KTO SA PRIDA? Pridavajte návrhy, recepty, tipy ....
Delena strava
Katka26, tak so sampionmi som tu omacku este neskusala, ale dakujem za tip :o). Najblizsie to skusim (asi v piatok, lebo cez tyzden mam obedy normalne v skole okrem piatku). tak skusim to aj so sampionmi. pocuj, mozu sa davat sampiony podla teba aj do salatu? naposledy som si robila salat z kukurice, paradajky, papriky a oliv a premyslam, ci by sa tam hodili aj sampiony z konzervy :o).
no inak syr by sa asi nemal (ale na makarony som si napokon syr nedala, lebo sme nemali ho v chladnicke :o) hihi). to viem, ze sa nesmie. ale ked ja este predtym, nez som zacala takto kombinovat inak stravu som si davala syr s cestovinkami. ale vzdy si dam len maly kustik syra. proste som tak zvyknuta a inak mi doposial nechutilo (okrem tej novej omacky, co som si spravila - ta chutila aj bez syra).
dievcata, tak ja to skusim tiez, po preruseni 90 dnovky som jedla sice vsetko, ale menej, davala som si prijem do kalkukacky na florastrankach. Vaha mi ide stale pomalicky dolu ale skusim tuto delenu stravu.
no, to je ono, to co napisalio Slnko, presne to je ta delena strava, ktora sa vam odzrkadli na traveni a pocite...ak to budete delit takto, tak zarucene budete dobre travit, rychlo travit a co je podstatne, stolica vam nebude zapachat...v drvivej vacsine pripadov skoro vobec...a dovod je jednoduchy - jedlo sa rychlo spracuva, teda nema kedy v crevach hnit a kvasit....okrem toho, pri takejto strave sa nemusiet bat ani trapasov s vetrami- Mozete ich sice mat, ked pohltate vela vzduchu a tak, ale vobec nebudu zapachat...
slnko331
presne toto som hladala, a aj som to včera našla. Toto sa mi najviac pozdáva.
od pondelka si vymením to delenie čo robím ja na tieto tri skupiny. ďakujem...
jo a este spominal ze jogurtov sa je malo, aj ked nizkotucnych ( velmi vela cukru obsahuju) ale skor take ze acidko a tak ... a nasla som len nazory je to delena strava podla Diamondovcov - manželov .. nema k tomu niekto nejaký material?
JAJA-JAJA - prepac nechcela som ta urazit, nemyslela som to v zlom, to absolutne nie, ja len to ze hned si tu hodila celu knihu :-) ...este raz prepac, nemam zaujem sa s niekym "hnevat" .... skutocne toto je slobodne forum kde si moze kto co chce napuisat tak asi tak :-)
No teraz som telefonovala s manzelovym kolegom ktorý to tiež drzal pol roka a schudol 18 kil ...ale podstatne je ze on mal (uz nema a nepamätá si presne..) normlane rozpis casovy kedy po jedle sa moze napit a take veci, a ranajky boli zaklad ovocie, a doobedu nic, najblizsie jedlo bolo obed a tro uz podla vyberu presne toho co som pisala predtym zivocisna a rastlinna, ale hovoril nieco ze to bolo podla Diamondovcov? neviem ci som ho rozumela idem hladat na net ..
a este nieco tu
www.moda.sk
ahojte, toto asi hladate, nasla som to v starej teme delena strava>
Oddelená strava = potraviny obsahujúce prevažne bielkoviny a potraviny obsahujúce prevažne sacharidy sa trávia oddelene. Zmyslom a cieľom je vniesť určitý poriadok do nášho trávenia. Jedlá sú navzájom harmonicky zladené, aby sa tráviace orgány pri dennom rozkladaní potravín nadmerne nenamáhali. V skratke to znamená oddelovať bielkoviny od sacharidov.
Hlavné skupiny jedál poznáme tri:
1. Bielkoviny pr. všetky druhy mäsa, všetky výrobky zo sóje (ako náterierky na chlieb alebo napr. syr tofu), varen0 rajčiaky (aj z konzervy), nápoje (pr. ovocn0 čaje, vína...), vajcia, mlieko, všetky druhy syrov s najviac 50% tuku v sušine, všetko drobné ovocie (okrem čučoriedok), všetko jadrové ovocie (okrem sypkých jabĺk), všetky citrusové plody (pomaranče, citróny...), všetky exotické druhy ovocia (pr. mango, kiwi, melón...)
2. Neutrálne jedlá = tieto potraviny nerušia trávenie ani bielkovín, ani sacharidov a môžeme ich miešať s oboma skupinami
pr.: všetky kvasené mliečne výrobky (tvaroh, jogurt, kyslá a sladká smotana...), všetky tuky (pr. oleje), všetky druhy syrov s najmenej 60% t.v.s avšetky biele syry (ako mozzarela, ovčí, kozí...), surové mäso, zelenina, bylinky, korenia, orechy a semená, čučoriedky, olivy, žĺtok, liehoviny, želatínové prostriedky...
3. Sacharidy : všetky druhy obilnín (špalda, pšenica, ovos, raž, jačmen, proso, kukurica, ryža - a výrobky z nich ako napr. chlieb), pohánka, tieto druhy zeleniny a ovocia: zemiaky, kel, čierna reďkev, banány, datle, figy a sladké sypké jablká, med, javorový sirup, hrušková a jablková šťava, prášok do pečiva a pod.
no nestačím sa čudovať, čo ste to sem všetko popísali, kým sa stihla vrátiť.
Babenky... aj mne sa viac páči to delenie na tri skupiny ale mám strašne málo tých informácii ohľadom toho.
dne som doma... nikto nie je na netze, tak idem poštudovať a pohľadať