...
Ahojte ja by som chcela na svadbe takokolo 50a to by mi stačilo max tych 80 je to zaujimave a pači samimat viacludi na svadbe je zabava a sranda a tak preto
ja som nepozyvala napriklad sesternice a a taku vzialenu rodinu.boli rodicia ujovia a tety a stari rodicia a krstni rodicia este.manzel tak isto.
no ja som si to tiez predstavovala uplne inak, ale realita je realita, boli to same kompromisy, ale nakoniec to bolo velmi fajn :))
ja som tiez za mensiu svadbu.my sme mali sice nadhernu svadbu ale vela ludi ktore pozvala svokra.ja som ich ani nepoznala tym padom som si ich nevsimala :D
mala som tam vsetkych svojich priatelov aj priatelov manzela a rodinku stymi som bola cely cas a ini ma nezaujimali.
mensia svadba je predsa len krajsia.skor by som investovala do malej svadby ale do nejakeho pekneho miesta.aj keby to malo byt napriklad len svedkovia ale niekde pri mori napriklad :D
No, tiez by sme chceli asi taky nejaky kompromis, ale nasa blizka rodina (aby sa nikto neurazil) je cca 80 ludi a to je moc, navyse mame obaja husiu kozu z tych povinnosti a svadobnych zvykov. Chcela by som si den ten uzit oddychnut oslavit tak, aby slo vsetko samo a nemusela riesit ktora babka kde bude sediet...:-)
tak 100 ludi to je fakt uz privela, ja som bola tiez na takych velkych svadbach a nuda tam bola, nikto nikoho nepoznal. my sme mali cca 30 ludi a bolo to fajn, nechcela by som svadbu ze len ja a on a pat ludi. patri sa zavolat aspon najblizsiu rodinu a znamych.
prave v lete sme boli na svadbe o 100 ludoch a bolo fajn, ale vyzeralo to, ze nevesta a zenich boli cely vecer len ubehani lebo to museli, tamto museli a fotky a stale byt v strehu...
mala svadba je o nicom, je to velky krok, treba to oslavit, o radost sa treba podelit, ale tak aby ste na to aj mali nech vas to nezruinuje