Môj názor je, že ak chce niekto zomrieť, tak by mu mali vyhovieť a dať tu injekciu na vlastnú žiadosť. A hlavne ľudom, ktorý trpia v bolestiach a nie je im pomoci, ale aj hocikomu, kto nechce žiť.
Tak ako sa to robí u zvierat s injekciou.
Čo si myslíte o eutanázii?
Veru malo by sa o tom rozmýšlať a zaviesť to. V jednej krajine hovorili, že je to povolené, ale teraz neviem v ktorej.
Koľko ľudí, ktorým už nebolo pomoci kvôli chorobe spáchali samovraždu a pritom mohli iba zaspať, bez trapenia injekciou.
To je ako keby som sa pozerala na svojho 16 ročneho psa ako sa trapi v bolestiach, nevidí, nepočuje a ja by som čakala na jeho smrť? Nikdy!!! Pôjdem veterinarovi a zbavím ho utrpenia s bezbolestnou injekciou.
A aj ja ak by som nemala žiadne riešenie vo svojom živote (finančne, alebo zdravotné), tiež by som chcela radšej injekciu ako skočiť pod vlak. Alebo tie všetky problemy by vyriešili za mňa tí, ktorí su proti eutanazii? No iste, radšej sa budu na mňa pozerať, keď budem ako bezdomovec pod mostom, ale nikto ma nedonúti žiť ak ja nebudem chcieť. Potom zostava jedine ten vlak.
No, ja pisem ako to je.... A jasne ze na druhej strane je trpiaci clovek, ale to som uz pisala...
tak sa teda pýtam:je etické pozerať sa na trpiaceho človeka,keď prosí o vyslobodenie?Nie každý človek v konečnom štádiu ochorenia je nekompetentný a tlmený opiátmi.
Presne tak, dvomi zakladnymi piliermi etiky su nezabijes a zakaz incestu. Eutanazia je vrazda ci sa vam to paci alebo nie, jasne ze na strane druhej je trpiaci clovek zelajuci si smrt a vyslobodenie. Pasivna eutanazia, tj. odpojenie od pristrojov alebo odmietnutie liecby sa za vrazdu nepovazuje, je schvalena aj papezom. Aktivna eutanazia, tj. vpichnutie jedovatej latky do krvneho obehu za asistencie lekara za povazuje za vrazdu..
takáto téma sa tu už raz objavila,ale vyjadrím sa aj dnes-som za eutanáziu.A vyjadrujem súhlas aj so SAROU.
ja som tiez za eutanaziu, lebo clovek by mal mat pravo slachetne ukoncit svoj zivot a nie v bolestiach, ved to je len trpenie....
U eutanazie je viac problemov a to,ze nejaky clovek si uz nezela zit je ten najmensi.O cloveku,ktory je pod vplyvom morfia,alebo niecoho podobneho sa da len tazko povedat,ci sa rozhodol sam a slobodne.Potom je otazka,ci je jeho stav skutocne beznadejny a kto o tom rozhodne.Dalsia vec je,kto pristroje odpoji bez toho,aby ho v buducnosti nepovazovali za vraha atd...
Choďte do čerta s tými vašimi blábolami o hriechu, dobrom katolíckom živote a podobnými stredovekými bludmi!!! Ak človek veľmi trpí a niet mu pomoci, a chce sám zomrieť, má právo na SLOBODNÉ ROZHODNUTIE a DOSTOJNÚ SMRŤ! Prestaňte zneužívať deti od narodenia tými vašimi rozprávkami o imaginatívnom kamošovi tam na oblaku a nemanipulujte s ich zdravým psychickým vývojom!Každý rozumný človek je za eutanáziu.
Noo, tak toto je veľmi smutná téma na sobotný podvečer...Ale Ele správne okrem základnej otázky život verzus smrť a etika vyvstávajú i otázky zneužitia a právne otázky.
Tu sa skor nacrtava otazka, ci by sa to nezneuzivalo. Ja pripustam pasivnu eutanaziu, tj. odpojit choreho cloveka od pristrojov, ktore ho umelo drzia pri zivote alebo odmietnutie liecby a nechat to "v bozich rukach", ci prezije alebo nie. Nie som za pichnutie smrtelnej injekcie a je este otazne, ze kto by tu injekciu pichol,ved by sa citil ako vrah.