Ahoj, len sa chcem spytat, ci ma niekto rovnaky nazor - s manzelom (partnerom) nechcete dieta. Este nie sme na beton rozhodnuti, ale zatial sa priklaname skor k nie ako k ano.
Asi nechceme deti. Ma to niekto podobne?
ale nerozumiem tomu PI
Tazko povedat, podla zdrojov,co som nasla asi Billingsova, ma PI 0,2-2 a symptotermalna 1,7 - 4,3 (t. j. 97,5% - 99%).
Lucinka a ktorá metoda je presnejsia, skor ta druhá, kde sa urcujú aj iné znaky?
keby mali všetci ľudia deti len preto, aby ich mal kto v starobe doopatrovať, asi by ich nebolo tak veľa. súhlasím s názorom všetkých tých, že omnoho väčšia radosť je z dávania ako z brania. u každého dieťaťa je vývoj individuálny, nedá sa vypočítať. pre mňa by síce život bez dieťaťa bol omnoho jednoduchší, ale chýbalo by tam kopu maličkostí, ktoré mi prežarujú každý deň na tejto zemi.
*oprava: hlienu tam malo byt :)
piece: tie neplodne a plodne dni sa pri Billingsovej ovulacnej metode urcuju na zaklade hliena krcka maternice, takze sa daju urcit aj pri nepravidelnom cykle. A pri symptotermalnej metode sa beru do uvahy aj dalsie znaky. Ale nebudem sa rozpisovat, je to zlozitejsie :)
k teme: preco mať deti?
pre mna dovod preco mat deti je to, ze ma nebavi zit len sama pre seba. zili sme s partnerom spolu par rokov a bolo nam fajn ale nenaplnalo ma to stale mi nieco chybalo. ja som deti chcela mat odjakziva. je to krasny pocit dať niekomu zivot, vsetko co je v tebe, svoje skusenosti, a vytvorit noveho cloviecika, ukazat mu ako zit, tesit sa z jeho uspechov. vsetko, co som zarobila predtym, som minula na seba a na priatela. praca nebola pre mna naplnenim, len zdrojom prijmu. mam radost z rozdavania, nepotrpim si na hmotny majetok.
laska medzi dvomi ludmi casom vyprcha, malokedy ostane az do konca zivota, ale pokrvne puto, ktore ta spaja s tvojim dietatom, je vecne, az do smrti. viem ze vyrastie a bude mat svoj vlastny zivot a spravim vsetko pre to, aby bol samostatny a zvladal zivot sam. ja ostanem jeho priatelkou.
musim povedat, ze vzorom v mojom zivote je mi moja mama, velmi ju lubim. rodina je pre mna zaklad. mama pre nas spravi vsetko a my pre nu tiez.
27 tiez asi tak o pol roka, takze som od technecia mladsia o 3 roky
piece podla vsetkého by som nemala sexovat pred svadbou. Ja mám iné hodnoty.
áno mam 26. o tom neviem ci zena musí mat pravidelný cyklus aby sa tie plodné a n. dali vypocítat ale je to logické, ze je to vtedy presnejsie. este nie som taká stará aby som mala nepravidelný cyklus.