tato tema je pre tych, ktori uz maju plne zuby zubarov, ktori sa snazia zachranit bez tak beznadejny zub. Moj pribe. Uz pre asi 4 mesiacmi ma strasne rozbolel zub, zubarka sikovna mi ho zaplombovala, no on ma rozbolel este viacej, tak som sla na pohotovost tam mi ho rozvrtali a nechali tak aby som si po urcitom case sla ho naspät zaplombovat. no tak som na rady zubarov prisla teraz v piatok ku svojej zubarke si ho dat do poriadku opät mi ho zaplombovala a zase pytala 18 eur za plombu, no tak som to preglgla nech ma, no od vtedy ma zase neuveritelne boli ten moj nestastnik, uz som taka nastvata, lebo zase ked pridem na pohotovost mi ho len rozvrta a nebude chciet vytrhnut a takto sa to bude vliect neviem do kedy, len aby zubary mali svoje peniaze. Prepacte za temu len sa musim vyvraviet lebo som uz z toho na nervy, preco mi ho jednoducho hned nevytrhnu ba mi ho stale liecia a liecia a tahaju zo mna peniaze??,uz som z toho zufala uz tu bolest nevydrzim
boli ma zub
Necitala som celu diskusiu, ale ked hladate takeho zubara, ktory rad trha zuby, tak chodte do Zemneho (okres Nove Zamky) a pytajte sa k panovi doktorovi Pinterovi. On vam vytrhne hociktory zub, na ktory prstom ukazete. Sice riskujete, ze ked bude mat zrovna v tom case, ked tam pridete, v cakarni vela pacientov, tak si svoju robotu urobi fusersky a rychlost pojde na ukor kvality, ale ak ste ochotni podstupit aj taketo riziko, tak prosim, nech sa paci: www.betakdent.sk
boliiiii ma zuuuuuuuuuuuuub
jozef.heldak@zoznam.sk ďakujem
Dajs si tabletku proti bolesti, zbytcone trpis. Daj mail, skusime zistit pricinu tvojich bolesti a dat zuby dokopy tak aby ta uz zbytocne v buducnosti neboleli. Je toho viac, nechcem sa tu rozpisovat, preto radsej cez mail.
Dobrý deň, vo februári mi zubár zaplomboval zub, v stredu (05.05.) som cítil, ze sa mi uvolnila plomba, bolelo ma to len ked som vsal do seba vzduch (aj to bola len taka slabšia bolesť), vo stvrtok som navstivil zubára, ten mi to trošku rozvrtal (zasiahol aj take velmi citlivé miesto, az som poskočil...a musel aj prerezať ďasno trošku, vraj bolo uz trosku zrastene so zubom či čo)...a dal mi vložku, na druhy den rano (piatok) som sa prebudil so silnymi bolestami ( k zubarovi som sa uz zial nedostal ), je sobota rano, stale ma bolí ten zub, poradte prosím čo dalej? myslite, ze je to niečo vazne? Jedna znama, ktora je zubarka mi poradila, ze si mam vybrat sam tu vlozku, ked ma bude velmi boliet ten zub, zeby mi nenapuchol.....mam to spravit? alebo počkat do pondelka a byt tak na tabletkach proti bolesti??? dakujem!
Nezanedbavajte zubnu starostilovost! To je to najhorsie co moze byt..Ja som zastanca sukromnych zubarov. Odkedy som zmenila,som maximalne spokojna. Hovori mi presne co a ako treba robit ,dopredu povie cenu a pri prehliadke vzdy zuby rontgenuje a foti,cize na vlastne oci vidim,ze si nevymysla..Takisto co sa tyka materialov ,sukromni zubari maju ovela vacsiu ponuku, samozrejme drahsiu,ale napr. byvala zubarka mi povedala,ze musi dat amalgan (riadne som protestovala,neznasam,ked sa niekto zasmeje a vidno mu cierne plomby v ustach) a nic ine neexistuje..teraz sa dozvedam,ze nieje problem dat aj tvrdsiu vypln vo farbe zubov..Cize som si to pochopitelne nechala vymenit. Taisto mi statna zubarka nerotngenovala zuby a zaplombovala tak,ze pod plombou este zostal kaz..Teraz som spokojna, viac to stoji,ale ked bude vsetko poopravovane, uz myslim,ze budem mat par rokov pokoj.Zubnu hygienu riadne dodrziavam a co sa tyka medzizubnych kazov ,treba pouzivat aj medzizubne kefky..to vela spravi a ja som o nich donedavna vobec nevedela..
pozri " zub " tvoj priatel ked nebol u zubara 10 rokov a mysli ze ho nebolia zuby ze ich ma zdrav je to omyl nie vzdy boli zub ked mas kaz .napr mam spoluziaka co ma sami kaz este sa mi stym aj chvasta a ho nebolia zuby tak povedal ze ani tam nejde....raz bolel aj mna zub a dost to pichalo tak som siel k zubarke a tam mi povedala ze mam iba podrazdene krcky a tak o tyzden prestal boliet uplne......
ano su zubari aj nas, ze ti povie, ze ho treba vytrhnút, ale ked prídes k inému alebo k zubnej dentistke, tak sa sprava zodpovednejsie a starostlivejsie, je mozno si dat zub liecit aj ked to bude mozno ze 6krat tam prídes, ale radsej zub zachránit, ako si ho dat vytrhnút.
ahojte vsetci, dakujem vam velmi pekne za prispevky...ja som sa rozhodla, ze si ho vytrhnut nedam budem ho liecit, vcera ako som bola pri tom nahradnom zubarovi tak on mi vsetko pekne vysvetlil co mam robit a nie ako ta moja, ta mi absolutne nic nepovie, len zaplombuje, zoberie peniaze a to je vsetko...budem si ho liecit, lebo toto ako sa tak pozeram je moj uz trvaly chrup, lebo mne uz nemaju ani kde rast nove zubky, tak len vydrzat...
zubári sú rôzni,je jedno či sú štátni alebo súkromní.Poznám ich veľa,ak má niekto svedomie pacientom klamať len aby zarobil je to v jeho povahe a nie v odbornosti.Ale aj medzi zubármi čo robia na poisťovňu je dosť zodpovedných,len ich treba nájsť čo verím že je ťažké.Pacient to veľakrát posúdiť nevie.
nevladna.6 je veľmi dôležitý zub.Má však 2 alebo 3 korene (RTG snímok)a preto je lečba nálezu na koreni zložitejšia.To by bolo na dlho.Treba sa však pokúsiť,resekcia sa tam robiť nedá.Ak zub nereaguje na liečbu tak ako treba a zápal na koreni sa nedá zlikvidovať,treba ho však dať von,lebo môže byť zdrojom dalšej infekcie,zápalu okostice... Vydrž to,veľakrát pacienti nemajú trpezlivosť chodiť na prečisťovanie kanálikov každý týždeň a aj 5,6 krát.Radšej si ho dajú vytrhnúť.nedopusti to a vydrž.Spomenieš si na to keď budeš mať v ústach pomenej zubov.6 je pilier 1.triedy a ak je to tvoj posledný zub v zuboradí,mostík sa tam už nebude dať urobiť a budeš mať o problém viac.Držím palce.