Plánujeme svadbu, no nevieme sa rozhodnúť, či malú alebo veľkú, na jednej strane chceme malú, aby sme ušetrili, na druhej strane nechceme uraziť rodinu...koľko vás stála malá a koľko veľká svadba? napíšte mi prosím svoje skúsenosti a spokojnosť
Malá či veľká svadba?
my sme mali taku chaoticku svadbu s manzelom, ze pozvanky sme si robili sami, aj vsetko okolo sme si zariadili sami.svokrovci boli urazeni, ze sme ich vysachovali(ale pritom sa oni vysachovali sami, lebo vzdy boli proti nasej svadbe) a moji rodicia mali v tej dobe dost inych problemov..este den pred svadbou sme nevedeli, ci bude tam, kde bolo naplanovane, alebo ju budeme musiet prelozit inam, takze riadna stresovacka..nakoniec nastastie bola tam, kde bola planovana(teda obrad, sobas), neprislo vela ludi, par mojich byv.spoluziakov aj zo strednej aj z
VS, par manzelovych byv.spoluziakov zo strednej i z VS, nebola ani moja cela rodina(je pomerne siroka), z manzelovej strany sice dosli skoro vsetci, ale svokrovci z kostola odisli niekedy cez kazen, alebo po nej(co sme sa dozvedeli..svokra to asi nejak psichycky nezvladala, ze sme sa zobrali..)..no a po sobasi v kostole sme mali v jednej restauracii vybaveny taky "obed", resp.skoru veceru..tam boli moji rodicia,surodenci, krstni, svedkovia a z manzelovej strany vsetci, co boli na sobasi(nema velku rodinu) a este par dobrych kamaratov..dokopy nas tam bolo tusim okolo 25-27.to zaplatil moj ocino, ale vyslo to vtedy(bolo to takmer pred 2mi rokmi) ani nie 10tis. Sk.na druhy den, teda v nedelu bolo u mojich rodicov doma este take male posedenie s rodinou z mojej strany..takze obisli sme takto s takou mikro svadbou..je mi luto, ze to bolo take chaoticke a na svoju svadbu vzdy spominam ako na najstastnejsi a zaroven najsmutnejsi den vo svojom zivote, ale co uz narobim, cas spat nevratim a trapit sa uz tym nema zmysel..saty som mala pozicane, vtedy ma vysli do 5tis. Sk - pozicanie siat, kruh, korunka na hlavu, zavoj(ten mi ostal) a bizuteria(tiez mi ostala).ale mala som znacne obmedzeny vyber, kedze som v case svadby bola uz v 7.mes.tehotenstva..
ja ked budem velka tak budem chciet svadbu ako mal moj brat.na CEREMONIU nech pride kto chce...na hostinu/oslavu len najblizssi a potom ked budu kamosi posluchat mozu okolo 9-10 prist:)a osobne mi je uplne jedno odkial budem mat saty a kolko budu stat pretoze su ovela dolezitejsie veci ako nejake saty...ale to niekto pochopi az neskor...ja osobne viem ze by som sa mojmu drahemu pacila aj v mechu...
Tak pozerám, že každému sa páči niečo iné, ja mám obavy, aby som nedopadla, čo sa rodiny týka ako alicakl :-) keby sa všetko okolo svadby dalo vybaviť cez internet, tak sa zajtra vydávam a vcelku by mi bolo jedno koľko ľudí príde...peniažky sú...ale pripadá mi nelogické vraziť to do jedného dňa...zvlášť keď sa dajú použiť na toľko iných a racionálnješích vecí...svadbu rozhodne ale chceme, vyskúšali sme si, že spolu vieme žiť "na kôpke", ale nechcem byť naveky priateľka-spolubývajúca a predstavovať priateľa ako toto je môj partner...chvíľu sme uvažovli o svadbe v zahraničí, ale rodina by nám to do smrti neodpustila...:-) a k šatám- ak nájdem šaty, ktoré sa mi budú skutočne páčiť, je mi úplne jedno, či budú požičané (hoci aj po 15-tej neveste) alebo ušité na mieru...
dat do siat velke prachy je podobna kravina ako pozvat milion hosti a na druhy den je to len o tom ze ste minuly kopec penazi je to tak je to hovadina najlepsie je zobrat sa dvaja niekde na dovolenke zaplatite si prijemny vylet saty si date ake si sama zmyslite mat a mate klud dovolenku a nie ste ohucany od ostatnych a hotovo
saty s pozicovne su pre chudobnych moja tak ja som mala s pozicovne a platila som 20 tisic len za saty a to som si ich vybrala lebo to je nejaky velmi drahy obchodik kde saty len tak davaju sit za viac ako 100 tisic korun takze to neviem ci je to pre chudobnych nezda sa mi ze chudobny by mal na saty 20 tisic som zvedava ci tvoje staly dokopy tych 20 je to len o peniazoch vyhodene peniaze
No my mame s priatelom, vlastne uz snubencom, ten problem, ze ja by som najradsej chcela svadbu niekde daleko, na plazi, niekde na ostrove alebo tak, spojit si to rovno aj so svadobnou cestou a precestovat aj 2-3 krajiny, ak sa podari. Kedze usporime na svadbe, mozme to investovat do seba, aby nam bolo krasne. No a potom doma veceru pre najblizsiu rodinu no a party s kamaratmi. Lenze moj priatel chce klasicku svadbu doma s celou rodinou a kamaratmi, ale predbezne pocty nam vysli na 60-70ludi, tak sa nevieme dohodnut. On chce mat hlavne rodinu a kamaratov v ten den pri sebe. Ja to chapem, ale podla mna je to jednak hrozne vela penazi ak to ma byt uz takato svadba, tak nech je podla mojich predstav. No a na druhej strane ja sa hlavne chcem vyvarovat vsetkych tych vybavovaciek a predsvadobnych stresov. No a najvacsi problem je, ze nezijeme momentalne uz dlhu dobu nezijeme na slovensku, ale svadba by mala byt podla neho doma, tak si neviem predstavit vsetko to vybavovat na dialku;-(((
Ozaj a zabudla som dopísať,že na obrad mi prišli z mojej strany všetci.Dokonca aj takí,čo bývajú od nás cez 150km.
No oznámenia sme doniesli osobne všetkým a samozrejme že sme im povedali,že svatbu robíme malú,ale že ich radi uvidíme na popravkách.Bez ceremónii,aby sme si ich viac užili.No písala som-naši v poho, jeho v .....
Majka_: podla mna nezalezi na tom kto ma kolko penazi. Aj keby ste boli pri peniazoch a chceli by ste malu svadbu kde by bolo len 10 ludi tak je to len a len vasa vec. Mat na svadbe silou mocou vela ludi len aby som sa niekomu zavdacila alebo aby sa o tom hovorilo je blbost.
a inak ked ste robili malu svadbu, tak povedzme spravili ste tak, ze ste niektorych z rodiny pozvali len na obrad (teda ku kostolu trebars a tak)? proste ze ste im vysvetlili, ze sa to proste inak neda? totiz sestra by tak chcela poslat oznamenie aspon o svadbe a potom vysvetlit, ze sa proste neda aby pozvala vsetkych (totiz rodina ta ostatna vie, ze velmi pri obrovskych peniazkoch nie sme). nepripadalo to nejak hlupo?