pripoistenie materskej?

luna

Inak mne az v piatom mesiaci zacalo rast brucho, tak neviem ci tvoj gynekolog pristupi na PN. To by si musela simulovat velmi bolestivu zlatu zilu, alebo iny zdravotny problem,pre ktory by si bola obmedzena v praci. Ja som isla na pn dva mesiace pred materskou, tj v 26tt.

loli

luna- ja si to chcem platit už teraz od aprila, nakolko mam taku pracu, ze budem musiet ist asi v 5 mesiaci na pn. tak aby som to stihla a mala zaplatene

luna

Loli staci ked si to zacnes platit mesiac-dva pred planovanym tehotenstvom. Myslela som si ze si to chces v aprili pre istotu, ze by si musela nedajboze rodit predcasne. Ale ked si vezmes ze tehotenstvo trva minimalne tych 38tt., tj. 266 dni, tak si to zacni platit dva mesiace pred otehotnenim, tj v juni, pre istotu.

luna

Ahoj loli, super ze si sa ozvala. Prisli sme na to ze ta prva informacia, ktoru som ti podala bola zla. Este raz som si to presla a ano, potrebujes si to nemocenske platit uz pred porodom, od aprila je to v pohode, ale staci ked si od toho maxima (30 000,-)odratas svoj terajsi plat v hrubom, a z toho si budes platit 4percent nemocenske.
Vela stastia.

loli

Ahoj Luna- tak ja som teda uz zvazila to tehotenstvo a chcela by som otehotniet v auguste, no akurat vyplnam ten registracny list a spomenula som si na Teba, ako si mi poradila. chcem si to uz zacat platit skor ked je to tých 270 dni, no a potom pojdem na pn-ku ja dlho nevydrzim v praci. Myslis, ze robim spravne , ak si to už budemplatit od aprila?

luna

Tak moj manzel tiez plati celu hypoteku, aj energie za byt. Fakt si neviem predstavit ze by este aj mna, dieta a domacnost mal utiahnut. A ked si zratam cenu potravin a drogerie za mesiac, no strasna suma.
Je to nefer ako hovoris....