Ahojte,
Zacal mi z nicoho nic tiec zachod. Tam dole ako sa konci, kde sa zataca ta rurka, taka hruba. Vytlacil som tam cely Patex a sekundove lepidlo a stale to tecie. Mam prsty ako ryba plutvu a stale mame kupelnu zatopenu. Macky sa tam zacali kupat a zacali to pit :-) sem tam aj zlte vytecie...urcite verim, ze sa tu najde niekto zrucny alebo aspon niekto kto mi pozicia dalsi Patex...
Chory zachod
zapchaj prstom..
čo táto téma zapadla prachom?
hi-hi dobré!!! aj báseň aj tá úvaha
zamysleli ste sa niekedy nad tým, že ako sa dostane voda do nádržky napr. na 10 poschodie? a keď sa vykakáte a spláchnete, ide to cez tie rúry dole pod činžiak a odtiaľ do kanála? a z každého vchodu a každého činžiaku sa to zbieha do tých kanálov a koľko takých potrubí je v podzemí. A sú strááášne dlho a vedú až do čističky?
No naozaj, kto toto vymyslel bol fakt borec.
-
Alebo aj voda z vodovodu, že na 10 poschodí otočíte kohútikom a tečie. Berieme to ako samozrejmosť, ale je to úžasné. A ešte aj teplá. A tiež sa to njak musí dostať hore ašpinavá zas dole a do kanála.
-
Alebo kúrenie v radiátoroch. Tiež v kotolni kúria a cez spleť potrubí sa to dostane do každého činžiaku v meste, do každého vchodu, do každého bytu.
-
Alebo televízor ako funguje. že hraje je akoby zázrak. Alebo rádio. Veď naozaj okolo nás sú samé vlny, ktoré chytáme.
-
Alebo elektrina. Že ju niekde v jadr. alebo vodnej elektrárni vyrobia, a dopravia do každého bytu a do každej žiarovky. A čo je vlastne elektina. Ako sa z vody rozsvieti žiarovka? Vedecky sa to dá vysvetliť ale chápete to naozaj?
-
Alebo, že lietadlo ťažké tisícky kilogramov či ton letí vo vzduchu a loď sa nepotopí.
-
Sú to veci dennej potreby, samozrejmosť.
Ale niekto ich musel vymyslieť a to boli múdri ľudia. A to všetko vymysleli a vybudovali naši otcovia a dedovia. Mnoho ciest, činžiakov, závodov je ešte z čias socializmu. Takže to boli aj dobré a užitočné časy.
Ten kto záchod vymyslel,
určite si nemyslel,
že prežije aj tisíc rokov,
veď v byte ho máš na pár krokov.
-
Cikať,kakať môžme v teple,
až sa nám odísť odtiaľ nechce.
A keď hovienko sa už von tlačí,
my čítame, čo je v dennej tlači.
-
A to pohodlie, že všetko spláchne,
aj keď potom trošku páchne.