Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

RNG, CO NA POPRASKANE CIEVKY?

Príspevok v téme: RNG, CO NA POPRASKANE CIEVKY?
sissssa

Dobry den, chcem sa spytat aj inych ludi, ktori maju skusenosti s popraskanymi cievkami, ja ich mam konkretne na pravom stehne a vyzeraju z dialky ako modrina. Pomohol by laser? A co na prevenciu na predchadzanie novych? Beriem HAK a aj cvicim v possilke, no moja mama a babka ich maju tiez, da sa mi pomoct aj tak? DAKUJEM VSETKYM

vsevedka

Tie popraskané cievky, tkzv.metličky na nohách sa volajú teleangiektázie a môžu sa vyskytovať aj pri žilovej nedostatočnosti, ktorá môže byť aj dedičná.DK by ti mal prehliadnuť i cievny lekár, pred tým ako sa rozhodneš riešiť tento kozmetický defekt.Možnosti sú dve: u teleangiektázii do 1mm sa na odstránenie používa farbivový laser, nad 1mm sa na odstránenie používa chemická sklerotizácia(sklerotizačný roztok sa vpichuje ihlou za pomoci striekačky).Musíš u oboch spôsobov počítať s tým, že odstránenie nebude zrejme jednorázová záležitosť.Popraskané cievky sa vraj zvyknú vracať, preto ja odporúčam aj prevenciu formou doplnku Veregin, ktorý obsahuje rutín z rastl. Sephora Japonica, cenný bioflavonoid-antioxidant resveratrol, ginko biloba, vitamíny C,E, a selén.