Môj názor je, že ak chce niekto zomrieť, tak by mu mali vyhovieť a dať tu injekciu na vlastnú žiadosť. A hlavne ľudom, ktorý trpia v bolestiach a nie je im pomoci, ale aj hocikomu, kto nechce žiť.
Tak ako sa to robí u zvierat s injekciou.
Čo si myslíte o eutanázii?
No, ono to udrzovanie by stalo velmi vela aj desiatky milionov za mesiac. Neviem si predstavit,kyo by vykonaval tu aktivnu eutanaziu a tiez by som sa do toho asi zbytocne nevrtal.
No vidis ethel aka si sikovna, ja tiez nepisem z vlastnej skusenosti, ale za to z vlastnej hlavy a vlastnymi slovami .-) No niektore dolezite fakty predsalen postradas, ved to je normalne, nemusis sa za to hanbit :-D
Radca, ciastocne sa za pasivnu eutanaziu da povazovat aj zneuzivanie narkotik..
ele,ano dá sa to vygoogliť,ja si to našťastie ešte pamätám zo školy:-)
Radca,nepopieram,že pasívna eutanázia u nás funguje.Aktívna nie.
ethel, ele,
ak by sa mali u nas riadit prisahou a udrzovat ludi umelo pri zivote,tak v dnesnej dobe by to slo velmi dlho.To,ze sa to nedje znamena,ze eutanazia u nas v praxi funguje,akurat sa o tom nehovori.
Ved jasne, kazdy z tych siedmych bodov co si uviedla, resp. vygooglila je zohladnenych porotou pocas sudneho konania, kde sa zvazia relevantne skutocnosti na zaklade ktorych sa rozhoduje. Kebyze ti to neprejde sudom, nemas sancu, takze to povazujem za rozhodujuci a finalny krok..
je logické,že schváliť to nie je jednoduchá vec,práve preto aby sa to nezneužívalo.Nejde len o zhodnotenie súdnou cestou!To je posledná vec na ktorej záleží.
Holandské pravidlá:
1. opakovaný písomný súhlas
2.nevyliečitelné ochorenie,keď všetky možnosti liečby zlyhali
3.stav musia posúdiť dvaja nezávislí lekári
4.život obmedzujúce,neutíchajúce problémy
5.musí ju vykonať len lekár a to dobrovolne
6.posudzuje komisia právnikov či bolo toto všetko splnené
7.od 12 rokov deti-žiadajú rodičia
aj ja som za eutanáziu. co je to za zivot, ked je niekto priputany na lozko a trpi bolestami a najhorsie je, ze mozog mu funguje, cize uvedomuje si vsetko okolo seba, no je bezmocny. radsej rychla smrt - vykupenie
ethel, pisem ako to je u nas, aj v mnohych inych krajinach - trafila si do cierneho.
Holandsko je ta krajina. Ale aj tam ti musia eutanaziu schvalit sudnou cestou,takze to nie je len tak, ze podpises papier a mas to v suchu..
...ako to je u nás...to si mala na mysli?