KTO SA PRIDA? Pridavajte návrhy, recepty, tipy ....
Delena strava
preco v tom linku co som poslal nani ani zmienka o stopach po mlieku a pod.? nechapem malo by to byt, lebo to je povinna informacia napriklad pre alergikov ....
Jani pohoda - kazdy naroz je na nieco :-) aj ked podla mna dost veci sa odlisuje od 90dnovky ....neviem ja si myslim ze tofu sa radi podla toho co viem ku rastlinnej skupine hlavnej podla delenej, ja vychadzam z knihy co su delenia a potom aj recepty , tak neviem, ..... preto nech napisu aj ini, co to robia uz dlhsie ...co a ako ......
No ja to robím tak, ako som to našla na nete... aspoň zatiaľ.
Tofu je síce vyrobené zo sóje ale radím ho k bielkovine...
a iba sója ... tie semená a výrobky zo sóje že sójové mäšo to radím k tým rastlinám.
baby s tymi sojovymi vyrobkami je to fakt zlozite. Sójové kocky, plátky, rezance a pod. majú za základ spracované a pomleté sójové bôby, preto sa zdá logické radiť ich medzi škroby, kedže sója ako ich základ sa radí medzi škroby. Sójové kocky či plátky sa mo zmäknutí spracúvavajú ako mäso, preto to môže mýlit a radit to k bielkovinam.
Na druhej strane syr tofu sa pripravuje zrážaním sójového mlieka, prevažujú bielkoviny nad škrobmi, preto sa radí medzi bielkoviny.
Prepacte ze to radim stale podla 90.dnovky, este sa mi to pletie:))
tofu som mala pri bielkovine napisane pri 90 dnovke - ja osm tam nasla viac veci co velmi nesedelo s tym delenim ale nevadi ....
No aj v knihe to mam tak napisane ze tofu - rastlinné . lebo je to soja.
AKO TO ROBITE VY????? TOFU? KAM RADITE??
cize ked si budeme robit cestoviny (rastlinná skupina) zapekat alebo s roznymi omackami zeleninovymi, alebo s morcadellou, smotanove samozrejme ze nie, alebo ciste spagety s kecupom (nie sladkym) mozme posypat syrom ale tofu syrom.
no ja mám zase napísané... že tofu je bielkovina, a bielkoviny nekombinovať so škrobami...
DADUS nie od Majky recept tie cestoviny s rajcinovou omackou kludne mozes pouzit pocas rastlinnej teda musis - lebo cestoviny a omacka je ako keby zo zeleninovej podskupiny a tym padom to mozes kombinovat a TOFU je DOVOLENE - kukni na odkaz co som poslala pred chvilkou TOFU = SOJA a SOJA je rastlinná :-)
a pravdepodobne nás osloví to delenie, čo tu bolo spomenuté od USIKO...
ale sa neozval/a
aj ten recept od majky spadá do tej druhej delenej
Dadus aj podla tej prvej sa moze ale TOFU syr, lebo v receptoch v tej knizke co som ti z nej pisala, tak som kukla ku cestovinam a boli tam take ze zapekane cestoviny napriklad a tam bnol pouzioty samozrejme k bezvajecnym cestovinam TOFU SYR, a bolo to zapecene a v popise k receptu bolo ze hlavna rastlinna skupina, mozno kombinovat so zeleninovou podskupinou ...a dalsich 5 receptov som podobnych nasla v knizke, takze normalny syr nie je dovoleny ale TOFU sa radi k rastlinným, tak ako aj soja a vyrobky z nej. A podla tej druhej DS ... sa moze taktiez. A teraz som nasla (priznam sa nevedela som to) ze TOFU je sama SOJA - www.sojaprodukt.sk