Dobry den, chcem sa spytat aj inych ludi, ktori maju skusenosti s popraskanymi cievkami, ja ich mam konkretne na pravom stehne a vyzeraju z dialky ako modrina. Pomohol by laser? A co na prevenciu na predchadzanie novych? Beriem HAK a aj cvicim v possilke, no moja mama a babka ich maju tiez, da sa mi pomoct aj tak? DAKUJEM VSETKYM
RNG, CO NA POPRASKANE CIEVKY?
Jasné rada napíšem, to je fakt príbeh: do zdravotnej dokumentácie v amb. písať tužkou ku menu pacienta-napr.syn riaditeľa...,sekretárka na sekretariáte v...miesto toho, že napr.paciet alergický na tetracyklín,či salicyláty.
Len som nejak nepochopila, na akú stránku to mám napísať.Tak sa Damian ozvi.
Žanett, v lekárskom odbore nepracujem, chodila som na Univerzitu Komenského,Jesseniovu lekársku fakultu v Martine,ale neštudovala som lekárstvo, ale ošetrovateľstvo,tak môžem čerpať z predmetov ako anatómia,patológia,latinčina,vnútorné lekárstvo, chirurgia,stomatológia,kožné,hygiena... a z povinnej praxe po rôznych oddeleniach.Pracovala som v súkrom.oftalmolog.ambulancií, ale dlho som sa neohriala, bolo mi z mojej mudr.na blivajz - z arogantného správania(mala 30 sestier počas 3 rokov)ale hlavne z toho, že lieky ktoré zdarma dostala od dílerov na odskúšanie predávala pacientom, často babičkám a deduškom a pod.Ale človeka niekedy i negatívum dokáže posunúť, urobila som si ešte cestovný ruch - sprievodcovstvo.
kremy obsahujuce velke mnozstva vitaminu K tiez niekedu pomozu. Nezabudnite na bioflavoinidy, ktore sa pridavaju casto do roznych foriem vitaminu C a tiez celozrnnu pohanku a citrusove plody(citrusove bioflavonidy , je ich viacero, nielen rutin, ale hesperidin, quercitin epikatechin)
Na posilnenie stien cievok pridam este dalsie antioxidanty, ako proantokyanidy(zo semien hrozna) polyfenoly( rozne listy, ako cucoriedky, cierne ribezle , zeleny caj...), vinpocetin, huprzin a ine.
Cievy si treba cistit lecitinom lebo casto je praskanie z dovodov usadenin v cievach, cim sa cievy stanu krehkymi(tvrde tuky a tukovobielkovinne usadeniny zaroven blokuju pristup zivin do vystelku ciev, cim sa znemoznuje ich regeneracia.)
ja sa len spytam - vsevedka, ty pracujes v lekarskom obore?? viackrat som si vsimla, ze sa v rozlicnych takychto veciach vyznas, ale nie len tak laicky..