boli ma zub

Príspevok v téme: boli ma zub
nevladna

tato tema je pre tych, ktori uz maju plne zuby zubarov, ktori sa snazia zachranit bez tak beznadejny zub. Moj pribe. Uz pre asi 4 mesiacmi ma strasne rozbolel zub, zubarka sikovna mi ho zaplombovala, no on ma rozbolel este viacej, tak som sla na pohotovost tam mi ho rozvrtali a nechali tak aby som si po urcitom case sla ho naspät zaplombovat. no tak som na rady zubarov prisla teraz v piatok ku svojej zubarke si ho dat do poriadku opät mi ho zaplombovala a zase pytala 18 eur za plombu, no tak som to preglgla nech ma, no od vtedy ma zase neuveritelne boli ten moj nestastnik, uz som taka nastvata, lebo zase ked pridem na pohotovost mi ho len rozvrta a nebude chciet vytrhnut a takto sa to bude vliect neviem do kedy, len aby zubary mali svoje peniaze. Prepacte za temu len sa musim vyvraviet lebo som uz z toho na nervy, preco mi ho jednoducho hned nevytrhnu ba mi ho stale liecia a liecia a tahaju zo mna peniaze??,uz som z toho zufala uz tu bolest nevydrzim

CMu_Q

to mate este dobre, co mam ppovedat ja co mam 23 zubov a z toho est 2 mliecne? a pritom mam uz 20rokov!!!! absurdne? NIE - bohuzial je to genetika, takze s tym sa neda nic robit, mam pre to komplexy, nemozem sa smiat rozpravat bez toho aby som nemyslela na to ze ten chrup nemam taky, ako ostatnii,... a uz som bola aj tercom posmechu na strednej :( ... kedze som studentkou VS tak nemam ani peniazky aby som si mohla dat urobit zuby :(

nevladna

ahoj jok. no ja mam 21 rokov ale mam strasne maly chrup nejak mi na pravej strane nechcu rast zubky :-)))na lavej mam skoro vsetky lenze ta prava strana je nejak leniva...no a zubor este boli ale nie uz tak strasne iba ked sa ho hornym radom zubov dotykam inak je to v poho, nebola som na pohotovosti, lebo to pomaly ale isto ustupuje, aspon dufam,, uvidim ako to zajtra dopadne a a ako sa budem citit, tak zatim papa a diky za rady

jok

Kolko mas rokov?
AJ mne ten zub vytrhli ked som mala 20 rokov, "6" je velmi dolezity zub...
Podla mna, sorry, ale vela som sa nedozvedela je to tak, ze vypln korena uz mas, preto ti to nechaju aj otvorene a neboli ta to potom, to je tym, ze na spici korena, apexe mas este bakterie, teda treba este raz spravit vypln korena alebo resektcii korena! Ked ta velmi boli, ze nevies vydrzat, tak sa aj tak zuby netrhaju ale da sa antibiotikum, v zapalenom stava a nic nerobi! Augmentin 1g, je super. AJ ked som proti lekom, viem co je bolest zuba.
A tebe nenarastli "7"? ALebo si este moc mlada? Ked sa totiz "6" vytrhne do 14rokov tak "7" padne na jeho miesto a nic sa nedeje. ALebo sa zvykne transplanovat "8" na miesto "6" ale to sa da len do 17-18rokov podla vyvinuteho korena. Nech ti ho lieci a zmen zubara, pretoze plomby musia davat 2roky zaruky!!!

nevladna

jaja-to mi vysvetloval aj doktor na pohotovosti, ze teraz mi to len zle spravi :-)))lucia- no a ja som ho mala otvoreny a bez hrejivej vlozky asi 3 mesiace aby sa sam preliecil ale vydim, ze asi mi to nepomohlo :-(((

dd

no mne sa raz stala taka vec, ze som bola u zubarky a povedala mi po prehliadke, ze mam 2kazy - jeden ze bude asi boliet pri vrtani a druhy by nemal..tak som jej povedala, ze nech mi urobi ten, co by nemal boliet..no a tak ma bolel, ze som skoro vyskocila z tej stolicky!a ten druhy skoro nic, len tak normalne..

nevladna

jok...no u mna to je len 6-tka lebo ja mam strasne maly chrup na svoj vek...no a co som svoju zubarku pocuvala tak mi teraz naposledy davala tzv. korenovku neviem co to je ale ja mam ten zub poprevrtovany na franforc a davala mi na cely zub tu plombu a preco by si si ho davala vytrhnut az po splne???a na pohotovosti mi povedal, ze on mi ho nemoze vytrhnut, ze to mi musi len moj zubar

luciaaa

Mna tiez bolel zub. Zubarka mi tam dala najskor vlozku, aby sa preliecil a az o 3 tyzdne mi ho zaplombuje. Ale na tvojom mieste by som si ho dala tiez vytrhnut, ked mas s nim take problemy.

jaja

drobná rada odomna.Je dobré aj napriek všetkej bolesti vydržať to a ak sa dá zub zachrániť.Raz to pochopíte,že aj zub vzadu má svoju úlohu v ústach a dokonca dosť veľkú.Ak tam nieje,chýba ostatným,tie sa posúvajú,..V budúcnosti bude potrebný viac ako teraz,ak nebudú ostatné a bude treba spraviť mostík.Držím palce,dobrý zubár sa snaží zachrániť každý zub. Čo RTG ?

jok

Nepises ci ten zub je s vyplnov korena, ci ti teda robili endodonciu, vytrhnutie nervou, alebo potom nechapem ako ti ho mozu nechat na pohotovosti otvoreny...
Ked stale pulzuje a ty sa zobudis v noci na bolest, tak potrebujes vytrhnut nerv, teda umrtvit zub. Tym su bolesti prec. Pises, ze je to posledny zub, ktory "7" alebo zub mudrosti "8"?
Ja by som si ale zub teraz nedala trhat... ked tak az po splne a ten je v stredu.