RNG, CO NA POPRASKANE CIEVKY?

Príspevok v téme: RNG, CO NA POPRASKANE CIEVKY?
sissssa

Dobry den, chcem sa spytat aj inych ludi, ktori maju skusenosti s popraskanymi cievkami, ja ich mam konkretne na pravom stehne a vyzeraju z dialky ako modrina. Pomohol by laser? A co na prevenciu na predchadzanie novych? Beriem HAK a aj cvicim v possilke, no moja mama a babka ich maju tiez, da sa mi pomoct aj tak? DAKUJEM VSETKYM

vsevedka

Jasné rada napíšem, to je fakt príbeh: do zdravotnej dokumentácie v amb. písať tužkou ku menu pacienta-napr.syn riaditeľa...,sekretárka na sekretariáte v...miesto toho, že napr.paciet alergický na tetracyklín,či salicyláty.
Len som nejak nepochopila, na akú stránku to mám napísať.Tak sa Damian ozvi.

damian

Vsevedka, to je nadherne hoci smutne svedectvo. To by sa hodilo, keby si nam o tom napisala na nasu stranku - mena uvadzat nemusis ani mesto, len osobny pribeh. Co Ty na to?

vsevedka

Žanett, v lekárskom odbore nepracujem, chodila som na Univerzitu Komenského,Jesseniovu lekársku fakultu v Martine,ale neštudovala som lekárstvo, ale ošetrovateľstvo,tak môžem čerpať z predmetov ako anatómia,patológia,latinčina,vnútorné lekárstvo, chirurgia,stomatológia,kožné,hygiena... a z povinnej praxe po rôznych oddeleniach.Pracovala som v súkrom.oftalmolog.ambulancií, ale dlho som sa neohriala, bolo mi z mojej mudr.na blivajz - z arogantného správania(mala 30 sestier počas 3 rokov)ale hlavne z toho, že lieky ktoré zdarma dostala od dílerov na odskúšanie predávala pacientom, často babičkám a deduškom a pod.Ale človeka niekedy i negatívum dokáže posunúť, urobila som si ešte cestovný ruch - sprievodcovstvo.

RNG

kremy obsahujuce velke mnozstva vitaminu K tiez niekedu pomozu. Nezabudnite na bioflavoinidy, ktore sa pridavaju casto do roznych foriem vitaminu C a tiez celozrnnu pohanku a citrusove plody(citrusove bioflavonidy , je ich viacero, nielen rutin, ale hesperidin, quercitin epikatechin)
Na posilnenie stien cievok pridam este dalsie antioxidanty, ako proantokyanidy(zo semien hrozna) polyfenoly( rozne listy, ako cucoriedky, cierne ribezle , zeleny caj...), vinpocetin, huprzin a ine.

Cievy si treba cistit lecitinom lebo casto je praskanie z dovodov usadenin v cievach, cim sa cievy stanu krehkymi(tvrde tuky a tukovobielkovinne usadeniny zaroven blokuju pristup zivin do vystelku ciev, cim sa znemoznuje ich regeneracia.)

damian

...kedze to nie je len kozmeticky problem, ale neelastickost cievneho systemu v dosledku podvyzivenosti. Pod slovom "podvyzivenost" nemyslim, z clovek je kost a koza,ale vyzivovu podvyzivenost. Su aj ludia 120 kg a predsa su chronicky podvyziveni.

žanett

ja sa len spytam - vsevedka, ty pracujes v lekarskom obore?? viackrat som si vsimla, ze sa v rozlicnych takychto veciach vyznas, ale nie len tak laicky..