mam nizky tlak niekedy aj 101/60 niekedy 105/70 som s toho slaba a malatna..... ako by mi ani srdce nebilo co ho pomoze zvysit ???
Nizky tlak krvy
moj tlak je 90/60. stale som unavena.... ale ked mi tlak skočí na 120/80, mam hrozne bolesti hlavy.... som si zvykla že mam nizky tlak, ale vadi mi unava
Nizky tlak je podobne ako vysoky priznakom ochorenia.Treba zvysit prijem vitaminu b5, zinku, sodiku.Zdrava zivotosprava.Pri nizkom tlaku jednoducho telo nedokaze udrzat dostatok vody.Nezavisi kolko vypijes.
aromatické oleje...kazdy na nieco pomáha.
leerka mozno ti chybajú aj nejaké vitamíny, inak teraz som si kupila olejcek fialku a ona, ze je aj na unavu.
ja som bola v oktobri , novembri hcora a dala mi silne antibiotika, 3xdenne 1000...takze to bola sila pre moj zaludok....potom mi v decembri zistili streptokoka a nasdili dalsie atb. a tie mi znizili crevnu floru a zaludok , tak preto som nemohla nic jest, z ovsetkeho mi bolo zle.....inak teraz je moje BMI 16,3 a predtym bolo 17,9
a leerka a kolko by si mala mat normalnu hmotnost podla BMI? ak mas velmi velký rozdiel aj 10 kg tak si myslím ze moze to byt z nizkej váhy, alebo z toho ze si tak rychlo schudla.
aj ja sa posledne mesiace citim hrozne unavena a vycerpana ale tlak mam dobry 120/80....aj krvne testy su dobre ....len ja som schudla v decembri za tyzden a pol 4,5kg a nejde mi odvtedy pribrat, praveze som shcudla iste 1,5kg, takze mam iba 45.5c oje malo.....mozem byt z toh otaka unavena a malatna?
ano aj ja som to pozerala v reflexe tam boli spomenute nejake koktejli na predpis z lekarne ktovie ci by mi nepomohli na pribranie a mozno aj upravu NTK
v reflexe bola tiez jedna chudá zena ktorá chcela pribrat a cítila sa slabá kvoli svojej nízkej váhe.
Budeš zrejme taký "nízkotlaký" typ, ak mávaš nízky tlak dlhodobejšie, hoci nízky tlak sa môže dočasne objaviť po prekonaných závažnejších virózach. Musíš dodržiavať veľmi dôsledne pitný režim, možeš si kľudne dopriať aj dobrú kávičku, po nej ale samozrejme musiš doplniť tekutiny - cca 200ml pramenitej vody, alebo tichej minerálky, pretože káva s kofeínom odvodňuje. Z minerálok si vyberaj tie, ktoré neobsahujú veľa magnézia, ktoré môže mierne tiež tlak znižovať.Taktiež dôležité je u teba venovať sa nejakému športu, proste pravidelný pohyb.